ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 5

• 38 525
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Господ да даде сили на родителите! Нека душата й почива в мир!

# 571
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Толкова се надявах и молех Али да се пребори. Съкрушена съм Sob
Светлина да е по пътя на душата й  и нека намери покой!
Много сили на близките й! Толкова болка и мъка ...
Сигурно има някакъв ред, който не разбираме и не проумяваме как може да се случи нещо такова.

Господ да пази децата ни!

Не искам да ги пази Господ!
не бива всичко да се оставя в Неговите ръце и на Него да се прехвърля вината.
искам общинарите най-накрая да си свършат работата и да организират нормални условия за движение и нормално сигнализиране.
от години се възмущавам на организацията на движение - три колони коли в едно платно, другите заети със зелени, сини и суросинкави паркинги. за парите правят булевардите на селски сокаци!

завоите наляво почти никъде не са отделени със светофар - за ляв завой се тръгва когато вече е светнало червено, но още не  зелено на другата посока.
да, ама и в двете посоки има джигити, за които има специален светофар "дълго зелено", което е червено на цвят.
и още и още...

има специални комисии за това, в които са събрани кой знае кои и какви калинки и резултатите ги виждаме!
да се изчисти тая сган.
да се свърши работата както трябва.
и когато се осигурят всички условия да се включат наказанията.
за всеки неспрял на пешеходна пътека, за всеки превишил скоростта, за всеки, изживяващ се като изтребител..

# 572
  • България, София
Добри, и ти си права. Много си права.
За съжаление се вземат мерки пост фактум. Примери колкото искаш.
На прима виста се сещам за надигната пешеходна пътека и пешеходен светофар на бул. "П. Ю. Тодоров", след като млад мъж загуби живота си. Същото и на бул. "Н. Вапцаров" след смъртта на дете. А можеше изобщо да не се стига до тези фатални инциденти.

И докато пиша горното ми дойде в главата - както се показа вълна от съпричастност, за да се помогне на детето и кръводарители чакаха часове наред, за да дарят кръв, трябва да се обединим хората в исканията си да има нормални и безопасни условия за движение по пътищата, както и спазване на правилата. Категорично и неотстъпчиво. Тези институции трябва да работят преди поредното нещастие да ги размърда.

Летят идиотите с безумна скорост в града и няма кой да им потърси отговорност.
Покрай този случай си спомних с кристална яснота случка от преди няколко години с колежка. Пресичаме с нея на пешеходната пътека на бул. "Черни връх" при Лидл. Тъй като са две колони коли, по - близката колона от наше ляво спира, за да ни пропусне. Аз, обаче забавям ход, за да съм сигурна, че и другата колона ще спре или е спряла. Колежката ми не спира, гледа в другата посока и е буквално на крачка, крачка и половина пред мен. В този момент виждам как от страната, за която искам да се уверя, че няма кола, лети идиот с минимум 80 км. в час, който няма намерение да спре изобщо. Единственото, което можах да направя е, да извикам името й. Тя спря и се закова. Ако беше продължила, просто колата щеше да я отнесе пред очите ми. Сърцето ми слезе в петите. Уплаших се повече от нея.
ТОВА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧВА В НИТО ЕДНО НАСЕЛЕНО МЯСТО, А И ИЗВЪН НЕГО СЪЩО!

# 573
  • София
Мир на праха на милото момиче! Много сила и кураж на родителите! Flowers TulipFlowers Tulip

Тази сутрин и аз бях толкова ядосана на пътните условия. Минаваме по едни малки квартални улички на път за училище. Бяха като ледена пързалка. Изобщо с нищо не са третирани. Колите се пързалят като шейни... Ами не се сдържах и написах едно писмо до общината със зов за обръщане на внимание на района. Безумие е такова нещо. Пълно безхаберие. Миналата година на едната от същите улички на един завой един господин рано сутринта поради поледицата направо се заби в нашата кола... Голяма травма беше за малкия.  До ден днешен го повтаря всеки път като минаваме от там.

plutonian, абсолютно си права. Донякъде и децата са виновни в дадена ситуация. А с тези нови електрически автомобили, двигателите им дори не се чуват.
Нелепо е с такава лекота да си отиват човешки животи... Disappointed Relieved

# 574
Нямам думи от болка и тъга!
Няколко години пиша до общината , за да се изгради пешеходна пътека на място, където всеки ден пресичат деца, за да отидат на метрото, а колите хвърчат като луди! Отговор - няма!
Този път трябва наистина да направим нещо, защото и държава няма!

# 575
  • В центъра на моретата
Ужасна новина, от снощи не съм на себе си. Светла памет на детето!
И много, много сила за родителите. Не трябва един родител да преживява смъртта на детето си, това е нещо много страшно...
И не само Господ трябва да пази децата ни, ако ние не ги научим да се пазят сами и да се оглеждат по хиляди пъти преди да пресекат, и да се вслушват в автомобилите, които се движат, защото  някой може да се качи на тротоара, и да наблюдават на червения светофар дали спират, не само първите коли, а и тези след тях, и ..., и..., и ощо много и..........
А за държавата - не очаквам нищо. Това не е държава, а е коптор, в който си мислим, че живеем! Законите се спазват, само дотолкова, доколкото са изгодни някому.  Никой от върхушката не мисли за там, откъдето е излязъл. Всички се мислят за богоизбрани и това, което правят е да вадят кирливите ризи на предните и да си сложат своите хора на мястото на предните. Пътищата са някакъв ад, по пътищата е война, няма правила, няма контрол, пълно беззаконие.

Хора, научете децата си да се пазят! Никой няма да ни помогне, ако ине не го направим! И дано не се случват повече такива нелепости и почернени семейства!

# 576
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
плутонианката няма да коментирам.

детето е пресичало на пешеходна пътека на зелен светофар, нали?
не прехвърляйте вината върху децата.
не винаги са ангели, но и не са виновни за всичко.

# 577
  • София
Децата не са ангели, но са преди всичко деца. Децата в група са си направо опасни (дори да са само две), поне с 30% пада бдителността и вниманието е другаде.
В соца имаше желязно правило - при ударено дете не се търси виновен - водачът го отнася винаги, той е възрастният, той е мислещият. Съседът ни лежа две години ( от пет, свари го демокрацията и за добро поведение го освободиха предсрочно) за това, че удари дете, внезапно излязло пред автомобила в нищото, в малък град...
За пет дни преди карантината имам две ситуации, на едната трамвай спря на спирката и тръгна на "червено" и звънеше на пешеходците,.че му пречат. Записах номера на мотрисата, часа и всичко - писах на градска мобилност, дори служебен отговор нямам. На Опълченска има пешеходни светофари, няма значение от цвета и предимството гледам на 100, откакто на косъм не ме отнесоха с количката... На последния балет (добре че беше сухо) вече в края на пътеката изскочи микробус (идват със завой, но имат видимост, и колите и пешеходците са на зелено), спре със свирене,  на гуми, и ние с детето спряхме а той отвори прозореца да ни ругае, нали бил спрял какво сме мигали на парцали... На колежката ми и най-добра приятелка синът е загинал на 17 (убит на спирка от мотациклетист). Това ми е най-големият страх изобщо... Автомобилите...

# 578
  • България, София
За това казвам Господ да пази децата ни!
Ние каквото трябва правим и ще правим, за да ги научим да се пазят, да пресичат безопасно и т.н. Но ето такива случи като последната описана от Маги...
И да, институциите също трябва да са си на мястото. Но пак може да има пролуки.
Дай Боже никой да не "пада" в тях!

# 579
  • София
Мислех да не пиша повече по темата, защото още ми е заседнала буца в гърлото, но защо по дяволите никъде в интернет, по ТВ няма информация как и още по - важно дали шофьора ще понесе някакво наказание? Знам, че няма наказание което да върне детето, но все пак трябва да има възмездие. Или отново както се случва в нашата "мила" родина всичко ще се потули.
Как може навсякъде в цивилизования свят да има правила и закони и хората да ги спазват, защото така е редно, а в тази държава всеки да се прави на тарикат и за него правилата да не важат? Защо?!
Бясна съм, гневна съм защото съм безсилна да променя каквото и да е Disappointed Relieved
Извинявайте, че продължавам по темата, но ми е много криво.

# 580
  • София
plutonian, моля използвайте трите вертикални точки и "Редактирай"
Скрит текст:
Не е времето сега за нравоучения - не познавате нито детето, нито ситуацията, а като му дойде времето, ще Ви отговоря.Angry

# 581
Мислех да не пиша повече по темата, защото още ми е заседнала буца в гърлото, но защо по дяволите никъде в интернет, по ТВ няма информация как и още по - важно дали шофьора ще понесе някакво наказание? Знам, че няма наказание което да върне детето, но все пак трябва да има възмездие. Или отново както се случва в нашата "мила" родина всичко ще се потули.
Дано, още разследвали пишеше.
Но като знам как на моя позната преди три години съпругът й на 42г. как беше пометен на пешеходна пътека до Южния парк, почина човека и каква мислите е присъдата за тази смърт? Две години и половина и то условно. Нито ден няма да е в затвора. Щото шофьора не бил пил, не бил осъждан. Ама да не спре на пешеходна и да отнеме живот?!
Иначе да споделя днес от целия онлайн обучителен ден, едно нищо. Само са висели пред екрана в очакване и единствено математикът направил опит да влезе в час, но му се разпаднала връзката и нета и зачезнал. Толкова за онлайн успехите на обучението.

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 20:51 от MianaNia

# 582
Встрани от темата, това, което се случва  по пешеходните ни пътеки и по пътищата в цялост (заедно с всичко друго, което се случва с образованието, здравеопазването, държавните институции, управлението, икономиката ) е причината да направя всичко възможно и невъзможно децата ми да изберат да не живеят в България. Тук живееш добре само ако попадаш в определена категория или ако нямаш допирни точки с тези "тумори" на тялото на Бг. Представяте ли си в какъв абсурд живеем щом от години предупреждавам децата ми дори на светофар на зелено да тръгнат само след като колите са спрели.

# 583
  • на Мелмак
Аз на същото съм учила децата си. Толкова много ме е страх. Шофьор съм, знам всички гледни точки. Плутонещо си - без думи съм.

# 584
  • София
Да ви кажа мен от всичко ме е страх в тая държава. Страх ме от тарикатите по пътищата, страх ме от престъпниците, които за един телефон и едни маратонки може да убият човек, страх ме е от домашните кучета, които се дресират да нападат и да убиват, страх ме от детската агресия, за която напоследък чуваме и виждаме почти всеки ден. Обаче най-много ме е страх, че никой не го е страх от закона.
И аз като Реге правя всичко възможно един ден децата ми да живеят в цивилизована страна, а не в тая ...

Общи условия

Активация на акаунт