ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 5

• 38 593
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
  • София

А случайно да помниш марка или нещо? Ще питам, може и по цената да се разпознае, ама ако пък имам и някакво инфо ще е по-лесно.
Много благодаря за съветите, писнаха ми тези тестове, наистина... то направо консуматив като еутирокса и лекарствата за кръвно станаха. Sad

ПП
Дам, увеличаваме се... "Анонимни родители за облечени подрастващи"...

# 301
Понеже живеем в близост до болница, покрай нас има много аптеки и когато младежът излезе позитивен, отидох да купя тестове за нас. В първата струваха 15.00 лв., а в съседната същият  вид и марка- 5.00 лв.

Последна редакция: пн, 17 яну 2022, 21:40 от silan

# 302
  • София
Моят винаги е ходил гол и бос. 😅 Скоро му подариха едни дебели шушони и се кефи да е с тях. Съответно е гол до кръста, долнище и шушони или тениска, долнище и бос. А понякога е само по боксерки и с шушони. Последното даже го снимах. 🤣🤣🤣

# 303
  • София
Преди това и аз бях купила от Германия (Амазон) 10-15, но свърших.
Бабата и дядото са тук (отделно от нас) и когато ходи ММ при тях (ваксинирам са, но) се проверява или когато води бабата по лекари/болници.
Скрит текст:
С тези се сдобихме, пак чакаме доставка.
https://galen.bg/barz-kombiniran-antigenen-test-koronavirus-s-na … gialen-tampon-rsr

https://galen.bg/barz-antigenen-test-za-koronavirus-sars-cov-2-covid-19-novacheck - с това хванахме младежа.

https://galen.bg/barz-antigenen-test-za-koronavirus-covid-19-s-p … h-1-orawell-folio - този забравихме да го тестваме с младежа като видяхме + (като дойде новата доставка ще правим "лабораторно", макар едва ли ще иска пак да му бъркаме в носа. Насипен, но ни бяха пратили упътване.
Благодаря за пожеланията.
Младежът казва, че се чувства добре (казва даже "по-добре от преди"- когато изкара другия вирус с кашлицата), но на мен ми е притеснено.

Последна редакция: вт, 18 яну 2022, 07:39 от Desem

# 304
Здравейте, кацаме и ние с позитивна наборка. Има лека кашлица и хрема, но без температура. Изпратих мъжа ми за лекарства от аптеката, а той се върна с тест. Днес направихме и PCR. Оказа се, че имало и други позитивни деца от почивните дни. Тази вече писах на класнаната. Не зная как ще процедират с карантината.
Дъщеря ми се среща само със съучениците си и пътува в метрото, така че това са възможните места за заразяване.
Всички вкъщи сме ваксинирани и много се надявам да го изкараме леко.

# 305
Аз за нашето драскащо гърло декември преди Коледно пътуване правих един от аптеката и един в моля на мен,че да е по-достоверен от лаборатория. И двата бяха отрицателни. Оказа се, че в моля са 10лв, а не 20-25, както е стандартно в лаборатория. Чудех се и за пср, но има пари, дето не хваща, а не само антигени, които не хващат.

Всички болни да оздравяват леко!

# 306
  • София

Значи само на мен ММ ми купуваше тестове от аптеката (в центъра някаква, на прибиране от работа) за по 12-15лв... Sad
Да бях отишла да си взема. Ама пусто, ако пък въпреки всички външни белези да би бил положителен... нали да не ходя. Е, синузит си беше, ама пък доста, хм, диагностично-финансово разточителен.

# 307
  • В светлината на слънцето
Плюс един карантиниран, но като контактен засега - сестра му ковидяса. Ама кара леко, да чукна на дърво. Той е свеж като репичка и се надява да му се размине. Ще видим.
Пишете го и в групата на голите и босите.

# 308
  • София
Леко да минава,
Общо взето сме настроени, че може и да не се размине.
Взехме малко тестове за всеки случай, и ще борим с леки медикаменти.

vava, чуй се с ЛЛ, с моя се разбрахме като ни свърши карантината ще ми даде. Предполагам за гледаме на дете, защото едва ли до тогава ще ме потърсят от РЗИ, за да ме вкарат в системата като контактен.
На his.bg е посочено, че дните се броят от деня на теста вкл. Ако влезеш в сертификати (нужни са ЕГН, ЛК, телефон на който изпраща код за достъп), ще видиш датата на теста с инфо "положителен". Като мине карантината се променя на "преболедувал".

kati, Ремедиума, това бяха цените на единичните. Взимахме преди седмица да се тестваме в работата. Имало и насипни по-евтини, но правихме това което купуващите донесоха.

# 309

А случайно да помниш марка или нещо? Ще питам, може и по цената да се разпознае, ама ако пък имам и някакво инфо ще е по-лесно.
Много благодаря за съветите, писнаха ми тези тестове, наистина... то направо консуматив като еутирокса и лекарствата за кръвно станаха. Sad

ПП
Дам, увеличаваме се... "Анонимни родители за облечени подрастващи"...

Кати, за жалсто не помня, но в същата аптека има дори кръвен тест на цена 7 лева, предполагам, че се бодеш като при тестване за кръвна захар:
https://www.aptekadetelina.bg/testove/drugi-testove/termax-barz- … ma-ili-cyala-krav

Като чета колко много болни деца има, си задавам въпроса - защо и кому беше нужно всичко това?

# 310
  • София
Днес в 10 ще има пресконференция на министър Денков. Синдикатите на учителите са поискали обучението да мине онлайн до края на срока, както и да има ваканция от няколко дни преди 2 срок.

# 311
  • София
Бързо и леко оздравяване на болничките.

Моичкият е с втора доза от миналата седмица. Имаше неразположение на следващия ден.
Не, че това е гаранция за нещо.

+1 в групата на голите и босите.

# 312
  • Пловдив
Вчера върнат от класната заради кихане. ПСР от личната - отрицателен, но го спря (ЛЛ) у нас заради хремата. Авирон рапид и витамини.
За себе си си давам сметка, че силният вятър в петък го разхремави и ходенето по шушляково тъничко яке (щото се матчва с маратонките видите ли, а и то имало слънце....)...

# 313
  • София
Ох, това кихане... Не мога повече... Ако аз кихна веднъж, следват поне 15 кихания, след това около час хрема... и така съм поне по три пъти в седмицата... Ами от дете съм така... Немците ме гониха от час в гимназията, защото си мислиха, че се подигравам, накрая свикнаха.
В момента в класа са дъщеря ми има две кихащи и кашлящи деца (ваксинирани, които отказват да се тестват) и си ходят на училище, защото класната е ЗА ваксините много и се прави, че не ги вижда...
До гуша ми дойде от всичко, ама наистина от всичко...

# 314

Като чета колко много болни деца има, си задавам въпроса - защо и кому беше нужно всичко това?

Според мен след празниците трябваше само една седмица да ги пуснат дистанционно. За да могат поне над 50% от болните да изявят симптоми. Защото така ги избухаха направо с главата във водата. Пък колко възрастни болни има. При нас много учители липсват. На пръв прочит от 12 предмета 4-ма са. Като 3ма от тях са със свързани предмети. Явно някъде там са се омешали ковидно.
Да ви почерпя виртуално.
Днес става на 15, да ми е жив здрав. Вчера пекох мъфини ( те ми стават много сполучливи по принцип, редовно ги правя на коледния благотворителен базар в училище), тийна с това искал да почерпи. Сметнах че няма да стане без бонбони и търсих голяма бонбониера с 40 парчета щото с децата с учителите са 35. Кило линд ще свършат работа. Добре че намерих. Обаче днес ми спомена сутринта, че не  бил сигурен дали ще черпи с бонбоните. Викам му - РД е твой, постъпи както решиш, аз моята задача съм изпълнила. Голямо магаре, ама мое магаре, к'во да го правиш, вече с 5 стотинки по всеки въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт