Мнение - отношения с колега

• 20 778
  • 418
  •   1
Отговори
# 150
  • SF
Да, ама е по-лесно, ако после могат никога вече да не се видят, а тези двамата ще идват ден след ден в един офис и ще се очаква да работят заедно.

Е, да, това е главното неудобство. Ако се бяха запознали извън офиса, вероятно отговорите вече щяха да се знаят.
Малко гадно е да поканиш колега на кино, той да ти откаже и на другия ден да се правиш, че никъде не си го канил и нищо не ти е отказвано.
Ефибуш, целта няма да е филма.Simple Smile

# 151
За мен такава покана е по-безобидна, защото уж главното в нея е филма (няма с кого да иде да го гледа, а повечето хора не обичат сами да ходят на кино). В поканата за бар главното е... Той (намеренията са ясни). Ако има кураж, да ги разкрива.

И с колеги, и с колежки сме ходили на кина, на представления. В нашия офис е нормално. Само дето обикновено поканата е "Кой иска да гледаме...?", а не "Иване, искаш ли да идем да гледаме...?", но защото никой няма специални намерения към друг човек.

# 152
За бар- да, по-ангажиращо е,  ама като си тръгват от работа може да подхвърли небрежно - "искаш ли да идем някъде да пийнем нещо..." Не е официална покана, че да се почувства отхвърлена, но ако той откаже, без да уточни например - "днес не мога, но хайде утре", ясна е работата.

# 153
  • София
Ако ще се гледах скунфузно след една отказана покана за кино, как ще се гледат, след като са си играли с интимните части? Който го е страх от мечки, да не ходи в гората. То като че ли е кой знае какво да ти откажат и без това. По-добре да си стоиш години в блянове като заблудена в мъглата патка.

# 154
Да, тези покани ги писахме като заобиколен начин за опипване на почвата, и да се разбере дали отсрещната страна е склонна да откликне и иска задълбочаване на отношенията. Щом не е - значи просто не сме преценили правилно нещата и няма какво да се сконфузваме и обиждаме. Сега, по-смелите, могат и да питат направо другите за намеренията им, тук говорехме за по-деликатни и чувствителни натури.

# 155
Именно, идеята беше ако няма насрещен интерес, да не стане неловко.
След един хубав, напоителен разговор за намерения, ако няма такива, ще е трудно да се чувстват добре заедно в офиса.

# 156
Имаше една поговорка "Там, където си вадиш хляба, не си вадИ... други атрибути". Ако си харесваш работата, а отношенията с колегата се сговнят, ако се стигне до секс, няма да е много приятно да си гледате физиономиите и вероятно един от двамата ще се принуди да смени фирмата. Иначе един лек флирт без да се стига до нищо повече даже е приятен и мотивиращ да идваш на работа с усмивка. Може би ти си мислиш, че си влюбена, защото той те харесва, но в същото време не ти е на тепсия. Помисли си дали действително се касае за влюбване или просто те е заинтригувал.

# 157
Имаше една поговорка "Там, където си вадиш хляба, не си вадИ... други атрибути". Ако си харесваш работата, а отношенията с колегата се сговнят, ако се стигне до секс, няма да е много приятно да си гледате физиономиите и вероятно един от двамата ще се принуди да смени фирмата. Иначе един лек флирт без да се стига до нищо повече даже е приятен и мотивиращ да идваш на работа с усмивка. Може би ти си мислиш, че си влюбена, защото той те харесва, но в същото време не ти е на тепсия. Помисли си дали действително се касае за влюбване или просто те е заинтригувал.
Ами за първи път усетих, че искам да имам нещо наистина сериозно с някого, в смисъл такъв, че не е както досега с другите. Даже се замислих, че това е човек, с когото бих направила семейство някой ден, а принципно съм човек, който се страхува даже да помисли за толкова сериозно обвързване. Пък и вече толкова месеци чувствата ми не се променят и не поглеждам никого от другите. Разбира се, че ми харесва неговото внимание, но аз, за да се влюбя, със сигурност е нужно отсрещната страна да прояви внимание. Не си представям да изпитам нещо към човек, който не ме отразява даже. Така че от този човек не искам просто флирт или просто секс. Съвсем различно е. Чак ми е супер странно, че го казвам, защото даже на мен ми звучи глупаво, ама така го усещам някак си. Оф, това стана много захаросано, но да. Joy

# 158
  • SF
За бар- да, по-ангажиращо е,  ама като си тръгват от работа може да подхвърли небрежно - "искаш ли да идем някъде да пийнем нещо..." Не е официална покана, че да се почувства отхвърлена, но ако той откаже, без да уточни например - "днес не мога, но хайде утре", ясна е работата.

Отстрани е лесно и сме големи сценаристи. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Всъщност,  с лекота може да предложим на всеки един колега да излезем заедно след работа, без окото да ни мигне дали ще е днес, утре, след заплата чак...
Но този, чиито отговор наистина очакваме тръпнещи и наистина има значение, е доста тудно да заговорим. Винаги ще ни изглежда, че правим предложение (защото всъщност това е целта), и ако има отказ, винаги ще ни звучи като отхвърляне.
Много добре знаем, че ако искаме да отидем някъде, да излезем заради конкретния човек, сменяме уговорки, отлагаме си важни ангажименти, и как, ако ни липсва емоцията, заради единия дъжд, отлагаме за "някой друг път". И нищо не влагаме в тези предложения, и се надяваме и другият да не влага...

# 159
Е то и на приятелка ако се обадим с предложение за среща и тя откаже, може да ни стане чоглаво, ама чак такова отхвърляне да почувстваме от човек, който не ни е никакъв, не е много нормално. Просто всичко е било в нашата глава,  и си е наш проблем какви филми си измисляме.

# 160
  • SF
Зависи колко емоция влагаш в отношенията и в очакванията към другия.
Да, може и приятелка да ти откаже, но едно е да се ядосаш, друго е да ти се срине целият  цвят. Някои отношения към мъже не могат да се сравнят с обикновени приятелски откази.
А и неудобството, че утре трябва да го играеш незаинтересована...
Всъщност това е основното, което обсъждаме. Те са колеги.
Иначе ако просто двама души се закачат и не могат да стигнат до среща, не е толкова интересна тема. Пълно е с такива разминавания. На тебе, на мене, да не би всичките ни намерения и покани да са завършвали с успех и удовлетвореност за другата страна!

# 161
Мдам, влюбена си в този мъж, при това сериозно. Няма нищо срамно в което, не виждам защо се притесняваш да го разкриеш. И няма смисъл от игрички, минало им е времето вече. Много по-лошо е да се разминете и всичко да остане висящо във въздуха. Да ти кажа, не минава с времето, мислиш го, задаваш си въпроси- ами кво щеше да стане ако тва и онова. Или двузначните сигнали това ли означаваха или другото. Кофти е, че сте колеги, но дори да те отреже не вярвам да стане после непоносимо за теб. Пък и винаги можеш да си смениш работата.

# 162
Начи - нали са излизали, вино пили, ръце държали и нищо не е последвало.
Какво  се очаква да се случи година по-късно на питие?

# 163
Начи - нали са излизали, вино пили, ръце държали и нищо не е последвало.
Какво  се очаква да се случи година по-късно на питие?
Много уместен въпрос... За цяла година можеше вече да живеете заедно и да си бременна с детето му, ако е имал намерения... Съжалявам, авторке, не искам да те нараня, симпатична си ми и виждам, че си много влюбена в това момче, но все повече клоня към варианта, че той си има гадже и просто не знае как да постъпи... Хем не иска да се лиши от емоцията и тръпката с теб, хем и питомното не иска да пусне, което е меко казано непочтено. Точно на такова нещо ми прилича. Ако пък няма гадже, значи е адски неуверен и комплексиран, за да не предприеме нещо, при положение, че съм убедена, че ти личи, че имаш чувства, та просто ми се струва изключително невероятно, за да бъде истина.
Слагай край на агонията е моят съвет, по един или друг начин.

# 164
АКо момчето е около 25, много е вероятно да е неуверен и да не смее да се разкрие напълно от страх да не бъде отхвърлен. Имала съм и такива случаи. Излизали сме 10 пъти с колега, който очевидно има някакви симпатии, държи се кавалерски, но нищо повече. Същият този колега и до ден днешен няма приятелка, явно защото е адски неуверен и не знае как да си поиска... Иначе е симпатяга, но поведението му е доста вдървено. Вторият вариант е човекът да има връзка, но да му е приятно да флиртува.
Успех ти пожелавам, дано просто да е неуверен и да не знае как да се изрази.

Общи условия

Активация на акаунт