Форумни липси № 9

• 388 722
  • 3 159
  •   1
Отговори
# 2 970
  • Другата България
Би било добре да се оставя поста (мнението), което е довело до бана. Може по някакъв начин да го маркират,  даже и като "скрито" или оцветено в червено, но да става ясно къде точно е била настъпана мотиката.
Скрит текст:
Аз имах скоро 30 дневен бан, знам защо го получихщ понеже нямам кой знае колко поста дневно, но има хора с по 10-20-30 мнения на ден и изведнъж бум мотика - да си знаят къде са влезли в небрано лозе.
Blush Няма как да убедиш някой, че си получил БАН заради едно мнение.
Никой не получава такъв заради едно мнение.
Нито заради две.
Винаги преди БАН има предупреждения на ЛС, после срочен БАН, дори дали не са няколко срочни, и накрая вече е окончателния.
Дори и във всички цветове на дъгата да са оцветени постовете на Х и У, ако човек сам не се “светне“, че след като е предупреждаван многократно за нещо следва да не го прави, то цветовата гама няма да е от полза.
И понеже голям рев за Фанфанито и за Лорд Сняг, без да съм била участник в темата за Украйна или в която и да е друга политическа тема, освен основната преди време /а сега съвсем спорадично/, съм абсолютно сигурна, че БАН-а и на двамата е основно заради СПАМ. Много. Постоянен. В не една и две теми.
И двамата бяха в състояние да пишат постове фермани, пълни с лични интерпретации на ситуации и събития, лични виждания и разбирания за нещо някъде някога, нямащо общо с реалността и действителността. Сигурна съм, че не са били платени, просто логореята не прощава/ше/. Дори и добронамерената такава, когато се прекалява с нея прави определени теми нечетими, освен това спамът и офтопиците са си нарушение на правилата. И двамата бяха неконфликтни, или поне не много, но БАН се получава не само заради обиден език, нито пък за еднократен такъв. Всеки си изпуска нервите понякога. Но когато нещо стане системно, когато си предупреждаван многократно и знаеш много добре какво не трябва да правиш, и въпреки това продължаваш да го правиш, то можеш да се сърдиш само на себе си.

# 2 971
Трие се всичко, което не е удобно в момента. Реално мнението си свободно не можеш да напишеш.

Много зависи модовете на какъв кеф са, отделно те самите са далеч от безпристрастни.

# 2 972
Моля ви се, няма никакви предупреждения. Както дойде е положението.
В политически не пиша, там може да има предупреждения, не знам.

# 2 973
  • Другата България
Е, аз съм имала.
И от други потребители го знам.
И тук в темата се споделя за предупреждения.

А и това, че те трият, си е вид предупреждение. Grinning

Последна редакция: пт, 16 май 2025, 21:29 от Merri_An

# 2 974
С последното не съм съгласна, защото може и хич да не разбереш че са ти изтрили нещо, индикация няма или пък някакво автоматично съобщение.
Едва ли са много хората които постоянно проверяват дали всичко написано си им стои... или поне силно се надявам да не са много Grinning

# 2 975
Понеже стана дума за платени или неплатени тролове, да отбележа какво забелязах в темата за Украйна - а влязох в нея, понеже от миналата седмица е обект на обсъждания в модераторската.
Там редовен диалог е някой да хвърля произволно твърдение, друг да попита за източник, в отговор да получи ново произволно твърдение:
Х: Слънцето изгрява от юг (примерно).
Y: Би ли посочила източник, защото не намирам нищо през търсачките, излиза единствено твоят пост в бг мама, а бих прочела повече по този въпрос.
Х: Беше доказано, че котките ядат кучета.
Z: Къде четеш за това, за първи път чувам.
Х: Вселената е създадена от въздишката на Буда.
Y: Това вече е прекалено.
Х продължава в същия дух. Другите ги трият.
Х е редовен участник във всички възможни политически и конфликтни теми.

# 2 976
  • Другата България
Е, не бъди съгласна.
Аз казвам това, което мисля.
Не смятам, че всеки трябва да е съгласен с него.

# 2 977
  • София

В темата за Украйна fanfanito и Лорд Сняг пишеха диаметрално противоположно. Не мисля, че както Cuckoo пише, банват само поддръжниците на едната страна. Сещам се за Миоки и fanfanito, които бяха повече за едните, а Лорд Сняг, Тоте и други бяха за другите. Не са само защитниците на едната страна да ядат бан, а за другите да няма.
...
Със същите наблюдения съм. Пиша и в темата за САЩ - пишат хора и от двете страни. Много се опитват да внушават, че се трият неудобните, но това е чиста лъжа. В общия случай проблем е начинът, по който се пише.
Отделно имам някакъв спомен, че Фанфанито имаше предишен "жълт картон",  явно е получила втори.

# 2 978
Бона дали пише още?
Потвърждавам за фанфанито. Знам я от темите за Женени от пръв поглед отдавна беше. Много дълги постове, ама много дълги аз се забавлявах с нея, но я четях когато имам повече време. Ако е било така и в политически теми сигурно е досадно.

# 2 979
Е, не бъди съгласна.
Аз казвам това, което мисля.
Не смятам, че всеки трябва да е съгласен с него.
Предупрежденията са си предупреждения, доколкото разбирам пращат такива изрични преди да баннат някого. За щастие не съм го виждала в действие това.
Но че ми изтрили някъде си нещо какво предупреждение може да е към мен? Аз я разбера за тая работа, я не. И всеки друг в такава ситуация де. При мен доколкото знам е рядкост, но не е и да ходя да си ги броя и търся всяко Grinning

# 2 980
И аз я помня от темата за Женени от пръв поглед, другаде май не съм я чела. Много беше активна и си държеше на мнението на всяка цена

# 2 981
  • Далечният изток
Никога не съм я чела. Мисля, че е невъзможно да се прочете тази т. нар. вербална диария...
Не ми липсва.

# 2 982
  • Варна
В темата на Ергенът й подминавах мненията.

# 2 983
С последното не съм съгласна, защото може и хич да не разбереш че са ти изтрили нещо, индикация няма или пък някакво автоматично съобщение.
Едва ли са много хората които постоянно проверяват дали всичко написано си им стои... или поне силно се надявам да не са много Grinning

Да, и аз не вярвам, че триенето е вид предупреждение. Нещо питах за някакво мнение, което ми бяха изтрили, и много се изненадаха що съм се газирала за един пост, след като съм имала изтрити над 2 хиляди поста преди въпросния пост. Явно ги отчитат колко са изтритите Joy

Иначе има потребители, които си послъгват яко, някакви абсолютно измислени казуси противоречащи си с предишни писания и винаги докладват, ако някой им припомни, да го изтрият.

# 2 984
доколкото разбирам пращат такива изрични преди да баннат някого. За щастие не съм го виждала в действие това.
Няма такова нещо. Аз съм получавал бан, няма предупреждение на ЛС.
Но в крайна сметка, всеки от нас се е съгласил на условията на форума, за да бъде част от него. Така че няма защо да се сърдим. Гледам да не поглеждам в политическите теми, че трудно ще се сдържа да чета абсурди и да не реагирам.

Общи условия

Активация на акаунт