Мнение - отношения с колега

• 20 770
  • 418
  •   1
Отговори
# 135
От опит ти казвам, че няма какво да губиш. Директно го питай дали има някакви чувства към теб или не. Иначе още 5 месеца ще се лигавите, докато някоя по-оправна мадама не го хване или ти не срещнеш по-уверен мъж и просто ще се разминете.

Е, стига де! Не всички хора са толкова директни. Освен това, когато го пита, трябва да е готова да чуе и всички възможни отговори и да има идея как да продължи.
Как би се почувствала, ако той й каже също толкова директно: кви чувства, бе, ти луда ли си! Виж, че само си играем. Ти сериозно ли си се вързала? Хахаха, хихихи...
Какво ще прави на следващия ден? Тя все пак там работи.
Не се питат такива неща, ако след отговора, какъвто и да е той, искаш нещата да продължат в същия дух.
Има вариант на директен въпрос да се направи на недочул, недоразбрал, да отговори с мрън-мрън, майтапчета или дори да й каже, че е луд по нея, а на другия ден пак същото - хахо-хихи и нищо особено.
Ако се страхува от мечки, да не ходи в гората.
Лично аз не бих питала човек, с когото нямам отношения, за намеренията му. Вероятността да ми потвърди, че няма такива, е голяма.
И аз така мисля, пък и някакво, знам ли.... все едно го моля "избери мен". От друга страна, пак казвам, ще ме е яд, ако се разминем, но има ситуации, в които трябва доста да помислиш преди да тръгнеш да говориш. Той е от хората, които много мислят и не си казват всичко, премълчават си за доста неща, които в действителност мислят и чувстват, та затова ми е още по-трудно да гадая. Ако не работехме заедно, в крайна сметка сигурно щях да се прежаля и да отворя открито темата, но в случая не мисля, че е добър вариант.

Последна редакция: сб, 15 яну 2022, 11:06 от liliya6077

# 136
Абе трай си сега, пък после цял живот да се питаш кво е щяло да стане ако...

# 137
Аз и преди го писах, но може по-категорично и в същото време индиректно да покажеш, че го харесваш, но това трябва да е последователно поне 2-3 седмици, без сближаване - отблъскване, за да не са смесени и твоите сигнали. Например, не можеш ли да го поканиш на някакво излизане с твои приятели, да споделиш, че много ти се ходи на не знам кой си филм или нещо друго (без да го каниш директно), да го помолиш за помощ за нещо, което знаеш, че може и ще означава няколко часа заедно извън работа, да му пишеш във Вайбър за нещо конкретно вечер и да видиш дали ще продължите да чатите дълго. Ако правии някакви стъпки към теб, да откликваш бързо и да му показваш, че ти е приятно . Да флиртуваш повече и ти, да си по-смела в разни закачки и майтапи, особено когато отговаряш на негови, но когато сте сами, че да не си съвсем на показ пред колегите. Ако всичко това не доведе до промяна за 2-3 седмици, тогава просто  се дистанцираш и това е.

# 138
И ако направо го попита дали не иска да гледат заедно филма "Х", какво? Иска да го гледа, търси си компания.
Какво притеснително има?

# 139
  • София
Какво има да му се чуди човек - правилото е съвсем просто - без романкити на работното място, защото всичко се разчува и накрая става зле за теб.

# 140
И ако направо го попита дали не иска да гледат заедно филма "Х", какво? Иска да го гледа, търси си компания.
Какво притеснително има?
Всъщност си права. Аз лично не бих поканила мъж, с който се "сваляме" , по-скоро ще намекна и ще видя той дали ще го направи, но в крайна сметка не е кой знае какво и не е "хвърляне на врата".  Понеже съм пълна с приятели мъже, с някои от тях съм ходила на филми, концерти, театри и т.н. многократно без никакви други мисли и надежди.

# 141
  • SF
Какво притеснително има?

Има притеснително за притеснителните. Някои хора не се притесняват да питат и дали искаш да спиш с тях.
Да го пита дали не искат да гледат филм е доста по-различно от това да го пита за чувства, за намерения...
Той дори и да има намерения, може да се притесни да й ги разкрие, въпреки директния въпрос.

liliya6077, това е основното - че работите заедно. Ако го беше срещнала някъде навън, вече можеше да се е получило нещо, макар и временно, а е възможно и вече да си го забравила.
Понеже имаш възможност да го виждаш ежедневно, интересът се поддържа и любопитството човърка.
Мене ме канят колеги да ходим заедно на ски и аз отказвам, точно защото са ми колеги. Възможно е това да е проверовъчен въпрос като този за киното, но виж, отказът ми нищо не показва. Всъщност аз отказвам ски, не съм отказала "онова", за което всъщност е интересът. Ако въобще има такъв.

# 142
Откажеш ли време заедно извън офиса, мисля, че става ясно.

# 143
  • SF
Нали!
Но, ако момчето приеме кино, не е задължително това да води до разясняване на ситуацията. Може даже да се включи като част от играта. Кино днес, кафе утре, ски в неделя и накрая пак нищо повече от това.

# 144
Нали!
Но, ако момчето приеме кино, не е задължително това да води до разясняване на ситуацията. Може даже да се включи като част от играта. Кино днес, кафе утре, ски в неделя и накрая пак нищо повече от това.
Ако и след това мъжът не предприеме нищо, става ясно, че просто се забавлява с нея и няма нужда от изясняване на отношенията.

# 145
  • SF
Само да не премине през фазата, че щом приема поканите, значи има надежда, защо точно тези моменти биха били много болезнени и разочароващи.

# 146
Хипотетично ако си представя, че имам симпатии към колега, който ми се вижда готин, но не съм сигурна какъв човек е, и той вземе да седне срещу мен и да ме пита "Лорелада, я кажи, харесваш ли ме, имаш ли желание нещо да имаме, какви са ти намеренията?" ще дам на заден и ще се измъкна с нещо любезно и нищо не значещо. Ако обаче вземе да ме кани на кино, на бар, насам-натам... ще го опозная малко по-добре и нещо може да се случи... непринудено.
Тъй че в случая не гласувам за разговори, изискващи ясно становище (може някой да се почувства притиснат до стената - те още не се целунали, ще се обясняват), а за повече общуване, в хода на което ако има да става нещо, ще стане.

Имам силно влияние на Близнаци в хороскопа. Grinning

# 147
  • SF
Оххх, колко хора и в момента си водят уточняващи разговори и си декларират ясни становища... Най-лесно е да обещаеш нещо с идеята, че не си длъжен да го изпълниш, че утре имаш право пак да премислиш. Толкова тежест има в тези уточнения на намерения, колкото и в "По-добре да си останем само приятели".

# 148
Да, ама е по-лесно, ако после могат никога вече да не се видят, а тези двамата ще идват ден след ден в един офис и ще се очаква да работят заедно.

# 149
Е как на кино, да не са тинейджъри. Авторката няма търпение да разбере какви са му намеренията. Ако седят два часа в тъмния киносалон вероятно няма да успее да се съсредоточи върху сюжета на филма от всички мисли дето й прехвърчат през главата като комети Stuck Out Tongue Winking Eye Направо да ходят по места дето са типични за "срещи" между възрастни, да седят на бар-столчета и да си допират колената и да се гледат в очите, или единия да стане и да каже че не е имал това предвид. Просто, ясно, лесно.

Общи условия

Активация на акаунт