Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 5

• 50 131
  • 823
  •   1
Отговори
# 750
Чернодробни. И си подбирай по-добре храната - без пържено, палмови мазнини...

# 751
Какви чернодробни?И моят холестерол в висок и кардиоложката ми преписа Липоканте, но не ми е казвала за други изследвания.

# 752
Те лекарите с това се занимават - изписват лекарства. Анализ и взаимовръзки не правят, само по изключение.

# 753
Какви чернодробни трябва да направя?

# 754
Здравейте,
Това са първите ми резултати на тсх и т4, по-късно пуснах тат и мат, които са нормални.

Хипофункция, изписаха ми Тирохелп и селен. Вместо Тирохелп си взех съставките му по отделно.
Сега пуснах контрола.. Разликата е месец и половина.

Някой дали може да ми изясни хипофункцията и т3 над нормата.. Обърках се нещо..

Последна редакция: ср, 25 май 2022, 15:39 от LittleWolf

# 755
Какви чернодробни трябва да направя?
Като за начало АСАТ, АЛАТ, ГГТ. Не съм ти виждала другите изследвания.

# 756
# 757
За диабет ли става въпрос или за ИР?

Последна редакция: чт, 26 май 2022, 10:01 от papa6ka

# 758
Втората снимка не мога да я разчета. Инсулинът е доста висок, консултирайте се непременно с ендокринолог, отклонението е сериозно.

Едит: не виждам да е изследвана глюкоза. Пуснете на гладно, след 12 ч в които нямате прием на храна. И задължително ендокринолог. Тук не сме лекари да слагаме диагнози, дали ир, или диабет.

Последна редакция: чт, 26 май 2022, 10:21 от Анонимен

# 759
Здравейте,
Това са първите ми резултати на тсх и т4, по-късно пуснах тат и мат, които са нормални.

Хипофункция, изписаха ми Тирохелп и селен. Вместо Тирохелп си взех съставките му по отделно.

Имате ли някакви симптоми на хиперфункция - сърцебиене? На първите изследвания няма Т3 и не се знае откъде сте тръгнала, иначе високо Т3 означава, че има добра конверсия на Т4, той се е вдигнал също. Може би ако Т3 не е бил нисък в началото и затова така...

Пускала ли сте изследване за селен - защото той трябва да се пие, само ако имате дефицит, иначе е лошо. В другата тема Денис беше писала и че количеството на селен в Тирохелп е твърде високо и като цяло Тирохелп не е хубава добавка.

Така че е хубаво да се види селенът...

# 760
Един от симптомите ми в началото беше отвратително сърцебиене, сърцето все едно щеше да излезе от гръдния кош. Сега съм по-добре, но все още го има на моменти. Селен не съм пускала като изследване, ще го направя. Колко време преди изследването трябва да прекратя приема?
Като цяло се чувствам малко по-добре, но на моменти все още съм като размазана..
Идея защо тсх не спада след като т4 се вдига?
Здравейте,

Имате ли някакви симптоми на хиперфункция - сърцебиене? На първите изследвания няма Т3 и не се знае откъде сте тръгнала, иначе високо Т3 означава, че има добра конверсия на Т4, той се е вдигнал също. Може би ако Т3 не е бил нисък в началото и затова така...

Пускала ли сте изследване за селен - защото той трябва да се пие, само ако имате дефицит, иначе е лошо. В другата тема Денис беше писала и че количеството на селен в Тирохелп е твърде високо и като цяло Тирохелп не е хубава добавка.

Така че е хубаво да се види селенът...

# 761
На друго място ми казаха, че ТСХ е хипофизен хормон и се влияе от много неща, може да се променят стойностите му през час и да показва различно. По-скоро гледайте как се чувствате и Т3 и Т4. Не разбрах какво взимате обаче - кои са съставките на тирохелп поотделно? Взимате ли Т4 на хормон?

Мъжът ми наскоро си пуска за първи път ЩХ - първият ден в Кандиларов - излязоха му антитела МАТ, високо ТСХ  над 3. Повторихме изследванията на следващия ден в Рамус - ТСХ 1 и половина, антитела и МАТ, и ТАТ - супер различни стойности в двете лаборатории в 2 последователни дни. Мина преглед на ехограф - жлезата изглежда напълно запазена с непроменена структура.

И сега се чудим на коя лаборатория да вярваме и какво да предприемем. Те самите стойности на МАТ са супер различни, въпреки, че мерните единици са еднакви - референтните граница са тотално различни.

Какво мислите?

Ляво Рамус, дясно Кандиларов:

Скрит текст:

# 762
Рамус имат кофти репутация, аз бих се доверила на Кандиларов.

# 763
Никога не бих се доврерила на Рамус!

# 764
Ендокринолог ми е казвал, че Рамус не са добрър избор за изследвания на хормони.

Общи условия

Активация на акаунт