Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 5

• 50 410
  • 823
  •   1
Отговори
# 390
  • Gotham City
Изследвах щитовидни и тестостерон. Тестостеронът ми е 0.47 ng/mL при референтни 0.084-0.481, което не знам ок ли е. Чакам още резултат и за андростендион. Шерилин, а пряко влияеш ли на ДХЕА с добавки или лекарства?

# 391
Изследвах щитовидни и тестостерон. Тестостеронът ми е 0.47 ng/mL при референтни 0.084-0.481, което не знам ок ли е. Чакам още резултат и за андростендион. Шерилин, а пряко влияеш ли на ДХЕА с добавки или лекарства?

При мен тестостеронът преди беше над норма, сега е на горна граница. 17-алфа-ох прогестерон и андростендион също не са ми в норма.
Ендокринолозите ми казаха, че мога да пия противозачатъчни, но аз не искам. Не пия нищо за да влияя пряко на андрогените.

Когато съм в добра форма и контролирам ир, и другото влиза в норма почти. Пия инофолик комби, което не е лекарство, а хранителна добавка.

# 392
  • Gotham City
Благодаря ти за отговора! Ще видя днес какво ще каже и ендокринолога.

# 393
  • Димитровград

Моля за коментар. Изследването е мое. Някаква анемия ли?

# 394
Да, желязодефицитна най-вероятно при ниските MCV и  MCH. Проверете желязото, почти сигурно ще е ниско, а и трябва да го знаете все пак какви нива е за да може да проследите после след лечението.

# 395
  • Gotham City
Да споделя след прегледа при ендокринолога. Каза, че при стрес е напълно вероятно да се повиши нивото на ДХЕА. Сега ще правим тест с хапче. Пие се вечерта и на следващата сутрин се изследва пак хормона + кортизол. Ако са в граници, значи е на стресова основа. Ако пак са високи, проблема е в жлезата.

# 396
Здравейте! Моля за помощ при разчитане на резултатите от Фемофлор и Андрофлор - съответно мои и на мъжа ми. Нямаме оплаквания, правим опити за бебче. Доколкото разбирам, аз съм с гъбички, а той с дисбактериоза - как ще ги лекуваме успоредно, не знам... Frowning1 (патогените са му отрицателни, не исках да качвам още 1 снимка)
На гинеколог/уролог по отделно ли да отидем за разчитане на резултатите, или заедно на репродуктивен специалист?

Скрит текст:

# 397
Здравейте, може ли коментар,тъй като нямам личен лекар, който да ги погледне.. 🙄

# 398
Здравейте,  моля ви за коментар на изследванията ми от тази сутрин.Преди 2 месеца изкарах тежко Ковид и дори още имам симптоми.С диабет тип 2 съм,тогава кръвната ми захар беше 20,поне се е нормализирала.От 1 месец съм на НВ-ВМХ,имам доста кг за сваляне,приемам Глюкофаж хр 1000.Имам доста отклонения в ПКК и ДКК и много високи стойности на В12.Опасно ли е и на на какво може да се дължи?

# 399
За другите неща не мога много да се изкажа, смятам, че ПКК е повлияна все още от боледуването още повече, щом още имаш симптоми.
Пиша само да кажа, че В12 не е чак толкова висок не се плаши. Има две мерни единици за него по лабораториите и тази е занижена. Ако се преобразува резултата в другата, която е pg/ml се получава 971. А при тази мерна единица горната граница по спомен беше около 900

# 400

Моля за Вашето съдействие, силно съм притеснена относно резултата, по насоки на лекаря съм пуснала и стерилна урина, но от лабораторията казаха, че резултата отнема няколко дни, много ли са опасни тези нитрити в урината и какво може да значи. Бременна съм в 16г.с . Благодаря предварително!

# 401
  • София
Здравейте! Моля ви за разчитане на резултатите! Много съм притеснена. Пуснах си рутинни изследвания и не съм ходила на лекар.
Ще запиша час, но искам и вашето мнение.

# 402
Здравейте! Моля ви за разчитане на резултатите! Много съм притеснена. Пуснах си рутинни изследвания и не съм ходила на лекар.
Ще запиша час, но искам и вашето мнение.

Има завишени антитела, което означава че има наличие на автоимунен процес, т.е. така нареченото Хашимото, хубаво е жлезата да се види на ехограф.
Относно хормоните и функцията на самата жлеза - Т3 и Т4 които са си щитовидните хормони са много добре. ТСХ принципно трябва да се завиши, когато те са ниски и в случая неговото ниво е нелогично. Но тъй като той е хормон на хипофизата, може да има и друга причина за повишението му. Лекар ще каже точно.

Не се притеснявай толкова, нищо фатално и страшно няма.

# 403
  • София
Много благодаря!
Лекарката каза днес да й звънна за час. Дано не чакам месец...

# 404

Моля за мнение, изследванията са направени 15 дни след направена първа ваксина Файзер. В момента имам леко започваща сенна хрема, ако това би повлияло на малко завишените стойности над референтните.

Общи условия

Активация на акаунт