Зимата навън настава, аз пък ще съм ЮЛСКА ма&

• 13 966
  • 271
  •   1
Отговори
# 90
  • Стара Загора
Ама съм нео4тива. Привет там-там добре дошла.  Hug

# 91
26,09 първи ден на М и понеже М мие на 40 дни затова калкулаторите не ми го изчисляват правилно .Иначе в четвъртък пак съм при док и тогава ще говорим и за термина .Я сега пак го сметни само че с първи ден на М 26,09. 

А ето и няколко сайта за определяне пола на бебчо/откраднах ги от съседната тема на майските бебчета Mr. Green Mr. Green/

http://babycalculator.hit.bg/

http://www.geocities.com/ryan_cute_baby/make_a_baby.html

http://www.indiaparenting.com/pregnancy/boyorgirl/index.shtml

По тези сметки термин 03,07 което пак не е вярно

Последна редакция: вт, 14 ное 2006, 14:01 от BARBORANA

# 92
Там-там добре дошла ! Hug

# 93
  • София
Здравейте пак и от мен!Отдавна не съм се включвала-няколко дни вече Embarassed
Добре,че има с кого да си пиша по темата,радвам се,че ви има Grinning
Аз си изчислих термина на 09.07.,като последния М ми беше на 02.10.
Ако не се лъжа днес влизам във 7 г.с.или иначе казано във втория месец newsm78
Интересно защо на мен не ми дадоха никакви витамини,само фолиева киселина,но нея си я пия от август Thinking
Вас док накара ли ви вече да си правите изследвания на кръв и урина?Аз трябва да ги нося на следващия преглед в края на месеца,когато ще чуем и сърчицето на бебчо Praynig

# 94
Привет от още една Юлска мама 2006! Hug
Пожелавам ви една много лека бременост, изпълнена с много приятни емоции!

Най-разспорстраненият начин за определяне на термина е първия ден от последната менструация + 7 дни - 3 месеца. При мен беше последен цикъл на 21.10 + 7 дни = 28.10 - 3 месеца = 28.07. а бебенцето ми се роди на 29.7 Laughing В първите месеци на бремеността, гинеколога измерва бебенцето и според размерите определя термина. Това става в началото, защото след това всяко бебе се развива индивидуално и размерите вече не определят точно термина.

По принцип овулацията на всяка жена настъпва през различно време от цикъла, така че не се притеснявайте, ако нещо е различно от вашите изчисления по датата.

За витамините - на мен тук ми препоръчаха само фолиева киселина до 3ти месец. Аз се бях попритеснила и питах и майка ми(акушерка с 30г стаж) и тя ми каза, че най-добрите витамини са пресните -  и аз през цялата бременост ядях много пресно плодове и зеленчуци.

# 95
  • Стара Загора
Бърборанка сменяме сметките така 26.09+9 мес. = 26.06.2007 + 7 дни = 3.07.2006. Но това не е окочателно тъй 4е споко - някъде в началото на юли +/- две седмици - много то4но а  Laughing.
Ина4е една бременност трае от 280 до 285 дни и ако знаеш деня в които си за4енала пак е +/- 5 дни няма точни неща.
 Maira е права 4е е много индувидуално и зависи от темповете на развитие на детето. С първото ми дете ми смениха термина с три седмици  Confused и аз родих една седмица по-рано  Laughing, но бебето беше голямо и вси4ко му беше ОК така 4е не му мисли кога точно - тъдява някъде?

# 96
  • Sofia
после ще пиша още - HIPP са буквално като сокчета - в едни стъклени бутилчици - пие се по 20 мл - има си мерителна чаша и имат вкус на натурален сок Мултивитамин,

# 97
  • на пистата
хей как сте,на мен пак ми се гади ама се бях разсеяла днес малко,че ходих ме до пловдив и да се похваля,взех си ботуши,не точно ботуши нито боти а средно между двете.от две години не си бях купувала,защото съм с голям крак 40номер а горе отговаря на 37 и преди ми ги правиха по-поръчка,но сега моя познат вече не работи и се наложи да си купя от магазините,ако знаете как трудно ги намерих ,е,и тез горе са ми малко широки ама нали съм с тенденция да надебелявам Wink

# 98
Лелеее колко много сте изписали за един ден, браво!Много се радвам, когато сте така активни. Grinning
Ами може да ти се стори странно Барборана, но аз знам точно кога съм забременяла, защото мъжа ми беше в чужбина и когато се върна сме правили само веднъж любов и точно тогава е станало бебето-на 26-ти октомври.Затова съм сигурна, че термина ми е на 19-ти юли.Иначе последната менструация ми беше на 11.10. и трябваше да ми дойде на 11.11, защото цикъла ми е около 30 дни, а овуто ми се пада на 16-тия ден.На преглед съм в понеделник и тогава ако всичко е наред (Дай Боже!) ще си сложа и аз една лентичка.Все още не ми се гади и дано да е така и занапред!
Сега отивам да ви изчета и после пак ще пиша Laughing

# 99
Здравейте отново и честито на тези, които са се включили в списъка за юли;))) smile3525
Прочетох, че някоя от вас има леки болки, тежест или придърпвания ниско долу? Аз вече ходих на лекар още мин седмица и той ми каза, че това се дължало на напрегната матка, след прегледа. Естествено се ошашавих, пия хапчета, но сега като ви чета, явно не е чак толкова фатално(надявам се). Simple Smile)
А как спите нощем??? Аз НЕ мога да спя въобще ,вечер до късно се въртя , през нощта се будя, а рано сутрин съм вече станала . А за умората - и аз имам проблеми с концентрацията, спи ми се нон стоп и нищо не мога да свърша като хората newsm78.

# 100
  • Sofia
здравейте!
днес  много ме ядосаха в работата - сега съм преуморена и много ме боли корема (по скоро ми придърпва).
обаче реших да видя какво сте изписали днес - не си губите времето ей Simple Smile
моля всички да погледнат списъка в началото и тази която види грешка или пропуск - да ми пусне едно лично съобщение - просто не можах да хвана края днес ...
мерси!

# 101
Здравейте и от мен  Simple Smile  Аз съм на 27 г., преди 10-ина дни разбрах, че съм бременна с първото ми бебче и съм безкрайно щастлива  Party Термина ми е на 07.07.2007 
Леко и безпроблемно бременеене, желая на всички бъдещи майчета   bouquet

Последна редакция: вт, 14 ное 2006, 22:51 от Джувка

# 102
Майчета, извинете, че ви нахалствам в темата, но ми е мнооооого приятно да ви чета!  Hug

Намесвам се за темата с витамините - фолиевата киселина е най-важна, както ви е писала Майра и пресните плодове и зеленчуци!! Матерна вече не се внася и има защо! В Шейново категорично не изписваха и дори забраняваха да се приема. За чайчето на Хип - не съм им фен, изкуственяк отвсякъде, както и лактогонния им чай за увеличаване на кърма.. Яжте всички възможни плодове и няма да имате нужда от никакви изкуствени витамини през цялата бременност! Разбира се, сами решавате, още повече че почти всички сте опитни мами!

И забравете тревогите! Знам, че не е лесно, но в момента имате нужда от позитивна настройка и много, много усмивки!

Целувки на вас и мини коремчетата ви!   bouquet

# 103
Добро утро!
Аз, както ви казах, се събуждам в 6.00ч сутринта все едно някой ме буди, много ми е странно.Мислех, че е от вълнението, но точно в 6 да се будя всеки път newsm78луда работа.Вие пиете ли кафе?  food010На мен ми се пие и си позволявам по едно кафе сутрин пред компютъра, то си ми навик това де GrinningСамо с цигарите се бориме, но не прекалявам.Чувствам се добре и чакам да дойде понеделник, за да отида на преглед.Пия фолиева киселина.Отвреме-навреме ме прерязва корема отстрани(и от двете страни),все едно яйчниците ме болят, но се надявам всичко да е наред.Оптимист съм отвсякъде, мисля си само хубави неща, успокоявам се сама, че всичко е наред и дори си мечтая по малко.Лек ден на всички!  bouquet

# 104
  • София
Здравейте. Е, хайде и аз да се включа. Още не е потвърдено от доктора, но имам 6 броя   EFP
От калкулатора на бг мама разбрах, че терминът ще ми е живот и здраве на 17 юли. На лекар съм другият вторник. Желая на всички лека, безпроблемна и щастлива бременност. Hug

Общи условия

Активация на акаунт