Мнение - отношения с колега

• 20 755
  • 418
  •   1
Отговори
# 120
Ох имах един такъв колега. Голямо увлечение беше докато колегите ми не ми отвориха очите и не ми казаха, че си има приятелка (вече е женен за въпросното момиче). Така, че не бъди сто процента сигурна, че си няма приятелка. Някои мъже така умеят да лъжат и мажат, че не можеш ги разбра.

# 121
Ще споделя споделя накои мои мисли по темата.

1. Няма нищо неестествено колеги от работа да се харесат и обвържат. Все пак са по цял ден заедно. Но има правила за такива взаимоотношения в определени фирми, а в други няма.
2. Пичът, според мен, вижда, че му обръщаш внимание, но не предприемаш нищо. Не казвам, че това е твоя работа, а че някои пичове чакат не сигнали, а да им се извика в лицето "ХАРЕСВАМ ТЕ!", че да разберат за какво иде реч. Но от друга страна някои дами и не умеят да показват интерес по правилния начин. За тази точка няма как да знам вдействитеност каква е реалната ситуация. Та, затова е вероятно един ден да се държи топло, един студено - спрямо това с какво намерение се е събудил за теб в съответния ден. Grinning
3. Това, че е можел да каже, че те харесва и, че няма да го изядеш... ами и той може да си мисли същото. Но ви разбирам и двамата - страшно е да признаеш чувства пред някого, за когото не си на 100% сигурн, че си пада по теб, защото не е приятно да те отхвърлят.
4. Аз лично съм имал взаимоотношения с колежки от работа. Нямало е драми (даже си поддържаме супер добри взаимоотношения), защото всичко се свежда до правилна комуникация и отиграване на ситуацията. Даже с едната имах връзка, но преди това се чудех дали си заслужава - "нали сме колеги", ама после си казах, че е по-добре да пробвам, а не след време да се чудя "какво щеше да бъде".

Та, съветът ми за това, което пречетох, е да не се занимавате един с друг, защото очевидно нито той, нито ти сте от най-добрите преговарящи, ако мога така да се изразя. Както казах, всичко се свежда до приказки и правилно представяне на ситуацията. А ако утре някой от двама ви реши да напусне - тогава всичко или нищо.

# 122
Ще споделя споделя накои мои мисли по темата.

1. Няма нищо неестествено колеги от работа да се харесат и обвържат. Все пак са по цял ден заедно. Но има правила за такива взаимоотношения в определени фирми, а в други няма.
2. Пичът, според мен, вижда, че му обръщаш внимание, но не предприемаш нищо. Не казвам, че това е твоя работа, а че някои пичове чакат не сигнали, а да им се извика в лицето "ХАРЕСВАМ ТЕ!", че да разберат за какво иде реч. Но от друга страна някои дами и не умеят да показват интерес по правилния начин. За тази точка няма как да знам вдействитеност каква е реалната ситуация. Та, затова е вероятно един ден да се държи топло, един студено - спрямо това с какво намерение се е събудил за теб в съответния ден. Grinning
3. Това, че е можел да каже, че те харесва и, че няма да го изядеш... ами и той може да си мисли същото. Но ви разбирам и двамата - страшно е да признаеш чувства пред някого, за когото не си на 100% сигурн, че си пада по теб, защото не е приятно да те отхвърлят.
4. Аз лично съм имал взаимоотношения с колежки от работа. Нямало е драми (даже си поддържаме супер добри взаимоотношения), защото всичко се свежда до правилна комуникация и отиграване на ситуацията. Даже с едната имах връзка, но преди това се чудех дали си заслужава - "нали сме колеги", ама после си казах, че е по-добре да пробвам, а не след време да се чудя "какво щеше да бъде".

Та, съветът ми за това, което пречетох, е да не се занимавате един с друг, защото очевидно нито той, нито ти сте от най-добрите преговарящи, ако мога така да се изразя. Както казах, всичко се свежда до приказки и правилно представяне на ситуацията. А ако утре някой от двама ви реши да напусне - тогава всичко или нищо.
Това с комуникацията има смисъл, да. Доста често съм показвала и казвала, че съм супер директен човек (в други ситуации) и че си казвам всичко (но във връзка с разни чувства и такива неще изобщо не съм такава директна), та нищо чудно да си мисли, че, ако го харесвах, щях да му го кажа директно. Но не знам дали е забелязал наистина. Понякога си казвам, че ако нямаше нищо към мен, пък знае, че го харесвам, щеше да се отдалечи и да се държи само професионално, аз така бих направила, но той не го прави. А иначе го има и това, че се страхувам, че може да ме отреже, защото много би ми ударило по самочувствието това и като цяло много гадно бих се почувствала. Та, ако се случи така, че в близкото бъдеще не работим заедно, бих му казала какво чувствам, защото няма да се налага да го виждам после всеки ден.

# 123
Аз винаги съм била много срамежлива като момиче и никога не съм си и помисляла да направя първата крачка. Все чаках мъжа да направи, а мъжете понякога не се сещат или не знаят и те как да постъпят. Всичко зависи от характера - дали e  по-затворен или по-отракан, дали и той не се пита същото каквото ти.
Ако от сегашна гледна точка трябва да действам ще кажа да го предразположиш. Ние жените си имаме нашите хитрости, пак зависи от мъжа и ситуацията, но интуаицията ще ти подскаже. Ако сте някъде в някаква задушевна обстановка (звучи така сякаш често сте заедно някъде), на по чашка винце или нещо друго, танци и т.н. много лесно ще се случат нещата.
Обикновено мъжете не са чак толкова загадъчни, ако той си пада по теб и ти го съблазниш леко и ще стане работата. Аз съм изпадала в такива ситуации като по-млада и необвързана. Самите мъже са се притеснявали, аз тогава още повече и така нищо не ставаше все, а аз чаках на тях.

# 124

На 25 години едно младо момиче трябва да е заето с това да си планира хубави изживявания с мъж, който я харесва, търси и ухажва, и не може да й се насити, а не се обяснява, да прави самопризнания, да налита на целувки и не знам си още какви отчаяни гимнастики.
Амин.

Авторке, прочети този пост няколко пъти. Чудесно резюме на здравословни отношения.
+1
Такива игрички никога не свършват добре. Само в някой холивудски захаросан филм евентуално.
Споделям една история, която много ми прилича на вашата: колеги от университета, запознават се, страхотно сходство на всички нива, стават добри приятели, започват да излизат, да ходят на театър, да си чатят в скайп по цели нощи, романтични намеци и закачки, но нищо съвсем директно. Момичето се влюбва до полуда, момчето видимо според приятелите им - също (изключително нежен, внимателен с нея, кавалер, демонстриращ завиден интерес, също държащ я за ръка понякога), но не предприема нищо. И аха момичето да тръгне към него, той се отдръпва, а когато тя се отдръпне - той налазва, но деликатно и така до безкрай. И защо? Защото някъде си в друг град, от осми клас има гадже, с което уж всичко откъм чувства е отдавна приключило, но съвестта му пречи да финализира всичко. И така хем иска колежката, хем не му стиска. Иначе я ревнува безумно и не позволява друг да припари до нея (момичето е популярно и си има ухажори).
Девойчето се измъчва на макс след като кукичката е стабилно пусната и се е омотала, най-накрая поставя ребром въпроса аджеба какви са всъщност, а мъжът изведнъж започва да се прави на ощипан "Съжалявам, че съм те заблудил, аз не съм искал..." Никак не е искал, не... Rolling Eyes И ако тя не беше повдигнала темата, сигурно щеше да му е оферта години да са в това положение и да си повдига самочувствието.
Краят на историята: след продължителни душевни терзания от негова страна да скъса ли с гаджето, да не скъса ли, се появява мъж, който му отмъква колежката под носа със силно присъствие и реална демонстрация на чувства и интерес чрез действия (към днешна дата са и женени). Simple Smile
Твоят колега може да си няма приятелка (макар че никак не бъди сигурна), но изводът от двете ситуации за мен е един и същ: когато един мъж истински те харесва, желанието да бъде с теб е по-голямо от скрупули, страх от отказ и от всякакви други страхове и притеснения. Просто идва и се заявява категорично, така че да няма чуденки и игрички "аз ли съм се заблудила, той иска ли ме или не". Нещата са си много прости, само ние си ги усложняваме. Страхливи и манипулиращи мъже не му трябват на този свят, нужни са повече кураж и сърце.
Успех ти желая! Simple Smile

Последна редакция: пт, 14 яну 2022, 07:15 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 125
нищо чудно да си мисли, че, ако го харесвах, щях да му го кажа директно. Но не знам дали е забелязал наистина.
На мен ми се струва, че той няма никакво отношение към теб извън това да те харесва като колега, просто ти вадиш ред свои заключения базирани на логика вместо на доказателства за нещо повече Wink Покани го да излезете извън работа някоя вечер на коктейли и то ще се види, иначе само ще те човърка има ли нещо, няма ли, пък както казваш времето е ограничено, човекът е решил да лети навън.

# 126
А да бе, сигурно с всяка колежка ходят на срещички и пият вино по нощите. Хайде стига глупости, какви точно са му задръжките нямам идея, ама ако авторката действа малко по-открито съм убеден, че ще станат нещата.
Да добавя още нещо, не помня вече дали го писах, така съм се държал като него, когато не съм сигурен в отсрещната страна. Примерно имаш опасения да не те отреже ако действаш директно или пък дава смесени сигнали и чакаш да се изяснят нещата.

# 127
А да бе, сигурно с всяка колежка ходят на срещички и пият вино по нощите.
Ако само денем те канят няма да стигнете до втора база Wink

# 128
От опит ти казвам, че няма какво да губиш. Директно го питай дали има някакви чувства към теб или не. Иначе още 5 месеца ще се лигавите, докато някоя по-оправна мадама не го хване или ти не срещнеш по-уверен мъж и просто ще се разминете.

# 129

На 25 години едно младо момиче трябва да е заето с това да си планира хубави изживявания с мъж, който я харесва, търси и ухажва, и не може да й се насити, а не се обяснява, да прави самопризнания, да налита на целувки и не знам си още какви отчаяни гимнастики.
Амин.

Авторке, прочети този пост няколко пъти. Чудесно резюме на здравословни отношения.
+1
Такива игрички никога не свършват добре. Само в някой холивудски захаросан филм евентуално.
Споделям една история, която много ми прилича на вашата: колеги от университета, запознават се, страхотно сходство на всички нива, стават добри приятели, започват да излизат, да ходят на театър, да си чатят в скайп по цели нощи, романтични намеци и закачки, но нищо съвсем директно. Момичето се влюбва до полуда, момчето видимо според приятелите им - също (изключително нежен, внимателен с нея, кавалер, демонстриращ завиден интерес, също държащ я за ръка понякога), но не предприема нищо. И аха момичето да тръгне към него, той се отдръпва, а когато тя се отдръпне - той налазва, но деликатно и така до безкрай. И защо? Защото някъде си в друг град, от осми клас има гадже, с което уж всичко откъм чувства е отдавна приключило, но съвестта му пречи да финализира всичко. И така хем иска колежката, хем не му стиска. Иначе я ревнува безумно и не позволява друг да припари до нея (момичето е популярно и си има ухажори).
Девойчето се измъчва на макс след като кукичката е стабилно пусната и се е омотала, най-накрая поставя ребром въпроса аджеба какви са всъщност, а мъжът изведнъж започва да се прави на ощипан "Съжалявам, че съм те заблудил, аз не съм искал..." Никак не е искал, не... Rolling Eyes И ако тя не беше повдигнала темата, сигурно щеше да му е оферта години да са в това положение и да си повдига самочувствието.
Краят на историята: след продължителни душевни терзания от негова страна да скъса ли с гаджето, да не скъса ли, се появява мъж, който му отмъква колежката под носа със силно присъствие и реална демонстрация на чувства и интерес чрез действия (към днешна дата са и женени). Simple Smile
Твоят колега може да си няма приятелка (макар че никак не бъди сигурна), но изводът от двете ситуации за мен е един и същ: когато един мъж истински те харесва, желанието да бъде с теб е по-голямо от скрупули, страх от отказ и от всякакви други страхове и притеснения. Просто идва и се заявява категорично, така че да няма чуденки и игрички "аз ли съм се заблудила, той иска ли ме или не". Нещата са си много прости, само ние си ги усложняваме. Страхливи и манипулиращи мъже не му трябват на този свят, нужни са повече кураж и сърце.
Успех ти желая! Simple Smile
Даа, това е тоооолкова сходна история за съжаление. Точно това ме е страх да не чуя, ако повдигна темата: "Съжалявам, че съм те заблудил, не съм искал...."

# 130
  • София
Това ще чуеш.
Подпич*осване му викам.
Слагай някакъв край - или с ребром въпрос или с край на тая агония.

# 131
Ако сподели, че започва да се зарибява, рискува да чуе, че явно отчаяно търси връзка и сериозно се е заблудила.
Самоцитирам се отпреди 2 седмици. От толкова писане стигаме до това, че ако пита като какви се лигавят или признае колко много го харесва, рискува да чуе, че се е заблудила. Аз бих го игнорирала този. Не знам досега как не ти омръзна.

# 132
Ако сподели, че започва да се зарибява, рискува да чуе, че явно отчаяно търси връзка и сериозно се е заблудила.
Самоцитирам се отпреди 2 седмици. От толкова писане стигаме до това, че ако пита като какви се лигавят или признае колко много го харесва, рискува да чуе, че се е заблудила. Аз бих го игнорирала този. Не знам досега как не ти омръзна.
Омръзна ми и още как и ме е яд и ми и тъпо, ама това не ми променя чувствата към тоя човек. :д

# 133
  • София
Я го изправи чик-а-чик да поеме отговорност за това, което прави, че да те видим няма ли да изтрезнееш.

# 134
  • SF
От опит ти казвам, че няма какво да губиш. Директно го питай дали има някакви чувства към теб или не. Иначе още 5 месеца ще се лигавите, докато някоя по-оправна мадама не го хване или ти не срещнеш по-уверен мъж и просто ще се разминете.

Е, стига де! Не всички хора са толкова директни. Освен това, когато го пита, трябва да е готова да чуе и всички възможни отговори и да има идея как да продължи.
Как би се почувствала, ако той й каже също толкова директно: кви чувства, бе, ти луда ли си! Виж, че само си играем. Ти сериозно ли си се вързала? Хахаха, хихихи...
Какво ще прави на следващия ден? Тя все пак там работи.
Не се питат такива неща, ако след отговора, какъвто и да е той, искаш нещата да продължат в същия дух.
Има вариант на директен въпрос да се направи на недочул, недоразбрал, да отговори с мрън-мрън, майтапчета или дори да й каже, че е луд по нея, а на другия ден пак същото - хахо-хихи и нищо особено.
Ако се страхува от мечки, да не ходи в гората.
Лично аз не бих питала човек, с когото нямам отношения, за намеренията му. Вероятността да ми потвърди, че няма такива, е голяма.

Общи условия

Активация на акаунт