Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 5

• 50 435
  • 823
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравейте, от както забременях имам чуството, че хванах някаква инфекция. Месеци наред още преди да забременея (от Февруари до към Септември) имах ужасна е. коли, която не можех по никакъв начин да изчистя. Беше станала резистентна към антибиотици и бях напълно отчаяна. Накрая се изчисти, но точно периода около самото забременяване усетих отново разлика в течение и мирис.

Разбрах, че съм бременна в Германия и там на гинеколог ходих два пъти и изрично помолих да ми се вземе нова микробиология поради историята ми с е. коли.. а гинеколожката (нищо че плащах там прегледите без да съм дори и застрахована, частно!) каза "О ами е. коли... то това е нищо, ще отмине ако я имаш!" и дори не взе микробиология.

Буквално денят, който се върнах в София след полет търчах до Вита 1 на преглед при Д-р Дойчинов да се оплача и да го помоля да ми вземе микробиология. Докато взимаше секретът каза, че е наистина много обилен и че е доста вероятно да имам инфекция и да му пратя резултатите по вайбър когато станат готови.

Това са самите резултати:
Скрит текст:

ПЕК никаква идея нямам какво е, нито пък цитолиза. А тези "множество бактерии" не знам какво са, при положение че на резултатите не са излезнали никакви изолирани микроорганизми.

Писах му по вайбър няколко пъти, пратих резултатите. Молих се да ми отговори колкото се може по-скоро, тъй като най-ранния час при него (който бях записала) беше на 4-ти февруари. Той така и не ми отговори, въпреки че пишеше че е видял съобщенията и аз много се отчаях от него. Звънях и по телефон и не ми вдигна. На прегледът ми се стори много професионален и така нататък - но нормално ли е да му се моля като луда да ми обърне внимание и да направи това, което беше обещал да направи по време на самия преглед (да ми каже с какво да се лекувам веднага като излезнат резултатите)? Може и да си мисли, че всичко е наред но изрично го попитах няколко пъти ако обича да ми каже дали е така или не, защото съм притеснена и това ми е първа бременност. А той така като го няма никакъв - аз ако тръгна да раждам и му звъня с контракции той изобщо ще ми обърне ли внимание да го изродя това дете?

След това реших да се прегледам при АГ Чорбова в новата база, която ми се стори доста мила и професионална. Но прегледът мина толкова бързо, че така и не разбрах дали е видяла старата микробиология взета от него или не. Акушерката я спомена и аз и казах, че Дойчинов не ми е обърнал внимание да ми разтълкува резултатите.. и тя нищо не каза, Чорбова също нищо не каза а когато влезна в стаята вече беше сменена темата. Накрая писах на Чорбова по вайбър и и пратих този резултат и я питах дали всичко изглежда окей и тя каза да, нищо лошо не виждам.

Обаче заклевам ви се - със сигурност съм хванала някаква инфекция. Или не е била качествена микробиологията, или не са разтълкувани добре резултатите защото освен течение (което осъзнавам, че така или иначе се появява по време на бременноста по-обилно) имам и ужасен мирис, който досега не съм имала. Питах вчера и ММ дали според него мирисът ми е по-различен от обикновено (да не си представям аз нещо) и и той ми каза че 100% не е наред и че си мириша различно. Не говоря за лек мирис и не очаквам да мириша на рози, мирише си точно на развалена риба. А поддържам перфектна хигиена.

Чудя се дали да чакам до началото на март до новия ми преглед с Чорбова и да помоля да взема нова микробиология или да ходя при още един АГ за всеки случай да ми направи тази прословута микробиология наново?

# 136
Здравей, бих те посъветвала да пуснеш нова микробиология. Тази явно няма изолирано нищо, но по якога лабораториите също правят грешки.

Аз също ходя във Вита,  но при д-р Весела Николова и съм доволна. Има часове и в неделя, ако ти е спешно пробвай да се запишеш за утре. Виж супердок

# 137
В приложението Healee може да се консултираш с АГ, за да ти разчете резултата и да споделиш какво те притеснява.
Аз бих изчакала да видя и новата МБ (до колкото разбрах са ви взели втора? ).

В коя седмица си?

# 138
  • София
В приложението Healee може да се консултираш с АГ, за да ти разчете резултата и да споделиш какво те притеснява.
Аз бих изчакала да видя и новата МБ (до колкото разбрах са ви взели втора? ).

В коя седмица си?
Не са ми взимали изобщо втора. И никой и не обърна и адекватно внимание на първата даже за една минута да ми се разтълкуват резултатите, че да ми взимат втора. Сега почвам 13-та седмица.. а още от 6-тата седмица се моля на Акушер-Гинеколози като ненормална да обърнат внимание на това нещо.

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 19:58 от katherinasklr

# 139
Здравейте!
Имам Хашимото, днес си пуснах изследвания, както и обременяване с глюкоза за ИР. Бихте ли коментирали резултатите, че чак следващата седмица имам среща с ендокринолога.
Виждам, че МАТ е завишен. Какво може да означава това? Как може да се свали, за да бъде в норма? Благодаря!
Скрит текст:

Гликираният ти хемоглобин е висок. Не виждам резултатите от обременяването. Къде е глюкозата?
Завишен МАТ говори за автоимунен процес - повече не знам.

# 140

Гликираният ти хемоглобин е висок. Не виждам резултатите от обременяването. Къде е глюкозата?
Завишен МАТ говори за автоимунен процес - повече не знам.
[/quote]

Това бе назначено за изследване. Вероятно е трябвало и друго.Мога ли да измеря сега само глюкозата, без да я  пия отново и да ме бодат 3 пъти.

# 141
Можеш, на гладно, но надали ще покаже отклонения. Гликираният показва, че имаш моменти, в които захарта е повишена, което е по всяка вероятност след хранене, не на гладно. Щом си с ИР имаш проблем с инсулина, не със захарта.

# 142
Можеш, на гладно, но надали ще покаже отклонения. Гликираният показва, че имаш моменти, в които захарта е повишена, което е по всяка вероятност след хранене, не на гладно. Щом си с ИР имаш проблем с инсулина, не със захарта.

Не знам дали имам ИР, лекарят трябва другата седмица да прецени въз основа на резултатите.
Не знам защо, но той бе назначил изследване само на ТСХ за Хашимото, без FT4, TAT, MAT./ пуснах ги по мое усмотрение/
По мое желание поисках и  обременяване, понеже съм чела, че много често който е с Хашимото , има и ИР. Лекарят предписа с глюкоза. На лаборанта казах да пусне и гликирания хемоглобин, като прочетох по форумите.
Вероятно лятото  отново ще правя обременяване, но ще искам по всички възможни показатели.

# 143
Ти пи ли глюкоза?
Трябвало е да ти пуснат трикратно инсулин и глюкоза /на гладно, на първи и втори час/ + гликиран, за най-пълно проследяване, но много често не го правят по някакви причини. Като така и така ще пиеш, по-добре да е пълно изследването, защото и без това си е тежко.

# 144
Ти пи ли глюкоза?
Трябвало е да ти пуснат трикратно инсулин и глюкоза /на гладно, на първи и втори час/ + гликиран, за най-пълно проследяване, но много често не го правят по някакви причини. Като така и така ще пиеш, по-добре да е пълно изследването, защото и без това си е тежко.

Да, пих глюкоза .Само инсулин и кръвна захар ми писа ендокринолога, а в резултатите виждам само инсулина в изследването..Май нещо стана объркване.Вероятно и лаборантът не е внимавал.
 Следващият път ще му кажа да напише всичко и преди да тръгна да се изследвам, ще попитам тук. Благодаря много за отделеното време и съветите. Бъдете здрави!

# 145
Не е добре обременяване да се прави често. Отделно, по-добре се консултирайте с друг ендокринолог - при съмнение за Хашимото да се назначи само ТСХ е несериозно.

# 146
Здравейте пуснах си някакви изследвания и виждам че чер.дробните ензими са високи,но аз нямам никакви оплаквания болки нищо нямам.Преди 1 ден от изследването изпих само една чаша чер.вино и след това мина 24 часа и чак другия сутрин пуснах изследвания,може ли да е от виното да са високи толково?Благодаря ви.

# 147
Не е добре обременяване да се прави често. Отделно, по-добре се консултирайте с друг ендокринолог - при съмнение за Хашимото да се назначи само ТСХ е несериозно.

След около 2 месеца вероятно ще правя отново обременяване. А с Хашимото съм от около 3 години.Ще посетя и друг ендокринолог.

# 148
Здравейте пуснах си някакви изследвания и виждам че чер.дробните ензими са високи,но аз нямам никакви оплаквания болки нищо нямам.Преди 1 ден от изследването изпих само една чаша чер.вино и след това мина 24 часа и чак другия сутрин пуснах изследвания,може ли да е от виното да са високи толково?Благодаря ви.

Надали е от една чаша вино. Или е от повече или може да е от прекалено много фруктоза в диетата. Тя се метаболизира идентично като алкохола в ЧД.
Корем и излишни кг има ли?
Лекарства напоследък?

# 149

Надали е от една чаша вино. Или е от повече или може да е от прекалено много фруктоза в диетата. Тя се метаболизира идентично като алкохола в ЧД.
Корем и излишни кг има ли?
Лекарства напоследък?
Миоки благодаря че ми отговори на 29 години съм ръст 1.85,80 кг не съм дебела пия само витамин Ц,Д и магнезий други лекарства въобще не пия.Алкохол пия на седмицата 200 грама и то нищо не е хората пият цяла бутилка и нищо им нямат.Аз направо шашнах като видях резултатите!

Общи условия

Активация на акаунт