Ще имам близнаци ! Тема с продължение 38

• 60 178
  • 934
  •   1
Отговори
# 405
Щефи и на мен така ми казаха. Ако тръгна да раждам преди 37 седмица,да отивам директно в държавната болница,само тя е с неонатология. От Стара Загора съм. Вчера ме изписаха за два дни и утре ще влизам отново в държавната,защото показателите на кръвта ми са ..... Албуминът ми беше нисък,вливаха ми плазма и човешки албумин. Хемоглобинът ми и той бил нисък,та най - вероятно ще ми преливат кръв. Иначе бебчета са добре. Най - вероятно като ми стабилизират показателите и ще направят секциото,по плановете които си правим ще съм влезнала в 35 седмица. Шийката на матката ми за две седмици се е смъкнала от 2.5 на 1.8 см...
Пожелавам ви всичко да е наред с вас и бебенцата!
Колко ви е хемоглобинът?
Много се ядосах на акушерката ми, каза ми, че хемоглобинът  ми е добре и като питах колко е тя ми отвърна 111. А долната граница на референтните стойности е 120, добре че си ходя и на други специалисти. Не съм доволна от частните болници, защото не ти дават да си видиш резултати, те както си преценят. За този хемоглобин ходих на доста специалисти и всичко ми казват лека анемия и по силни медикаменти, че трябва да приемам.

# 406
Щефи и на мен така ми казаха. Ако тръгна да раждам преди 37 седмица,да отивам директно в държавната болница,само тя е с неонатология. От Стара Загора съм. Вчера ме изписаха за два дни и утре ще влизам отново в държавната,защото показателите на кръвта ми са ..... Албуминът ми беше нисък,вливаха ми плазма и човешки албумин. Хемоглобинът ми и той бил нисък,та най - вероятно ще ми преливат кръв. Иначе бебчета са добре. Най - вероятно като ми стабилизират показателите и ще направят секциото,по плановете които си правим ще съм влезнала в 35 седмица. Шийката на матката ми за две седмици се е смъкнала от 2.5 на 1.8 см...
А в коя седмица сте в момента?
Това Скъсяване е доста притеснително.Аз бях с такова от 3,8 см на 1,9 и лежах за задържане + че ми сложиха песар

# 407
Благодаря Ви! Не знам колко ми е хемоглобина,бях в болницата,когато ми направиха тези изследвания. В момента съм 34с + 4 дни. Аз през почти цялата бременност бях с 2,5 см шийка,но не съм имала проблеми. Предполагам,че ще ми преливат кръв,за да може по - бързо да ми вдигнат стойностите на хемоглобина и да може да направим секциото.... Не им се рискува,да чакат повече,за да не тръгнат да се раждат и да стане някакъв проблем. Искат всичко да е планирано,да има екип сформиран,да има неонатолози....

# 408
Пожелавам ви всичко да е наред с вас и бебенцата!
Колко ви е хемоглобинът?
Много се ядосах на акушерката ми, каза ми, че хемоглобинът  ми е добре и като питах колко е тя ми отвърна 111. А долната граница на референтните стойности е 120, добре че си ходя и на други специалисти. Не съм доволна от частните болници, защото не ти дават да си видиш резултати, те както си преценят. За този хемоглобин ходих на доста специалисти и всичко ми казват лека анемия и по силни медикаменти, че трябва да приемам.
Референтните стойности за бременни са различни - http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Hemoglobin.htm
Иначе аз и не бременна бих се радвала на 111.

# 409
Хемоглобин 111 за бременна е супер. Не са ви излъгали, че е добре. Моя беше с каката 94 и ми вливаха някакво желязо, за кръв(плазма) да се прелива трябва изключително нисък хемоглобин.

Ако сте в болница дано ги задържат максимално. По-добре да лежите и да изчакат 37 седмица, за да са максимално добре бебетата. Всеки неонатолог ще ви каже, че всичко преди 37 седмица е притеснително за детето.

# 410
АГ- то разговаря с неонатолозите в болницата. Те казаха,че няма никакъв проблем да ги извадят в 34-35 седмица. Щом са стигнали до тук и след кортикостероидната терапия са казали,че всичко ще е наред.

# 411
Благодаря ви момичета Heart ! Малко се успокоих за този хемоглобин Relaxed

# 412
Здравейте на мен ми престой секцио другата седмица (еднояйчни близначки) и феталните морфолози и лекарката, която ме следи и ще прави секциото са на мнение, че трябва да се извадят и за тях ще е по-добре. Днес съм 34г.с. 0д., а другата седмица, когато ще е секциото ще съм 35г.с. и 1д. Правена ми е кортикостероидна терапия. Днес бях на преглед едната е 2129кг., а другата 2349кг. казват, че и кг. им са окей, те като цяло за една седмица ще пораснат и още. Виждам, че и на Балтова са и казали, че няма да има проблем за малчовците в тези седмици и след кортикостероидна терапия. Много ще се радвам ако дами със сходни случай, разкажат как е минало при тях. Защото аз, както се притеснявах за секциото, с наближаването на времето се притеснявам повече за това и трите да сме добре на финала и да ни изпишат заедно ❤️

# 413
И според мен ти е добре хемоглобина, аз съм едва в 17+4 гс и моя е 104, пия желязо 3 пъти на ден и според моя гинеколог е нормално.

[/b]
Благодаря ви момичета Heart ! Малко се успокоих за този хемоглобин Relaxed

Последна редакция: пн, 04 апр 2022, 23:12 от Lizi:) :)

# 414
Аз родих в 35+2 , лежах за задържане , но положението вече нямаше овладяване предвид контракциите на 3 минути въпреки гинипрала.На девойката взеха да й падат тоновете и единодушно с лекаркатс решихме , че няма на къде повече.
Момчето се роди 3 кг , тя 2,300.Изплакаха си добре , не са били в кувиози , нито на термо легла.Единствено бяха на антибиотик заради бактерия , която имах по време на бременността, та превантивно.
Според мен всичко ще е наред! Еднояйчни близнаци до тази седмица си е супер!

# 415
Бревп, че всичко е наред с децата. Ама как така еднояйчни, а са момче и момиче. Това мисля, че е невъзможно 🤔

# 416
Marbellaa, много благодаря за споделеното мнение. Simple Smile Di@ мойте близнаци са еднояйчни и са момичета, на Marbellaa са момче и момиче.

# 417
Имам едно странно питане. Не ми се смейте ... много. Wink Но не стига, че ми е първа бременност, ами и с близнаци Wink Та, задавам си тези дни въпроса шишетата и дрешките на двете бебета трябва ли да са отделни, т.е. всяко бебе да си има собствени, или може да си ги разменят?

# 418
Имам едно странно питане. Не ми се смейте ... много. Wink Но не стига, че ми е първа бременност, ами и с близнаци Wink Та, задавам си тези дни въпроса шишетата и дрешките на двете бебета трябва ли да са отделни, т.е. всяко бебе да си има собствени, или може да си ги разменят?

И аз съм с близнаци. На мнение съм, че трябва да си имат отделни шишета и хигиенни аксесоари и хавлийките за баня, за дрешките със сигурност няма да ги обличам еднакво, но за сега едва ли ще ги деля- тази блузка на едното, тази е на другото,  може би към годинка, вече те ще си имат предпочитания.

# 419
Аз съм с момче и момиче и дрехите са им различни, но като бебета, често съм им обличала бодита, ританки, без значение кое на кого е. Просто бебешките дрешки са унисекс. Относно биберони, често съм ги разменяла, защото те са еднакви, само бутилките им са различни. На практика не веднъж съм давала мляко на едното от бутилката и биберона на другото.  Ами случва се. Когато започнаха да пълзят и да ходят, започнаха да лапат всичко, така че стерилизацията на бутилките  се обезмисли напълно и тогава стана без значение коя бутилка на кого е. Сега обаче са вече на 2 г., познават си бутилките и всеки си иска само своята бутилка и не си я дава на другия. С дрехите обаче става малко странно. Например обличам рокля на момичето и момчето казва искам и аз рокля. Слагам фиба на момичето и момчето казва искам и аз. Така се почва едно обяснение....понякога дори в комични ситуации изпадаме с ММ. Примерно обяснявам, че само момичетата носят обеци и идват наши приятели на гости, единия е с обеци на веждите, целите му уши са в обеци и детето стои и гледа.....ами това е положението. Когато се родят бутилките ще са ви най-малката грижа. Така че лека бременност на всички и леко раждане.

Общи условия

Активация на акаунт