Сам и самотен

• 22 701
  • 585
  •   1
Отговори
# 480
  • София
И моят така с мен Mr. Green

# 481
Иване, Иване...
 Секс с една и съща жена в продължение на десетки години ли ти е мечтата в чисто сексуален план?

На моят ,ДА.

# 482
Благодаря за отговора.
Не виждам смисъл да продължаваме дискусията.
Аз съм на почти 44 години. И работата ми като психолог от 10 години насам ме е докоснала до съдбите и желанията на страшно много хора и от двата пола.

Не разбрах, къде е проблемът в отговора, че нямало смисъл да се продължава дискусия?

Иване, Иване...
 Секс с една и съща жена в продължение на десетки години ли ти е мечтата в чисто сексуален план?

Това пък от къде дойде ? Какво общо си има с нещата, които съм писал, иначе, ако е с моята, да. Наиграл съм се достатъчно, като по-млад, имам си жена, с която си разнообразяваме сексуалния живот, намерил съм си каквато искам, ако е с нея, защо пък не.

Скрит текст:
Иване, Иване...

А не му е това мечтата на Ванката.
То и няма мъж, който да има такива мечти.
Мся, ние с браковете по над 10 г. да почваме ли да се притесняваме?

Ако искаш се притеснявай, ако искаш дерзай  Stuck Out Tongue Winking Eye
Продължителността на един брак не е гаранция нито за успешност, нито за вярност.
Проблемът е в очакванията. Мъжете искат едно, жените друго. Писах го и назад. Мъжете не могат да обичат. Те искат да бъдат обичани. Това е различно от това да можеш да обичаш.  Могат да изпитват някаква привързаност и дори обич, но това е различна обич, временна, която си отминава. Те просто искат секс, но за да получат опират до манипулации и лъжи.
Мъжете обичат с очите си, жените с ушите си. Толкова е просто.
Има един филм The Ugly Truth.
Много истини са казани там, само финалът е захаросан, ама филм е, нормално е.

Поредната лъжа от наранена жена, жените се влюбват в клошари и обичат с ушите си, точно така. Метни едно око на филма the tinder swindler и тогава ще разбереш, че жените гонят възможно най-доброто, докато мъжете са готови на доста повече компромиси. Поне, мъжете не си зарязват жените, като ги повишват, за разлика от много жени, като са правени статистики, че като издигнат доста жени се възгордяват и напускат мъжете си, защото жените са хипергамни, тоест почти винаги се събират с мъже, които са с ПО-ГОЛЯМ социален статус, ПО-ГОЛЕМИ финансови възможности и т.н и т.н, каквото се сетиш по-голямо.

Не, ама е добре да си наясно, че е с теб само заради редовния секс.
Че какво, това е съвсем прилична причина!

Съвсем прилична причина, само, че на практика, ако питаш повечето семейни мъже, някои не са виждали и секс с години, нещо по-лошо, ако си в САЩ и се разделиш, понеже, жената най-вероятно няма намерение повече да го прави ще ти вземат и детето, осъден си да плащаш издръжка не само на детето, а не жена си също, което тотално обезмисля, мъжете там да подписват брак.

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 23:15 от Ivan23

# 483
  • Sofia
Не защото се възгордяват, Иване, или поне не само защото някои жени се възгордяват, като биват повишени в длъжност и/или като финансов статус!

А защото твърде често техните мъже се сбръндзват от този факт! Започват сами да се омаловажават и обезкуражават! Тоест почват да се чувстват зле по причина на тази, че жените им жънат успехи. Което е тъпо! И гадно! Но четсо се случва, уви.

Комплексът за малоценност избива у мъжа, съответно жената започва да не понася провисналия му нос, увисналите му рамене, тъжните очи, жалването му... мрънкането, недоволството... иска да го издигне заедно със себе си, обаче той се опъва и не ще. Е, на нея какво й остава в такъв случай?

Да спре полета си само заради мамин златен?! ... Надявам се, че повечето жени няма да го направят. И почват скандалите. Или горчивото мълчание. Спуска се бездна между двамата.

Доскоро един екип, сега той започва да чувства конкуренция! От жена си!!! Която трябва да му е милата и драгата, ама не - той започва да се бори с нея за надмощие. Ако му се е задействал тестостеронът заради нейните успехи и постижения, да иде да си мери силите с други мъже. Това би било естествен и нормален ход според мен.

И тя отново ще му се възхищава. И той отново ще покрива нейните повишили се стандарти. Ама го мързиии... и Муньо решава да почива върху стари лаври и да спинка...

И тогава жената може и наистина да го изостави. Че и да го смени. С някой по-успял или поне развиващ се индивид от мъжки пол. Чакай, че се ядосах, а не бива! След малко отивам да пия червено вино с любимия си мъж.

П.П. А дискусията нямаше смисъл да се продължава поне лично според мен, защото и ти, и аз така ясно, смислено и спретнато си написахме позициите, че нищо допълнително нямаше да се каже.

П.П. 2 Честит празник на Виното и Любовта! Бъдете пияни от любов! Бъдете влюбени в Живота и се обичайте едни другиму! Без да си мерите см, кг, левовете в джобовете, белите коси, годините и който каквото си мери!

# 484
Не вярвам, че ако жената не дразни нарочно мъжа си по някакъв начин с успехите си (и ако не го подтиква настоятелно той също да се "развива", което всъщност не е задължително, ако той се чувства добре където и както е), той ще има проблем.

# 485
Скрит текст:

Скрит текст:
Иване, Иване...

Ако искаш се притеснявай, ако искаш дерзай  Stuck Out Tongue Winking Eye
Продължителността на един брак не е гаранция нито за успешност, нито за вярност.
Проблемът е в очакванията. Мъжете искат едно, жените друго. Писах го и назад. Мъжете не могат да обичат. Те искат да бъдат обичани. Това е различно от това да можеш да обичаш.  Могат да изпитват някаква привързаност и дори обич, но това е различна обич, временна, която си отминава. Те просто искат секс, но за да получат опират до манипулации и лъжи.

Поредната лъжа от наранена жена, жените се влюбват в клошари и обичат с ушите си, точно така. Метни едно око на филма the tinder swindler и тогава ще разбереш, че жените гонят възможно най-доброто, докато мъжете са готови на доста повече компромиси. Поне, мъжете не си зарязват жените, като ги повишват, за разлика от много жени, като са правени статистики, че като издигнат доста жени се възгордяват и напускат мъжете си, защото жените са хипергамни, тоест почти винаги се събират с мъже, които са с ПО-ГОЛЯМ социален статус, ПО-ГОЛЕМИ финансови възможности и т.н и т.н, каквото се сетиш по-голямо.

Въобще не е лъжа, а доказан и неоспорим факт. За да знаеш дали съм наранена би трябвало да ме познаваш, а това не е така. Просто жалки спекулации с които нищо не доказваш. Нямам намерение да мятам око на никакъв филм.
Иначе може да подскачаш и да рипаш, че е лъжа, но сам си знаеш истината Joy
Все едно да ми повтаряш, че луната е зелена, а тя не е. Разбира се нищо не ти пречи по цял ден да го повтаряш, тя цвета заради теб няма да си смени.

Това пък от къде дойде ? Какво общо си има с нещата, които съм писал, иначе, ако е с моята, да. Наиграл съм се достатъчно, като по-млад, имам си жена, с която си разнообразяваме сексуалния живот, намерил съм си каквато искам, ако е с нея, защо пък не.

И аз се чудя откъде дойде това предположение.
И не, не си се наиграл.
Имаш си уж жена, но тя не е завинаги. Ще я смениш скоро.
Вече като одъртееш, може да завъдиш някоя за по-дълго.

# 486
Не защото се възгордяват, Иване, или поне не само защото някои жени се възгордяват, като биват повишени в длъжност и/или като финансов статус!

А защото твърде често техните мъже се сбръндзват от този факт! Започват сами да се омаловажават и обезкуражават! Тоест почват да се чувстват зле по причина на тази, че жените им жънат успехи. Което е тъпо! И гадно! Но четсо се случва, уви.

Комплексът за малоценност избива у мъжа, съответно жената започва да не понася провисналия му нос, увисналите му рамене, тъжните очи, жалването му... мрънкането, недоволството... иска да го издигне заедно със себе си, обаче той се опъва и не ще. Е, на нея какво й остава в такъв случай?

Да спре полета си само заради мамин златен?! ... Надявам се, че повечето жени няма да го направят. И почват скандалите. Или горчивото мълчание. Спуска се бездна между двамата.

Доскоро един екип, сега той започва да чувства конкуренция! От жена си!!! Която трябва да му е милата и драгата, ама не - той започва да се бори с нея за надмощие. Ако му се е задействал тестостеронът заради нейните успехи и постижения, да иде да си мери силите с други мъже. Това би било естествен и нормален ход според мен.

И тя отново ще му се възхищава. И той отново ще покрива нейните повишили се стандарти. Ама го мързиии... и Муньо решава да почива върху стари лаври и да спинка...

И тогава жената може и наистина да го изостави. Че и да го смени. С някой по-успял или поне развиващ се индивид от мъжки пол. Чакай, че се ядосах, а не бива! След малко отивам да пия червено вино с любимия си мъж.

П.П. А дискусията нямаше смисъл да се продължава поне лично според мен, защото и ти, и аз така ясно, смислено и спретнато си написахме позициите, че нищо допълнително нямаше да се каже.

П.П. 2 Честит празник на Виното и Любовта! Бъдете пияни от любов! Бъдете влюбени в Живота и се обичайте едни другиму! Без да си мерите см, кг, левовете в джобовете, белите коси, годините и който каквото си мери!

Може и да има мъж, които се комплексират от по-развитите си жени, но има реални статистики на жени, които напускат мъжете си след, като им се повдигне социалния статус, на теория звучи много добре, но на практика е в ДНК-то на жената да търси мъж на по-добро ниво от нейното в почти всички аспекти. Огледай се наоколо и видиш доказателствата навсякъде, поне масово, на роднини, познати, приятели, на самите вас във форума мога да заложа, че там се наблюдава същото, за което пиша.

Не вярвам, че ако жената не дразни нарочно мъжа си по някакъв начин с успехите си (и ако не го подтиква настоятелно той също да се "развива", което всъщност не е задължително, ако той се чувства добре където и както е), той ще има проблем.

Може и да има мъже, които имат проблем, но истината е пак се повтарям, че и самите жени не се чувстват добре във връзка с мъж, който е под нивото им и почват да се държат зле с него с доста аспекти.

Скрит текст:

Скрит текст:
Иване, Иване...

Ако искаш се притеснявай, ако искаш дерзай  Stuck Out Tongue Winking Eye
Проблемът е в очакванията. Мъжете искат едно, жените друго. Писах го и назад. Мъжете не могат да обичат. Те искат да бъдат обичани. Това е различно от това да можеш да обичаш.  Могат да изпитват някаква привързаност и дори обич, но това е различна обич, временна, която си отминава. Те просто искат секс, но за да получат опират до манипулации и лъжи.

Въобще не е лъжа, а доказан и неоспорим факт. За да знаеш дали съм наранена би трябвало да ме познаваш, а това не е така. Просто жалки спекулации с които нищо не доказваш. Нямам намерение да мятам око на никакъв филм.
Иначе може да подскачаш и да рипаш, че е лъжа, но сам си знаеш истината Joy
Все едно да ми повтаряш, че луната е зелена, а тя не е. Разбира се нищо не ти пречи по цял ден да го повтаряш, тя цвета заради теб няма да си смени.

И аз се чудя откъде дойде това предположение.
И не, не си се наиграл.
Имаш си уж жена, но тя не е завинаги. Ще я смениш скоро.
Вече като одъртееш, може да завъдиш някоя за по-дълго.

Аз ще кажа, че е неоспорим факт, че мъжете са много по-големи идеалисти и романтици, примери мога да ти изброявам до утре и доказателства от живота в това отношение. Нека само да видим, кой прави повече за другия пол и ще разбереш доста. Начинът ти на писане подсказва за човек, който е силно наранен от другия пол.

За другото, няма как да си Ванга да знаеш, те някои хора и други неща ми казваха, че няма да ми се случат в живота, но това е друга тема, хората не ме интересуват, какво мислят.

# 487
И нашите лични драми интересуват автора Аарон, защото....?

От описаното аз няма да коментирам тезите на Иван, защото той видимо живее в паралелна вселена, където жените съзнателно влизат в харемите на алфа мъжкарите и 60% от мъжете не се размножават. Аз тази вселена не я познавам.

В моята лична вселена мъжете и жените имат чувства, правят секс, когато желаят и с когото желаят и няма хора, обречени на самота, а има хора, които не искат да се раздвижат малко, вместо това седят и гледат как другите си живеят и се чудят на тях какво не им е наред, та са така обречени.

Авторе, спри с елегиите и започни да живееш като начало, нататък нещата ще потръгнат. Като зрител няма да ти се получи.

# 488
Uncommon, не го интересуват, ама Иванчо напира да ги споделя. Иначе Иванчо уж не се интересува от мнението на другите, ама се скъсва и рипа да отговаря на всеки. Иначе не се интересува Joy

Иване,  не ни занимавай с твоите изкривени фантазии и измислени статистики и стъкмистики.
Като твърдиш, че някоя напуснала мъжа си, трябва да докажеш причинита. Това става с подробности от връзката. А не с някакви твои умозаключения, защото истината може да е съвсем различна, а не такава  каквато ти се иска на теб.
Мъжете били романтици. Трънци.
Да се държиш романтично не означава да си романтичен, ама не можеш да схванеш разликата.
И как да се държи. Да я тресне с тухла по главата на първа среща ли? Нали трябва в леглото да я вкара, това не става с насилие. Нужно ли е да обяснявам това на уж улегнал мъж за какъвто се представяш.
Ако някой прави нещо за другия пол, това са жените.
И не ми трябва да съм Ванга за да предричам. Мъжете сте простовати същества, ясни сте от километри.

# 489
Повечето и не претендират да са сложни. Simple Smile

Ние сме тези с "Не е важно какво каза, а КАК го каза!" Wink

# 490
В интерес на истината аз смятам, че има доза истина в това, което Иван пише. Но простия /прост, не простоват/ начин, по който го опростява и описва нещата, буди неразбирателството в дискусията.  Понавам жени, избрали да се омъжат за Мунчо. Той им дава на тях други неща- не пари, не социален статус, но неща, които те смятат за ценни. От друг ъгъл, като Муньо работи за 800лв., а ти за 3000лв., няма как да ти тропа с крак и да пита къде му е св...та и мусаката.

# 491
Летяща, ако мъжът не може да тропа с крак, защото получава по-малко, какво следва? Не ти разбрах мисълта, извинявай. Няма авторитет ли?

А за тази теза, че жените винаги търсят по-издигнат от тях мъж, моите наблюдения не са такива. Познавам мъже, издържани от жените си, но винаги е било в някакъв контекст, като временно състояние.

Аз например доста години взимах  повече от мъжа ми, познавам и други жени, които са били или са така, и не ми е минавало през ум да го "сменям" за някой по-рентабилен, или по-високостоящ - отнесено към мен, самата идея ми е супер нелепа. Иван никога не слага в сметката това, че хората се обичат! Невероятно за някого, но просто е факт.

# 492
  • SF
Ако се срещат и създават семейства още като студенти, когато все още нямат представа как ще се развият професионално, вярват, че всичко е ще точно, че един ден ще се реализират и подредят нещата, е напълно възможно след години да се окаже, че по-развиващата се професия е нейната. Или компанията, в която тя работи е по-стабилната. Ако са хора на изкуството, също може да се окаже, че жената е по-талантлива, работлива и предпочитана.
Но след определена възраст, е малко вероятно богата жена да си избере нестабилен финансово мъж, освен ако не е много богата и пребогата, а той само много богат.

# 493
Според мен, има нещо, заложено в жените, нещо като животински инстинкт, че те трябва да създадат семейство със стабилен човек, опора. Но като го имат вече избран, този стабилен човек, и ако не му потръгне в професията и даже остане без работа, не знам колко жени ще го оставят заради временен неуспех.

Едни познати са така в момента, тя е много много добре реализирана, а той само много добре реализиран и по едно време в ковид започнаха да му плащат 50%. Ми не го остави. И той се оправи, но пак взима по-малко от нея. Макар че пак е много.

Вече ако мъжът се е пропил или се занимава със залагания, е друга работа.

# 494
Малко или много генетично е заложено на жените да избират мъж, който ще ги защитава и ще е способен да се грижи за тях.
Честно казано не си представям да срещна миризлив, грозен клошар и да се влюбя безумно в него Mr. Green
Някакво равенство трябва да има.
В миналия век  жените не са имали много права, точно благодарение на комплексите на мъжете са търсели стабилни мъже. И мъжете мрънкат за това, но точно те са създали тази ситуация.
Даже и преди няколко хиляди години не виждам как една пещерна жена би избрала хилав мъж, трудно улавящ дивеч, пред силен и лесно улавящ всякакви животни.

Uncommon, човекът просто не е комплексиран, затова има и разбирателство.
Аз познавам точно обратни ситуации. В един момент тя започва повече да изкарва, той доста по-малко, той се комплексира и го избива на комплекси. И последва раздяла.
Разбира се Иван ако има такива познати, веднага ще заключи, че жената го е напуснала, защото той изкарва малко. А не е така. Напуснала го защото нормална жена лошо отношение не търпи и е логично да му се бие шута.
Но на Иван му е лесно да си съчинява причини за раздяла. Вече коректността и истината - кучета ги яли.

Общи условия

Активация на акаунт