ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 5

• 38 339
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • София
arino, при голямата минават дистанционно, защото са под карантина. Има болно дете в класа й.

Това с тестовете вече не знам. При племеницата ми в Германия, в деня, в който й е станало недобре, сутринта са я тествали и тестът е бил отрицателен. Следобяд към привечер е започнала да се чувства зле, на следващия ден тестът положителен. Тя боледува през октомври и го изкара леко, като повечето деца. На 11 години е.

Дъждец, ако това изискване с яденето и пиенето не е спазено, тестът не следва ли да бъде невалиден?

Пълна лудост е всичко.

Ами. Валиден е и хич никаква слюнка да няма в него, не се търсят ензими от слюнката. Със сигурност е валиден и само слюнка да се сложи, по всяка вероятност и от чешмяна вода ще прояви контролната черта.

Деси, честит рожден ден! Леле, останаха ми очите в "подръчната" ти торта...

Бързо оздравяване на всички болни, да не изброявам поименно, ама 'айде вече да сме свършили с болестите, а? Wink Предлагам пакт - до следващата година никакви нови болести, ами... тъй де...

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 00:14 от katiABV

# 136
  • София
Кали, да разбирам ли, че ако синът ти имаше по-ниска оценка от момичето, което се е скатавало, щеше да продължаваш да гледаш така философски на случката Wink

Само доуточнявам, че никъде не съм писала за конфронтация.
Този проект още не е оценен, но въпреки това, отговорът е да, щях. Защото съм го правила и друг път. Както казах, моето момче не умее да губи и това поражда драми от различни естества. И ще продължи да поражда, докато не се научи, че не може пръв във всичко и през цялото време. Но няма да се научи ако всеки път скачам да го защитавам. Опит се трупа, като се преживява с всичките плюсове и минуси; не, когато друг ти решава проблемите.
Не очаквам всички да приемат моята гледна точка, но vesssrusss ме разбра.

# 137
Аз я приемам, просто случката няма никаква прилика с гореописаната Simple Smile
Затова зададох въпроса.
Децата също не си приличат очевидно. При едното качеството не може да губи трябва да се смекчи, доколкото разбирам от думите ти. При другото плахостта да се преодолее. Едното дете е разпределило задачите като лидер и е накарало всички да работят по тях, въпреки различната скорост. Другото е свършило почти само цялата работа.
Обсъждам вече две хипотетични случки с две деца с различни характери, а не конкретната на Вессруссс.
В единия случай не виждам за какво точно да се намесваш.

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 07:13 от Дъждец

# 138
  • Варна
Форумът ме е поставил на диета дори виртуално - пропуснала съм тортата на Десита! Simple Smile Малко късно, но пък от сърце - здраве, верни приятелства и много успехи, твои и на децата!
Понеже питахте дали не го карам втори път, истината е, че през август не съм се тествала. Тогава за кратко (ден) загубих обоняние и вкус и ме болеше тЕлото на места, които не знаех, че болят, но мина бързо и не обърнах много внимание. Пусках антитела след това и имах уж прилични, но от ваксината ли, от вирус ли, кой да знае. ММ тогава не беше контактен, та се размина със сигурност. Сега обаче си беше страшничко, но се надявам да е минало и март да се бустерираме Simple Smile

# 139
  • София
И моята девойка имаше групов проект по философия. Госпожата ги разпределила по номера и тя се паднала с деца, с които няма допирни точки. За цяла ваканция не успяха да се организират и едва вчера го правиха.  В резултат вместо да преговаря за класно, правеше проект, а проговарянето го прави по нощите. Сутринта в 6 часа не знаеше на кой свят се намира.

# 140
  • Пловдив
...трябва да ПОказваме на децата си в собствените си "битки" ...
С казване, а още повече с намеса и навлизане в личното им пространство, става все по-трудно с възрастта.
Хубав ден и честито на имениците и на именичките  сред вас и в семействата ви.
Здраве и усмивки желая от сърце!
🌻🌼
Смятам, че е добър ден за операцията ингвинална херния на майка ми.
Далече ми е и се притеснявам...

# 141
Но пък когато са поносимо сходни деца в класа, общите задачи са много яки шансове да се сближават Simple Smile Версус, според мен на нея трябва да й писне някой път, и ще си каже. Щом не ти дава инстаграма, значи си има характер детето Simple Smile

ЧРД на Десита и бързо и леко на болните!

# 142
  • София
Поздрави, момичета!

Отдавна не съм писала, вятърът ме отвя надалече. Първо да ни е честита новата 2022 г. Да сме здрави и да сме в разбирателство с наборите! При нас нещата вървят нормално, кога по-добре, кога не чак толкова. Вече отдавна спрях да се притеснявам за това. Виждам, че се върви напред и гледам да е редовно.

Посрещането на новата година на група тийни беше у нас, без мен, разбира се. Но в съседната къща са майка ми и баща ми. Момчетата са били перфектни. Майка ми не може да се нахвали с тях, макар и децата да са празнували сами - яли и се забавлявали до 24 ч. После излезли навън да се чукнат с нашите, пяли химна и играли дикоилиевското хоро, после продължили до сутринта, но тихичко. Сутринта са легнали, но като се прибрах по обед - всичко бяха измили и изчистили. Поражения нямаше. Завоюваха си и други купони по този начин. Simple Smile

Виждам че има доста болни в темата. Този вирус не само не си отива, ами се размножава. Съчувствам на болните и им желая да го карат по-леко! И да не ни повтаря, ако може!
Апропо, някой говореше за РЗИ и посещения и обаждания. Честно да ви кажа  - не очаквайте посещение, при нас се обадиха на петия ден от симптомите на сина ми. Съботен ден, тъкмо и аз бях проявила симптопи. И толкоз. Ако се наложи да се излиза за изследване, снимка, трябва да се придвижваш на собствен ход или с личен автомобил и като се обадиш на квартален, или в близкото МВР. Това е. Накарая ми бяха объркали нещо болничните, та ходих в РЗИ след карантината,  тогава ми и дадоха листовките с указания какво да правя като съм болна от ковид.

При моето момче не съм разбрала да са давали колективни проекти. Миналите години в старото училище имаше, но до сега в новото - не.

Толкова от мен, засега!

# 143
  • София
случката няма никаква прилика с гореописаната Simple Smile
Никъде не съм твърдяла, че има прилика, дори съм го подчертала. Общото в случая беше свързано с реакцията на родителя - каква е най-удачно да бъде. Споделих моята гледна точка. Да, може би е по-дълга от необходимата, но, както вече казах, важното е, че vesssrusss ме разбра.
Спирам по темата.

Честити да са имениците днес! Здрави и щастливи да са! Flowers Four Leaf Clover

# 144
  • София
И аз да почерпя за имениците днес, че си имам доста близки, които празнуват -  дъщеря, мъж, баща.
Празника вкъщи е почти като национален. Simple Smile

Пожелавам на всички болни да оздравяват възможно по-скоро и без последствия. Flowers Four Leaf Clover
Малкия ми син снощи пък на тренировката паднал на ръката си. Цяла нощ го боля доста и сутринта реших да го заведа все пак на снимка, въпреки че няма оток и синини.  Няма нищо счупено, но все пак ще трябва да се пази доста време докато зарастне. Добре, че имам шина за обездвижване на  китката, точно за същата ръка. Да видим обаче днес как ще пише с нея, че е левичар.

# 145
  • София
Пак се заговори за затваряне на училищата и взеха лудите да ме хващат. По три предмета моя има по една оценка от входното и толкоз. Кога и как ще ги оформят, като ни домашни, ни проекти дават.

# 146
  • София
Честито на имениците!

Наборът сега прави тест по литература-есе пише. Естествено мрънка доста време, че в 7 клас само веднъж са писали есе и сега без да им обясняват, направо са ги метнали на есета. Драма! Пък че не чете, не е важно. На него все някой друг му е виновен…😂😂😂

# 147
Точно есе беше формАтът на класната по БЕЛ миналия месец и същия разговор водих, че не им е обяснено и не са тренирали. Още я чакаме заветната оценка.

# 148
  • София
Дали ще е есе, ОЛВ, ЛИС или както навремето му казваха “Тема” 😀, приликите са повече от разликите. Едно грамотно написано съчинение ще има увод, теза или основна мисъл, изложение от 1-2-5 аргументативни параграфа, включително използваните изразни средства и накрая заключение. Всяко съчинение е така. Аз на изпити като се явявах, така си конструирах отговорите, дори и устно. Сега, че параграфите в есето могат да са няколко типа, че е хубаво да има “междутекстови връзки” - това са дребни подробности. Той ако се научи да пише грамотно, все ще го оценят. Ама нали е по-лесно да се мрънка! “Ни мога, ни знам!”

# 149
  • България, София
Честито на всички именици!
Родива, честити да са ти имениците, да бъдат здрави и благословени Simple Smile
Наистина си е национален празник. Голямата ми дъщеря и свекърва ми са именички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт