Мнение - отношения с колега

• 20 730
  • 418
  •   1
Отговори
# 105
Ма пратете му един линк за темата .... е така за честита нова година и готово.Joy
Това с изясняването е женска приумица излишна. Ако нещо има да става, то става.... всичко друго дето много му се напъваме,  повечето пъти после съжаляваме. Не сте ли забелязали.... поне в моя живот е така.
Каквото трябва да е твое, ще те намери през девет планини и морета.... каквото не... ще ти мине през дланите и между устните, и пак ще се изплъзне..   цитирам по памет източна поговорка, не съм го измислила.
Гледай си живота момиче.... развивай се, мечтай! Това ще се нареди само по най-добрия начин.

# 106
Личи си, че и двамата са малки и нямат опит. Ако се харесвате излезте на няколко срещи, после хоп в леглото, после каквото стане. Какви изясняванки, драми, hot and cold, локуми се разтягат ама той сега върти ли ме, какво иска от мен 😳
Нещата са много по-прости, когато човек е малко по-зрял. Друг е въпроса дали евентуална връзка между колеги или секс без ангажименти не би попречил на работните ви взаимоотношения, но всеки сам си преценя.

# 107
Ти не спомена ли, че вече си споделила на колеги, че ти харесва и са започнали да ви подкачат? Това не е много дискретно от твоя страна.
По-скоро един човек от работата се досети и оттам аз казах само на хора, с които наистина съм много близка (2 приятелки, като даже не съм разказвала нищо, а само това, че АЗ имам чувства към него), а това че ни занасяха си го имаше от началото като някакви шеги, после се усилиха, но хората не са слепи, някои даже са доста наблюдателни.
Хората виждат, тутльото не разбрал.Придава си важности и се прави на неразбрал, не вярвам да е толкова отнесен. Много по-лесно е да му се метне девойката, отколкото той да положи усилия. Може и да я харесва, ама поведението му е незряло.
Знам ли го, може пък верно да не е разбрал. Те мъжете са толкова спрели в някои отношения, пък и нали и най-умният си е малко прост. Ама като не е разбрал, да е разбрал, аз табела на челото, че го харесвам, няма да си сложа пък в крайна сметка.

# 108
Не е и нужно. А ти показваш ли по някакъв начин интереса си? Честитихте ли си новата година, чухте ли се, търсиш ли го и ти понякога или винаги чакаш той да е активен в отношенията ви? Последното действа много демотивиращо и може да провокира подобно поведение.

# 109
Почваш да го преодоляваш май...
За Близнаците знам, че са големи флиртаджии, един близък приятел Близнак някога се държеше така, че куп жени мислеха, че ги харесва. А то нищо (имаше си приятелка и другите ги омагьосваше само за спорта). Така че не е ясно какъв е случаят при теб...
Времето ще покаже (евентуално).

# 110
Ами не знам до каква степен показвам моите чувства, но като не съм сигурна в неговите и гледам да действам по-предпазливо. Пък и в зодиите наистина уж не вярвам, ама близнаците са точно такива - ти си мислиш едно, пък то вземе , че се окаже съвсем друго.

# 111
като не съм сигурна в неговите и гледам да действам по-предпазливо.
Еми и той така. Grinning Освен това човек може в един момент да е искал нещо, а после да размисли. Нещо да го откаже.
(Съвсем нормално, мисля аз с две важни лични планети в Близнаци в хороскопа, за вас не знам.)

# 112
Оф не знам, все усещам нещо покрай него, супер мн се усеща едно напрежение, даже от моя страна почти не, от негова много повече. Един път пак нещо беше забравил едни документи да донесе и една колежка само вика "ми как няма да забрави, като е влюбен" и гледа към мен. Но реално както е възможно аз да съм го разбрала погрешно, така е възможно и околните да са се заблудили. Само той може да каже какво чувства, ама явно не иска да каже.

Последна редакция: сб, 01 яну 2022, 23:31 от liliya6077

# 113
  • София
Като се съберат двама "предпазливи" на едно място, и нещата се спичат. Авторке, ако ще чакаш писмена покана с подпис и печат, се преориентирай към мъже, които бройкат наред. На вашите години, че и след това, повечето мъже също очакват някакъв ясно заявен интерес преди да рискуват да действат дирекно, защото за тях това си е риск. Повечето ще пускат някакви въдички за са видят дали жената има интерес към стръвта. Все пак е важно и тя да реши, защото много жени мразят натрапници.

Разбира се, съществува шансът да не те харесва достатъчно, но по коментарите около вас, явно доста личи, че нещо се случва. Та или се прежали малко да дадеш и ти, или приеми, че теб само друг типаж ще те устрои от твоята пасивна позиция.

# 114
Пак е упорит, аз да съм се отказал много по-рано с такова пасивно поведение от нейна страна. Просто щото тази предпазливост се бърка с незаинтересованост, а повечето хора не искат да се превръщат в навлеци.

# 115
  • SF
Оф не знам, все усещам нещо покрай него, супер мн се усеща едно напрежение, даже от моя страна почти не, от негова много повече. Един път пак нещо беше забравил едни документи да донесе и една колежка само вика "ми как няма да забрави, като е влюбен" и гледа към мен. Но реално както е възможно аз да съм го разбрала погрешно, така е възможно и околните да са се заблудили. Само той може да каже какво чувства, ама явно не иска да каже.

Може да каже, ако знае какво иска. Иска ти да го харесваш и той да се чувства неуловим и контролиращ ситуацията. Шефа на панаира.
Колежките не ги слушай. Те търсят клюката, интригата, шушу-мушуто. Тоя е влюбен, оня е влюбен, а те само въртят очи, да не изпуснат нещо.
То за това и в работа не се въртят любови, защото после, ако нещо се обърка, пропусне се срок или нещо от сорта, влюбените стават виновни за всичко, защото са там, не за да работят и да се учат да стават хора, а за да си хващат гаджета. Трябват ли ти такива каши?

# 116

Може да каже, ако знае какво иска. Иска ти да го харесваш и той да се чувства неуловим и контролиращ ситуацията. Шефа на панаира.
Колежките не ги слушай. Те търсят клюката, интригата, шушу-мушуто. Тоя е влюбен, оня е влюбен, а те само въртят очи, да не изпуснат нещо.
То за това и в работа не се въртят любови, защото после, ако нещо се обърка, пропусне се срок или нещо от сорта, влюбените стават виновни за всичко, защото са там, не за да работят и да се учат да стават хора, а за да си хващат гаджета. Трябват ли ти такива каши?
Мне, в случая колегите не са някакви клюкари и каквото виждат ми го казват на мен и дори като се шегуват, не е някакво злобно и не е пред други хора, по-скоро защото сме достатъчно близки и даже ще се радват, ако се получат нещата. Е, има и от другия вид, ама такива винаги ги има.
Иначе за любовта на работа - ами има професии, при които животът ти е свързан с работата в най-голяма степен и буквално си женен за работата, та няма къде другаде да срещнеш някого. Даже си имам примери за това. Но в случая наистина има неща, свързани с работата, които биха могли да го накарат да се дистанцира от мен и , ако наистина това е причината, бих го разбрала, но все пак нищо не пречи да ми го каже, пък и да беше се държал строго професионално още от самото начало.
Или аз прекалено много ги обмислям нещата и дълбая, а на него просто не му пука. Ама все тая, да се оправя, аз ще си сведа контактите с него само до служебни отношения и толкоз.

# 117
Може ли да споделиш какво работиш, доста интересна работа ще е? Току виж и аз взема да се преквалифицирам, че най-накрая да се забия с някой колега. 🤗🤓😜

# 118
Може ли да споделиш какво работиш, доста интересна работа ще е? Току виж и аз взема да се преквалифицирам, че най-накрая да се забия с някой колега. 🤗🤓😜
Интересна е и далеч не заради колегата, просто като имаш амбиции да се докажеш в нещо, за което си учил супер много, работиш много и средата ти е там, пък и да не беше, пак не бих отишла да си търся гадже в някой бар или чалготека. Simple Smile И да, разбира се, че излизам, но както вече обясних, си имам 2 компании - от гимназията и от университета, с тези хора се знаем от 100 години и сме приятели и с излизанията с тях определно няма да си хвана гадже. Пък и на този етап изобщо не си търся. Харесах човека и това е, не го харесах нито защото ми е колега, нито защото съм решила, че ми трябва гадже. Освен това не е толкова странно да ти стане симпатичен някой колега, при положение че това е човек, който очевидно има твоите интереси, а в случая имаме доста сходни интереси и виждания и извън темата работа. И предпочитам да не беше колега, защото най-малкото тогава щях да седна и директно да говоря с него без да се притеснявам как ще се гледаме на следващия ден на работа.

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 01:01 от liliya6077

# 119
  • SF
Е, именно заради това, по-добре да не се започва нищо с колега.
Един ден те иска и е много хубаво, че сте колеги, заради общия живот, общите интереси, привъзраността към към работата, но после няколко дни не те иска, защото ти е колега, и привързаността към работата, и прекалено общите ви интереси...
Предочитам да имам шанса да се отдалеча от хора, с които не си пасваме или вече не се искаме. Ако сме колеги, ще бъде невъзможно да го направя. И ще трябва да продължа да им се лендзя. И не, няма да отида и да кажа "Не те харесвам", колкото и да им е по-добре, и по-удобно, и по-ясно, и по-конкретно.

Общи условия

Активация на акаунт