Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 5

• 50 335
  • 823
  •   1
Отговори
# 570
Според мен са притеснителни бактериите  и кристалите в урината. Пуснахте ли стерилна урина?

# 571
Ще пусна! Явно е безсимптомна бактериурия, а и оксалатите.. Вместо ВХ,наблягам на спанак и марули, но ще се наложи да съм предимно на краставици Grinning
 Благодаря за насоката!!

# 572
Ще пусна! Явно е безсимптомна бактериурия, а и оксалатите.. Вместо ВХ,наблягам на спанак и марули, но ще се наложи да съм предимно на краставици Grinning
 Благодаря за насоката!!
Да не е някоя Е.Коли в урината? Според мен няма нужда от СУЕ, по-точен маркер е СРП. Интересно ми е за Тромбоцитите дали в момента взимате антикоагулант или просто са си така?

# 573
Не приемам антикоагулант, не приемам никакви лекарства. Само добавки-  хром и инозитол, заради ИР, и поне 2.5Л вода на ден
Възможно е да Е. Коли.

# 574
Е.Коли от марулите.

# 575

Как от марулите? 🤭

# 576
До колкото знам при недобре измити зелени разстения като спанак, марули , краставици има Е . Коли.

# 577
По скоро при неспазване на технологията за отглеждане и смесване на поливни с фекални води. Краставици не толкова, но марули, спанак и всички листни зеленчуци и подправки, при които водата попада върху листата. Повярвайте, с много миене и киснене не се отмива E. coli

# 578
Ужас, аз ям всеки ден..

# 579
Какви е.коли в урината от марули?! Що за глупост!

# 580
Какви е.коли в урината от марули?! Що за глупост!
Прочети източници на заразяване и ще разбереш защо. Преди време имаше и цяла тема по БТВ Новините за зеленчуци с Е.Коли.

# 581
Не не са глупости. При нас в Щатите, постоянно изтеглят от оборт салати, бейби спанак, тиквички от вчера даже последно....Сега не знам дали обеснението е за фекалнте води, но е факт че ги спират заради точно тази бактерия.

# 582
Е.коли, които причиняват различни гастро проблеми, не се прехвърлят от стомашно-чревния тракт към други системи. Инфекциите на отделителната система при жените с е.коли са 99% от долу на горе - т.е. отвън навътре - замърсяване при неправилно забърсване/замърсяване след ходене до we, бельо, дрехи, триене при полов контакт и т.н.

# 583
Е.коли, които причиняват различни гастро проблеми, не се прехвърлят от стомашно-чревния тракт към други системи. Инфекциите на отделителната система при жените с е.коли са 99% от долу на горе - т.е. отвън навътре - замърсяване при неправилно забърсване/замърсяване след ходене до we, бельо, дрехи, триене при полов контакт и т.н.
Няма да разводнявам повече темата, но пробиотиците които по своята същност са добри бактерии и се усвояват през стомашно-чревния тракт оказват своето положително влияние и върху вагиналните и уринарни проблеми при жените. Ще дам и пример със себе си от преди една година. Идеално чиста урина охи и стерила и след две седмици Е.Коли в урината. Беше април-май месец и тъкмо бяха излезли въпросните марули на пазара. Симптоми никакви. При рутинни изследвания първо на общата урина излязоха бактерии и след това на стерилната се видяха какви. При общата урина там със тест ленти позитивира квадратчето за бактерии т.е. нямаше човешка намеса от рода на някой не видял правилно с микроскоп както е при МБ на микроскоп.

# 584
Въобще не възнамерявам да Ви убеждавам в каквото и да е. Има някои основни положения в ИПП (инфекции на пикочните пътища), които не си ги измислям ей така, а са медицински факти, с доказани причинно-следствени връзки, начин на разпространение на инфекцията, нейното диагностициране и лечение. А дали ще ядете марули или не си е Ваша работа. Бях си обещала да не пиша в тая тема, отново си припомням защо.

Общи условия

Активация на акаунт