ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 5

• 38 590
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
  • София

...Стана ли вече ясно дали ще почиват 9 дни или още го мислят?
...

Министър Денков каза, че ще предложи на съвета в петък седмицата 31.01-04.02 да минат във ваканция, така щели да съберат 9 дни, заедно с уикендите. Предполагам, че ще го приемат, особено с тези бройки в момента и исканията на учителите.

# 331
  • София
Ре-ге, да ти е здрав и усмихнат младежът, вдъхновението да е вечно с него.

Моливче, благодаря за споделеното .

За съжаление не се случи 1 седмица ДО след на края на празниците, а болните бяха много, сега са заразените от заразените по НГ.

Отчитам се с обличаща се девойка, ако има как върху всичко ще метне и плареното си одеало Joy Не знам как не се е сетила тази година за два чифта чорапи Joy
Тя и вътре, и вън се облича, за разлика от брат си, който вътре може по това време да е със худи, а навън по къс ръкав и ветровка Angry

Аз също съм от постоянно кихащите, при мен единично кихане няма, задължително са серия.

За срочните оценки не ми се мисли и коментира .... ще е нещо невиждано към момента,.... но осъзнавам, че ѝ е трудно с новия език. Липсва ѝ разнообразието на предметите, които учеше (е може би без Химията и Биологията, но и там се справяше), важното е да не се отказва, да не го намрази.
Мисля, че и липсва и АЕ като предмет (не че е спряла да го ползва) и учителя от старото училище, голяма забава бяха часовете. Чувам я как превключва на АЕ като си говорят с приятели. Мисля, че там се чувства уверена и спокойна.

Официално сме в карантина, обадиха ми се от РЗИ. Държаха се много добре, върнаха ми инфо за карантината на ММ с какъв срок ще е, тъй като при него все още не може да се постави бустер.

Последна редакция: вт, 18 яну 2022, 16:56 от Desem

# 332
Реге, да е жив и здрав младежът! Да следва мечтите си със замах!

Моливче, и аз благодаря! Тази година водих девойката на две места и никъде не й разшириха зениците. Ако продължавало да я боли глава, да сме отидели пак да ги разширят Rage Защо да свършим работата на един път, след като може да платим два прегледа и да повисим в тълпата два пъти.

Ваканция не е лошо, но ще хукнат по ски или молове и не знам ще има ли ефект.
Сега говорих с приятелка от френското училище. От техния клас трима положителни, но класът не е карантиниран. Нейният младеж казал на мед.сестрата, че седи до едното положително дете. Имал, милият, контролно в петък и затова настоявал да е в карантина. Сестрата го пуснала само 1 ден/ петъка, така че му се е получило изпускането на контролното/.
Защо училището не подава официално останалите децата като контактни, е мистерия. Едното междувпрочем било ваксинирано и ходело, тъй като нямало симптоми. Накрая светнало на тест, но не разбрах в училище или у тях.
Такова мазало е, че нямам думи.

# 333
  • София
_re_ge, Честит да е порастналия младеж! Нека бъде много здрав и успешен! Flowers HibiscusKiss

Честито и на всички именици днес! Gift Heart

Карантината на класа на наборката изтича днес и утре здравите деца са на училище.

# 334
  • София
_re_ge, живо и здраво да е талантливото ти дете! Смело да крачи по пътя на изкуството, да е целеустремен, вдъхновен и да жъне безброй успехи! Вълшебен празник желая да има днес! Gift HeartFlowers Four Leaf CloverBalloonBirthdayTada

Това с ваканцията ще е добър ход. Не виждам защо отлагат, Съвет щял да се провежда чак, за да се приеме. След като самият министър е "ЗА" това, най-вероятно ще стане.

Синът пък казва, че в училище сериозно се говорело за преминаване онлайн от този четвъртък. Не знам откъде му е информацията, мейл нямам. Засега всички деца в класа са на линия, без болни.

# 335
  • от Луната
Наборката изкара миналата седмица вкъщи с вирус - 2 дена 37,2 и дразнене в гърлото, както и цяла седмица хрема. Тестовете бяха отрицателни, но и не се учудих, защото тя го кара началото на октомври, а с бащицата бяхме ноември. Има и доста антитела, средата на декември я тествахме.
В класа имало 2 положителни деца, но понеже са съботно-неделни тестове не са карантинирали целия клас, което ми се стори доста странно, но нямам идея кво мислят умните глави Wink.
Тя също е в отбора на ходещите голи и боси, но явно е на периоди, защото има и дни, в които се облича нормално според мен за сезона Wink

# 336
  • София

Аз ли нещо съм глупава, правилата ли са странни... не мога да разбера.
Значи, ако има положителен от понеделнишките тестове паралелката не се затваря, понеже не са контактували (хм?) съботно-неделно.
Но тестове се правят САМО в понеделник.
Ако по някакъв начин някой даде положителен тест посред седмицата - демек, ако има симптоми - се пита директорът дали в училището му се спазват мерките, спазването на които той е длъжен да осигури. Той казва, че не са контактували опасно и паралелката не се карантинира.
Откъде тогава, питам се, се вземат карантинираните паралелки?..

# 337
  • София
Нашата паралелка в момента е в карантина, заради положително дете от миналата сряда. При положителен от събота и неделя не се карантинират паралелки.

# 338
Точно май преценка на директора е.
Класът на щерката беше онлайн и карантина, като след петък, имаше положителен тест на дете в неделя следобед и на друго в понеделник. Че дори си бяха 14 дни онлайн, а не десет, ама то така преценили. Официално предписание от РЗИ нямахме

# 339
Нашата паралелка в момента е в карантина, заради положително дете от миналата сряда. При положителен от събота и неделя не се карантинират паралелки.
Което смятам за неправилно, защото няма как да се каже в кой точно ден от вторник до следвщия понеделник се е заразил позитивния, респективно дали е бил или не е бил контактен със съучениците си. Тъпа работа.

# 340
  • София

То се е тествало поради симптоми или как / защо в сряда?
И защо част от директорите ги питат дали са контактували в защитена среда, а част... не ги питат може би?
Всичкото това ми звучи като някаква мътна Индия...

# 341
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:

Simple Smile

# 342
  • София
Дъждец, днес ме питаха къде учат децата, в кой клас са, кога за последно са били на училище. В нашият случай те от сряда не са на училище - единият ДО, другия контактна карантина.

Кати, каранринираните паралелки са в следствие на тестове на правени от родителите, не от плюнките (при моите познати).
Девойката я хванахме с близалка (това ни беше останало само, днес пристигна новата партида). Баткото същият не отчете + вчера сутрин (при него първият беше от назалните).
Заредихме с тестове и ще можем да ги проверим преди да се върнат на училище. Около 24ч. по-късно и тя също казва, че е добре (да чукна на дърво).
Дано протича вече така тая гад, но ако не хванеш на време нещата, може и да не отчете + (както и молив писа)

Последна редакция: вт, 18 яну 2022, 18:41 от Desem

# 343
  • София
Хахаха, Добри, какво е това роботче Heart Eyes
Изглежда като миньон-пътен-полицай.

# 344
  • София
Кати, вчера двете деца са тествани с плюнков тест в училище, аз съм си с Рамус антиген, за дя отида на работа и след три часа със служебен пср заряди позитивен колега.
Днес на обяд младежът ми се обяжда, че го дращи гърлото и май му е отпуснато... Рамус, антиген, отрицатален... Бях готова да се закълна, че е номер, защото им е зор в момента ... Към текущия момент - 38.2... на него и 37 на мен (че ме наболява глава и да не остана назад и аз с термометъра)... Е, накъде вече...

Общи условия

Активация на акаунт