ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 5

• 38 592
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
  • София
_re_ge, честит рожденик! Tada Да е много здрав, щастлив и с късмет в живота! Flowers Four Leaf Clover

На всички болни, бързо оздравяване! Hug

# 316
  • Варна
Реге, да ти е здрав и много творчески вдъхновен младежът! Късемет и добри приятели му желая Simple Smile

Записвам и аз една босонога девойка. Най-често за това се карат с баща си, как не им омръзна и на двамата, не знам. Все й е топло, а краката - ледени.

Трябва да се връщат в училище в четвъртък, но дали ще стане още не знаем. Чакаме съобщения. Предполагам, че все пак ще ги върнат за една седмица преди края на срока, за да ги оформят. Надяваме се и на по-голяма междусрочна ваканция, за да се позабави хода на заразяването, макар че тогава пък ще хукнат по моловете, та не е сигурно, че ще е за добро, но каквото-такова.

Бързо оздравяване на болничките и леко да минава!

# 317
реге, жив и здрав да ти е рожденика
за моето имам съмнения, че не му работи центъра за топло/ студено
цяла зима е  по къс ръкав и къси панталони, като спи гол само по боксерки
а лятото в 40 градуса си навлича худи
навремето имах такъв колега в университета, ама при него беше от гениалността
Скрит текст:
стоеше на лекции без да пише и запомняше всичко, като през това време и четеше книга
готвеше се за изпит в деня на изпита-сутринта

# 318
Re_ge,  да е щастлив и здрав рожденикът! 🎂
Да има успехи и много късмет!

И аз споделям мнението, че трябваше да ги оставят веднага след празниците в къщи. В нашия клас също има болни.

# 319
Реге, да ти е здрав и честит рожденика.
И у нас на девойката все й е топло.
Зимата ходи по потник и къси гащи, разбира се боса. Поне за навън засега се облича що годе добре.

# 320
  • България, София
re_ge, честит да е рожденикът!
Да бъде здрав и благословен, с лекота да успява във всичко, да бъде щастлив и обичан, заобиколен с добри приятели и да сбъдва мечтите си!

Напълно съгласна с теб и с Tsugumi_.
Добри даде добър пример от училището на нейния младеж, но тук никой не помисли за такава възможност.

И наборката в групата на "все ми е топло". Навън се облича. Иначе не я пускам да излезе. Но в къщи все по тениска стои, а аз през това време съм с блуза с дълъг ръкав и суитшърт.
Не знам кой е сбърканият Joy

# 321
  • София
Реге, жив и здрав да ви е рожденника. Само хубави емоции да има. Весел празник 🎉

Стана ли вече ясно дали ще почиват 9 дни или още го мислят?
По - добре е децата да се наспят и да си отпочинат, отколкото да висят пред мониторите. Едва ли ще изпуснат кой знае колко материал. Когато имаше грипните ваканции (ех, как ми липсва това време), преструктурират материала и всички доволни.

# 322
  • София
В петък ще има някакъв съвет, където ще решат кога и колко да е ваканцията.
За обличането ми е болна тема - вкъщи бос, а краката му ледени, но не му било студено. Навън по суитчър, яке в краен случай. За голите глезени не отварям дума, те се подразбират. 😂

# 323
  • София
Честит да е младежът ти, re ge - здрав и с добри приятели заобиколен!

Похвалвам се със сертификати - за мен и младежа. Баща му със същите симптоми не си направи теста с нас, а два дена по-късно - резултатът беше, че не му дадоха коронка. В общи линии, два дена с температура, аз с болки в мускулите и главоболие, а на третия ден - със страхотна кихавица, която мина за ден... и това беше. Пожелавам на всички болни бързо и безпроблемно каране.

Диоптрите и лещите - има специални лещи за стопиране на бързо растяща миопия, но за момента все още не са особено популярни в БГ поради доста странични ефекти, и най-вече заради необходимостта от непрекъснат и стриктен контрол ( общо казано, променят формата на роговицата). Използването на обикновени лещи не спира прогреса (поне според водещи офталмолози, които все още се чудят от къде тръгна тая мълва за лещите), но е свързано с определено обучение за подръжка и хигиена, защото при неспазване на правилата и срокове за носене, наистина последиците могат да са ужасни (все пак, има няма 20 години с това се занимавам, та имам понятие). Отделно, комбинацията лещи + дивайси + климатици е пагубна за дългосрочното очно здраве (води до "сухо око" и колкото маловажно да звучи, наистина в дългосрочен план е голям проблем). На няколко пъти писах - препоръчват се почивка на открито (поне по 2 часа дневно), добавки като лутеин, правилно хранене... За младите миопи задължително се извършва циклоплегия (разширяване на заницата) и се коригира астигматизъм (ако има). Не се плашете от него Simple Smile И да, генетично е. И да, данните за миопията в световен мащаб са стяскащи, но от друга страна, аз му казвам приспособяване (когато започваме да използваме очите си главно за близко гледане, еволюцията води до постепенна промяна в структурата), И това, че някой от 20-тата си годишнина има задържане на миопията е най- нормалното нещо и определено не е свързано с носенето на лещи. Е, нещата се променят към 40-те, но и това е нормално Simple Smile

# 324
Честит рожденик на реге! Жив и здрав и  много късмет да има!
Аз продължавам да съм твърдо ЗА присъствено обучение, тъй като другото е подигравка с образованието ...

# 325
  • София
Кати, за жалсто не помня, но в същата аптека има дори кръвен тест на цена 7 лева, предполагам, че се бодеш като при тестване за кръвна захар:
https://www.aptekadetelina.bg/testove/drugi-testove/termax-barz- … ma-ili-cyala-krav

Като чета колко много болни деца има, си задавам въпроса - защо и кому беше нужно всичко това?

Благодаря! Кръвен си представям, че по-скоро е за антитела, иначе нещо не го разбирам, но ще потърся от другите да се заредя.
А кому беше нужно... ще се въздържа да отговарям, че май ще трябва да мина на сръбски... или на езика на Таз.

ПП
mmm_, JiD, Dive, The Invisible, MianaNia, velina_v, yovanka, добре дошли в групата... Или, да си представим, групово викане "здравей, ..."...

ППП
re-ge], честит рожденик!! Здрав да ти е, то другото само ще си дойде.

ПППП
Моливче, супер интересна теория предлагаш! Много сериозно ти препоръчвам да се замислиш за публикуване някъде (е, не съм правила проучване, това, че аз за пръв път го чувам или изобщо се замислям не значи непременно, че е ново и за офталмолозите), с каквито и да е данни... Все ще може да се помисли за някакво усредняване на средното фокусно разстояние през различните етапи от историческото развитие на човека... Сериозно, ако не е било правено, наистина е яко!

Последна редакция: вт, 18 яну 2022, 13:34 от katiABV

# 326
Регент честит празник, много здраве и щастие! Heart
Да кажа, че зверската кашлица е една идея по-слаба. Спрях всичко и само капя капки в носа, плюс физиологичен инхалации.
Малката снощи ме изкара извън нерви, боса, по халат, седнала и си изрязва нещо. Печката изключена. Краката и леко посинели. Scream

# 327
  • София
re_ge, да е жив и здрав рожденикът! Да крачи бодро напред, покорявайки целите си, заобиколен от верни приятели и усещайки вашата любов и подкрепа Kissing Heart

Наборът спи по тениска и боксерки, завит с чаршаф и тънка завивка тип "пике". Миналата седмица, чакайки малките в училище, видях премного боси глезени при излизащите по-големи ученици. Беше уникална гледка - кой -с чадър, кой - с дъждобран, но с голи крака Joy

Последна редакция: вт, 18 яну 2022, 15:55 от beb4o_fb

# 328
Реге, честит да ти е рожденикът!
Маги  и аз като почна да кихам по 15 пъти един след друг, особенно сутрин след като стана е нещо ужасно , а още по-ужасно е като карам колата, защото затварям очи. Ако за всяко кихане ме пращаха на лекар не трябва да ходя на работа. Набора и той от кихащите , но не боледуващи. Ако трябва за неговите кихания да ходя за бележки при ЛЛ няма да ми стигне отпуската за чакане пред кабинета.

# 329
  • В центъра на моретата
re-ge, да е жив и здрав рожденика, да следва мечтите си, да е успешен и да се радва на верни приятели! И да жъне лаври вече с някоя изложба!

Общи условия

Активация на акаунт