Ще имам близнаци ! Тема с продължение 38

• 57 271
  • 934
  •   1
Отговори
# 210
Дължина - д , ширина - ш , височина -в

Т.е изправена какво значи?
Пак сгъната явно, защото да е дълга 32 см разпъната....не реално

# 211
Здравейте! В 22 г.с. седмица съм с момиченца, с диагноза скъсена шийка 3см. Предписаха ми алеракт, както досега магнезий и папаверин, ако усещам болки. Казаха ми да отида на преглед отново след 10 дни и ако има скъсяване отново, да направим серклаж. Как мислите, дали не е късно за този серклаж? Не е ли нож с две остриета? Отделно, доктора не спомена нищо за това да лежа постоянно, но като се поразрових в нета, сама се паникьосах здраво и не мърдам от леглото вече 3 ден, освен за душ, и да хапна ...

# 212
Здравейте! В 22 г.с. седмица съм с момиченца, с диагноза скъсена шийка 3см. Предписаха ми алеракт, както досега магнезий и папаверин, ако усещам болки. Казаха ми да отида на преглед отново след 10 дни и ако има скъсяване отново, да направим серклаж. Как мислите, дали не е късно за този серклаж? Не е ли нож с две остриета? Отделно, доктора не спомена нищо за това да лежа постоянно, но като се поразрових в нета, сама се паникьосах здраво и не мърдам от леглото вече 3 ден, освен за душ, и да хапна ...

Здравей,
Аз съм в 18 г с, със скъсена шийка и серклаж. Наскоро ми направиха серклажа, нямам някакви не разположения. Казаха ми да си почивам, но и аз от страх като тебе само лежа, ставам да ям и до банята. Не знам дали трябва да се лежи постоянно, кое е правилно, кое не е. Ако има други със серклаж нека да споделят..

# 213
Аз бях със скъсена шийка, но в по-късна седмица и ми сложиха песар. Можеш да отидеш за мнение при д-р Христов в болница Надежда, специалист е в областта на серклажа. И наистина почивката е наложителна според мен.

# 214
# 215
Към родилите мами Yum
Мъжа ми се ентусиазира да прави ремонт на едната стая  за бебчовците и май си мисли че от изсписването ще са си в тяхна стая, аз съм още в малките месеци има време, но според мен не е удобно да са в друга стая, той ми обяснява, че ще сложи камерите и бебефон, ама мен ми е малко странно, как ще ходя на няколко часа до другата стая, не ми звучи добре и най вероятно няма да е така, та при вас как е?

# 216
Ние взехме бебефон с две камери. От полза ни е със сигурност.
Иначе и ние си казвахме че ще ги преместим,  но ето...утре стават на 10м и още нямаме никакво желание да спим отделно. На нас ни е много хубаво с бебчетата в спалнята,  а и наистина е много по-удобно.
Иначе тяхната стая е готова. Мъжът ми я ползва за офис.

# 217
При нас кошарите са в спалнята и спим заедно. Вече нямат нощно хранене, но се будят по няколко пъти нощ и не си представям да трябва да ставам всеки път и да ходя до другата стая. То така абсурд да се наспя и за малкото време, което имам.

# 218
Към родилите мами Yum
Мъжа ми се ентусиазира да прави ремонт на едната стая  за бебчовците и май си мисли че от изсписването ще са си в тяхна стая, аз съм още в малките месеци има време, но според мен не е удобно да са в друга стая, той ми обяснява, че ще сложи камерите и бебефон, ама мен ми е малко странно, как ще ходя на няколко часа до другата стая, не ми звучи добре и най вероятно няма да е така, та при вас как е?
От началото са си в тяхната стая, само по едно време за седмица спряха при нас. Сега като се събуди някоя я взимаме и в повечето случаи единия спи с нея в хола. Не ни е проблем да ходим, а и така поне единия поспива докато другия тича.

# 219
Децата са при нас в спалнята, все още в една кошара, скоро всеки ще е в отделно легло, растат като гъбки.
На 3 часово хранене са в момента, това означава постоянна занимавка, диша ли, изплаква - да не се е задавило някое.
Едното вече хитрува, започва да плаче, вземам го при нас и млъква на секундата.

Грешно си представя мъжът, че на няколко часа ще се ходи при децата и наблюдение с камери е достатъчно.

# 220
Здравейте, момичета. Бременна съм с близнаци в 18 г с. Със скъсена шийка и серклаж. На терапия съм с магнерот 3х2, но шпа 3х1 и утрогестан 2 табл вечер. Получавам контракции, но не болезнени и не са повече от 1, 2 на ден. За сега лежа и не се разхождам много, само из вкъщи. Ако може да споделите за вашия опит. Трябва ли да се лежи постоянно? Надявам се да успеем да издържим до 9 м.

# 221
И нашите бебета спят с нас, по-лесно се наспиваме така. Иначе само ставане и тичане.
Аз бях на същата терапия през цялата бременност, даже и алеракт взимах. От седмия месец очаквах всеки ден родя, накрая в 37+2 индуцираха раждането по медицински причини, а нямаше изгледи да родя скоро. Скъсена шийка и всички екстри имах, но не съм лежала, тъй като дъщеря ми (тогава на година и половина) не ми позволяваше Grinning

# 222
Здравейте, близнаците ми са на 5++ месеца. Много ми е трудно излизането с количката сама (Peg Perego Book for two), въпреки че в нашия блок има голям асансьор. Проблемът е, че за да стигна до него трябва да мина един полуетаж стълби. Първо свалям или качвам количката празна, след това един по един децата, заключвам, те мрънкат, плачат, трябва да ги закопчея, наглася и т.н. Цялата тази процедура отнема едни 20 минути. Преди това още толкова минимум оправяне за излизане. Направо не ми се излиза като се сетя.
Сега взехме ергономични раници, но излизаме с тях като сме двамата с баща им, което е уикенда. Взех на заем една единична количка и се чудя дали ще е удобно да излизам с раница и количка. Моля, който е излизал така да сподели или пък, ако имате опит в излизането сами с децата да дадете идеи. Благодаря!

# 223
Към родилите мами Yum

Близнаците са вече на 3 години , спим в една стая все още . От както спрях да кърмя ( бяха на 2 месеца) аз вечер не съм ставала , това е ангажимент на баща им ... Та ако мъжът ти ще е по спокоен да е в отделна стая с децата не го спирай 🙂👶👶  а най - важното е как ще се напаснете с децата , какво ще искат те и имайте търпение 🙂

# 224
По принцип правилата за безопасно спане са децата да са в стаята на родителите поне до 6 месеца, ако не и до 1 г.  Моите деца са с рефлукс и неспокойни, това с отиването до друга стая значи по цяла нощ да обикалям из къщата. Ще им оправим стаята някъде след 6-я месец, живи и здрави.

Общи условия

Активация на акаунт