Сам и самотен

• 22 654
  • 585
  •   1
Отговори
# 60
Нито заплатата ти е проблем, нито външния вид, а основно твоето усещане за себе си. Жените не харесват толкова драматични, сълзливи мъже .
Драмата отблъсква, особено силната  и борбена жена. Бъди мъж, преди всичко, почувствай се такъв и ще видиш промяната.
+1
На 23 жените или вече имат поне 4 години трудов стаж и прилична за опита заплата, или са с бакалавърска диплома в джоба и работят нещо офисно, или надграждат с магистратура. Има жени, които съчетават и трите. Да им се яви някой такъв да им говори колко е самотен и как други жени не са му обърнали внимание, е абсолютно харакири. Таргетката трябва да е божествено тъпа, за да се върже, и ще ù личи, че е тъпа. Което пък я прави евтина и нежелана.
Наистина много се чудя на такива теми.

# 61
Не виждам причина мъж на 23 да е по-малко харесван от жените от мъж на 40. Все пак и аз съм била на 18-20 и тези на 40 ми изглеждаха старчоци пред пенсия.

# 62
  • Агент под прикритие
Аарон, жените очакват мъжа да преследва, ухажва и спечели

Това е стандартното очакване за един мъжки,
да преследва жената, да я ухажва и да не се сломява, когато тя го отхвърли

Да продължава, но и да се отърсва и да тръгва отново, когато падне
Такива са очакванията на определен вид жени, не всички, поне се твърди така.
Такива, с които автора не би искал да има нещо повече от краткосрочни до средносрочни отношения. Simple Smile

Еее, време е да дойдеш в София
Не, не е. Simple Smile

Авторе, първото нещо, върху което виждам, че имаш спешна нужда да поработиш, и то сериозно, е обсесията да си във връзка, само защото някой/някои около теб са в такива. Човек се впуска в такива, когато се чувства готов за такива, не защото наоколо всички били.

Второто нещо, върху което много сериозно трябва да поработиш, е т.нар. самота. Само един жокер ще ти дам: това е процес, който протича в теб. Ако сам не си го решиш, никой друг не може да го направи, жена - още по-малко. Това не е работа на никой друг, освен теб. Намери си занимания, неща, които обичаш да правиш, хобита, каквото и да е, но трябва да е нещо, което трябва да дойде от теб самия. Няма вариант в който да искаш спасение и да не участваш в собственото си такова.

Трето: намери си приятели, но ги избирай внимателно. Хора, споделящи твоите интереси и с твоята или сходна ценностна система, нито повече, нито по-малко. Ако се движиш в компании, в които не се чувстваш комфотно в кожата си, вероятността това да не е твоята среда е над 90%. Когато дадена среда не е твоята, сменяш я, без да се замислиш.

Някой спомена да поработиш и над тялото си физически, да влезеш в някоя форма, така че на това няма да обръщам допълнително внимание. Само ще кажа, че ако не го правиш защото ти харесва, а само защото трябва, по-добре не се захващай въобще. Това важи не само за това, но и за всичко, с което предстои да се захващаш в бъдеще.
На 23 си, поработи и интелектуално върху себе си. Винаги има още накъде, а в ерата на информацията, невежеството е просто избор.

И последно: колкото повече избягваш съвети от жени за жени, особено такива, предполагащи, че причините да не ти се случват нещата, е защото не вадиш достатъчно пари/ не изглеждаш достатъчно добре / нещо друго, имащо връзка с твои повърхностни (да ги наречем) "параметри", толкова по-добре ще бъдеш. Можеш да вземеш за пример "съветите", които съм цитирал по-горе.

В по-голямата част от случаите, подобни "съвети" ще звучат напълно разумно и логично, но ще бъдат нищо повече от проекция на мечтите и желанията на конкретно тези "съветници", често нямащи нищо общо с реалността, а подобни проекции могат единствено да те подведат.

# 63
Авторе, потърси помощ от психолог.
И не визирам това, че си нямал приятелка, а депресиите, паника атаки, опити за самоубийство. За това ти трябва помощ. Безумно е да се депресираш и самоубиваш за Пенка с която нито си излизал, нито си се целувал, камо ли си спал.
Не ми се мисли ако си намериш приятелка и случайно се разделите какво ще последва от твоя страна. Ще се метнеш направо от някой мост. Много си нестабилен, ама много.
Преди години имах и аз такива депресивни моменти + желание за самоубийство. И не беше заради мъж. Аз не съм такъв човек, независимо, че в любовта не ми върви и съм се отказала и ми е по-спокойно.
То се оказа хормонално. Трябвало да отслабна моля ти се. Ми отслабнах.
И отношението и поведението на другите не може да промениш, но своето можеш.
Демек да промениш отношението към себе си. Да се обичаш. Щото ако ти не се обичаш, защо очакваш някой друг да те обича. Звучи клиширано, мята се това из много форуми, ама е вярно.
Нещо върху което и аз имам още малко работа.
Егати, да взема да си послушам съветите. Много ме бива понякога да ръся съвети дето не ги спазвам аз самата Joy
Ако ще отслабваш примерно, ще го направиш не за Пенка, а заради себе си. Аз така направих.
Ако искаш мускули и хубаво тяло за да се чувстваш добре, ще го направиш заради себе си, а не за Марийка.
Ако искаш куче, си вземи пак заради себе си.
А сега за външния вид. Че е важно е така, ама не най-важното.
Виждала съм грозни мъже, които обаче си личи от километри, че обичат себе си и имат самочувствие и се обличат добре. И не забелязваш грозотата, даже почваш да си мислиш, че са хубави.
И такива жени има.
Ако има нещо в дрехите ти, вземи се посъветвай с някой, който разбира от облекло.
Имах един познат, не особено хубав в лицето, ама някои хора му казаха, че подборът на дрехи му е ужасен. Та две жени му изхвърлиха почти целия гардероб и го замъкнаха по магазини да му обяснят какво да купува и какво му отива.
Я се огледай около себе си. Всички ли двойки, които виждаш са като от корица на списание? Не.
На една работа имах две колежки - доста дебелички жени. Едната явно много не се харесваше. Носеше много широки дрехи и то не бяха хубави, нито подходящи. Грим рядко. Другата пак дебеличка. Ама какви дрехи си купуваше. Така се барваше и гримираше, че не забелязваш, че е дебела. И доста мъже от работата кръжаха около нея. Толкоз, ако щеш стопляй. Аз бях като първата. Купувах някаква голяма блуза, щото мислех, че ще ми скрие корема и слаба ще изглеждам  tooth   
Психиката е много подло нещо. Както казах почти цял живот почти 30 години бях дебела /стигнах 110-5/ и си имах своите комплекси. Сега съм свалила над 40 кила, остават ми още 7-8 кила. Ама тъй като  години съм била дебела, не мога да се възприема все още като слаба и често се чувствам дебела. Само като си видя снимките осъзнавам, че съм вече слаба, ама като не ги гледам продължавам да си мисля, че съм дебела. Не баш дебела, ама пълна. А всички около мен ми се карат, че съм щяла да се стопя. Аз искам още и още.
Съседът ми е 150 кг и е нисък. Ако отслабне и лицето му ще си проличи, че е хубаво. Жена му е обратното. Невероятно красива, висока и слаба. Гаджосали са се още като са били на 12. И тогава той е бил дебел, а тя слаба.
Много хора са я подигравали защо е с този дебелак. С такива хора тя отговаря както си знае и прекъсва контакти, не позволява лошо да се каже за хора, които обича. Било родители, мъж, деца и т.н.
Вече са на по 40 и още са заедно. Имат си  и дете.
Около мен има много такива примери. Примерно страшно красив мъж и доста грозничка жена. Поне за мен. Ама той се е влюбил в нея почти веднага.
Вчера в автобуса видях един познат от квартала. Често го виждам. Човека има туморно образувание на лицето си. Ужасно гледка. Винаги ми е било много мъчно за него. Мислела съм си не може ли този човек да се оперира. Чудила съм се дали си има някой, дали е самотен. Така години. Та срещам го аз. Оказа се, че е женен за доста хубава жена и имат малко момиченце.
А ти, дето си здрав, прав и корав с нормално телосложение и лице мрънкаш.
Време е да спреш с лиготиите.

# 64
Ама  аз много харесвам 23 - 25 годишните, но друг тип, такива с ясни цели, знаещи какво искат от живота,  вече отправили се към постигането на своите цели. А не, мрънкащи, колко са нехаресвани и недооценени. Ми, положи усилия и ще те оценят.

# 65
Имах едно гадже, плочкаджия. По цял ден с работното облекло из града, държеше стая в студен апартамент, хилавичък, на пиано бар като ходехме беше с едни смешни пуловерчета.
Ама такава харизма имаше- не спирах да се смея на шегите му. И не, нито беше богат, нито нещо велико по другата част.
Та съм съгласна, че всичко е в главата.

# 66
  • Terra incognita
Звучиш интелигентно, не си губи времето тук, ще получиш доста подигравки а може би и обиди и обвинения. Не е твоето място. Съветът ми е да се обърнеш към добър психолог. Успех!

# 67
Започни работа с психолог. Четенето на съвети няма да ти помогне, те са обобщени, а на теб ти е нужен анализ на досегашния ти живот и твоята личност, за да се установи откъде идва тази твърде идеализирана представа за значението на партньорствата и връзките.

Дай си сметка за две неща. Първо - още си много млад. Огледай се околко себе си и виж, че съвременните жени рядко се замислят за семейство и деца преди 30 и обкиновено с мъже на около 35-40. Ако момиче на твоите години ти обърне малко внимание и ти и заявиш, че нея си чакал досега и ще бъдете заедно цял живот, това само ще я уплаши.

И второ - почти на всеки се е случвало да се влюби в човек, с който нямат бъдеще, защото е женен/омъжена, защото са с голяма разлика или от различни светове. През цялото време, през което се изживява една такава "любов", влюбеният си дава ясна сметка, че нещата няма начин да се развият добре. И когато дойде неизбежният край, няма депресии, паник атаки и мисли за самоубийство.

# 68
  • SF
Да работи в строителството, не означава, че лепи плочки и маже с мистрията. Погледнете го как пише! - нетипично е за бачкатор с цигара между зъбите, бира в ръката и пирон зад ухото.
Може да работи в офиса на строителна фирма. В провинцията за такава работа си представям заплата под 1000 лева, или около 1200, но преди осигуровките. Мацките в провинцията вероятно също не печелят двойно на това.

Не разигравай сценки за евентуалната първа среща с познати и приятелки. За да стигнеш до първа среща, вече трябва да си впечатлил. Всеки съвет как да постигнеш впечатляване и харесване, е субективен. Една ще харесва да си готин и да плащаш сметки, друга да си интелигентен, трета ще очаква да си мълчалив и скромен, четвърта - да се правиш на отворко, тарикат и да разказваш мръсни вицове...
Разиграването на сценки е безсмислено, защото това е разговор в изкуствена среда. Тя ще се насилва да те успокоява с комплименти, да се смее насила, каквото и да кажеш, дори и да се изчервиш, да те поощрява и т.н., - нещо, което в реална ситуаця може изобщо да не се получи. В крайна сметка според това дали я има или я няма тръпката, се държим много различно.
Не ти трябват "упражнения" с приятелки, които ще целят да ти напомпат самочувствието, а истинският проблем е, че го няма човекът, на когото да приложиш изтренираното поведение.

# 69
Всичко изписано е така. Бих добавила да върви на някакви танци... хоро, салса... квото ще да е, ей така да свикне да е покрай жени, че не са еднорози и нямат нужда от страхопочитание.
Чисто принципно връзките ни са отражение на отношението ни към самите себе си. Ако ти не вярваш, че имаш какво да предложиш на една жена, то такава няма да се появи. Имаш върху себе си да работиш във всички споменати посоки. Просто не си готов. Всеки си има времето и темпото.
Успех!

# 70
  • Terra incognita
Може би трябва да помислиш какви са/били отношенията ти с майка ти, дали коренът на проблема, това страхопочитание, не се крие там.
Личностните проблеми и отношенията с отсрещния пол имат генезис в ранното детство. Обзалагам се, че там има нещо. Затова бг мамите няма как да ти помогнат, нужна ти е работа с квалифициран психолог за намиране и изчистване на тези неща.

# 71
Освен да те изведем каките и да ти налеем ноу-хауто пробоно Laughing
може ли и аз да дойда 🤭

# 72
Аарон, жените очакват мъжа да преследва, ухажва и спечели

Това е стандартното очакване за един мъжки,
да преследва жената, да я ухажва и да не се сломява, когато тя го отхвърли

Да продължава, но и да се отърсва и да тръгва отново, когато падне
Такива са очакванията на определен вид жени, не всички, поне се твърди така.
Такива, с които автора не би искал да има нещо повече от краткосрочни до средносрочни отношения. Simple Smile

Еее, време е да дойдеш в София
Не, не е. Simple Smile

Авторе, първото нещо, върху което виждам, че имаш спешна нужда да поработиш, и то сериозно, е обсесията да си във връзка, само защото някой/някои около теб са в такива. Човек се впуска в такива, когато се чувства готов за такива, не защото наоколо всички били.

Второто нещо, върху което много сериозно трябва да поработиш, е т.нар. самота. Само един жокер ще ти дам: това е процес, който протича в теб. Ако сам не си го решиш, никой друг не може да го направи, жена - още по-малко. Това не е работа на никой друг, освен теб. Намери си занимания, неща, които обичаш да правиш, хобита, каквото и да е, но трябва да е нещо, което трябва да дойде от теб самия. Няма вариант в който да искаш спасение и да не участваш в собственото си такова.

Трето: намери си приятели, но ги избирай внимателно. Хора, споделящи твоите интереси и с твоята или сходна ценностна система, нито повече, нито по-малко. Ако се движиш в компании, в които не се чувстваш комфотно в кожата си, вероятността това да не е твоята среда е над 90%. Когато дадена среда не е твоята, сменяш я, без да се замислиш.

Някой спомена да поработиш и над тялото си физически, да влезеш в някоя форма, така че на това няма да обръщам допълнително внимание. Само ще кажа, че ако не го правиш защото ти харесва, а само защото трябва, по-добре не се захващай въобще. Това важи не само за това, но и за всичко, с което предстои да се захващаш в бъдеще.
На 23 си, поработи и интелектуално върху себе си. Винаги има още накъде, а в ерата на информацията, невежеството е просто избор.

И последно: колкото повече избягваш съвети от жени за жени, особено такива, предполагащи, че причините да не ти се случват нещата, е защото не вадиш достатъчно пари/ не изглеждаш достатъчно добре / нещо друго, имащо връзка с твои повърхностни (да ги наречем) "параметри", толкова по-добре ще бъдеш. Можеш да вземеш за пример "съветите", които съм цитирал по-горе.

В по-голямата част от случаите, подобни "съвети" ще звучат напълно разумно и логично, но ще бъдат нищо повече от проекция на мечтите и желанията на конкретно тези "съветници", често нямащи нищо общо с реалността, а подобни проекции могат единствено да те подведат.
,Искаш да кажеш, че ако е дебел/рахитичен и няма собствена кола, ходи вехто облечен, ще се заинтересува някоя от него?

# 73
Абе момчето не е ли на 23, собствена кола ли трябва пък сега?
Отрано почват материалните изисквания...

# 74
Хайде де, пък ние живеем в един духовен свят.

Общи условия

Активация на акаунт