На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 37

• 84 514
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Не изпират добре , изобщо не става никаква пяна и изобщо не миришат. Преди години като сме ходили бяхме взели персил от мигрос и нямахме никакви проблеми праха си беше много добре , Но този Омо който взех е пълен боклук
Здравей,
- наистина аромата и пяната не са показател нза качество;
- обаче ако имаш някакви съмнения, то тогава най-вероятно имаш основание. (още повече че и по турските новини не веднъж разбиват подобни гаражи за фалшифициране)
Често се споделя за фалшиви прахове и препарати в складовете И понеже не ми се рисксува, аз почти органичих пазаруването от там. Бих ти препоръчала да пазаруваш от веригите. Мигрос (старата Кипа), БИМ, А 101,  ШОК. Това е моят личен опит при пазаруването. Вземи същият прах от верига за да сравниш.
Относно ХЕС кода (тук се обръщам към други съфорумци) - престанете с това, че не са ви искали като влизате в МОЛ или еди къде си. Официално правило е, че влизайки в Турция вия предварително трябва да сте си го изкарали. Най-старателно е описано на 1-ва страница, вкл. и начина на изкарване. Все пак отивате в друга държав. Не коства кой знае колко усилия да се спазват правилата.
И последно относно падането на мерките при влизане в Турция - ще очаквам да споделите официална такава информация. Звучи мотивиращо за скорошно плануване на пътуване.
Соня, аз допускам и да се фалшифицират в складовете. 1-во - защото често се разбиват такива фалшификатори и второ - последно спрей Юмош беше с изключително драстична разлика в цената в Мигрос и Склада. И според мен и видимо си беше фалшив. Но не бих спорила, при условие, че не купих. Просто споделям моето мнение, че ако нещо те съмнява - предпочети да купиш от верига.

Последна редакция: пн, 31 яну 2022, 22:12 от sevgito

# 451
Не изпират добре , изобщо не става никаква пяна и изобщо не миришат. Преди години като сме ходили бяхме взели персил от мигрос и нямахме никакви проблеми праха си беше много добре , Но този Омо който взех е пълен боклук
Във вчерашното видео Денислав Алексиев каза същото. "Хора не купувайте от съмнителни места перилни препарати. Само от официалните супермаркети."
За местните хора най-хубавите прахове са Омо, Ариел,Персил, Ало...

# 452
Щипалката, не зная къде точно си чела "препоръки" за закупуване на каквото и да е от борсите, но ние тук отдавна дискутираме за проблемни стоки от там и поне последните месеци не помня някой да е препоръчвал нещо.
Има едно магазинче за ядки и сирена, на форумния дядо Laughing, там според мен е ок да се пазарува, но заради един магазин не си струва посещението и аз лично борсите съм ги зачеркнала.
Последно взех Омо за бяло от Бим, доволна съм.

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 06:41 от Pали

# 453
  • Русе
А спазваш ли дозировката? Че техните прахове не са като нашите. Виждаш, какъв голям чувал, пък той за 40-50 пранета. От Метро 7,3 кг прах Персил е 108 пранета. В Турция 7 кг е 46 пранета.

Омото в България също не мирише, но пере. ...
Не мирише ли? От водещите прахове на пазара, той е най-миризливия. В темата за перилните препарати на някои им става лошо от силната му миризма.

# 454
Омо прахообразен взимам аз, вярно че не мирише силно, но изпира много добре. В пъти по добре от течния, който съм вземала от Лидл и който мирише ужасно натрапчиво.

# 455

Толкова точен и полезен цитат,
но трябва човек да почете, че тогава да пита.
Подобни кодове се искат в много държави , но не съм чела и не съм видяла по граници и летища никой да мрънка. В Турция и местни, руснаци, украинци, румънци, гърци за секунди го показват и никакъв проблем.
Само ние големи философи, за нищо работа.
Когато има повече коли на границата се прибираме през Гърция, обикновенно извън летния сезон се минава по-бързо, а и хотелите за една и съща категория с Одрин са по евтини. Забрави, че ще влезеш там без код или ще се правиш на разсеян да кажем, въпреки че не е точната дума. Няма значение през коя тяхна граница,не подлежи на обсъждане.
Но кой както го разбира!

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 07:31 от Tony Maria 22

# 456
Спрямо праха за пране аз лично от борсата не съм вземала и не мога да кажа мнение,  ползвам немски Ариел който по принцип си мирише доста , но пусна ли дрехите в сушилнята помен няма от аромата му и тук на помощ идва ароматизатора за дрехи Ymush( мисля че така се пише) Grinning и проблема е решен ,миришат си добре дрехите

# 457
  • Най-красивата страна
Прах за пране,омекотители ,течен сапун...купувам само от магазините-Мигрос,Bizim,А101,БИМ..
Най-добри според мен са Персил,Ариел,Омо.Ползвала съм и течен прах на Ymus,Бинго.
От турските-Турсил,Ало.Също са добри.
Препарат за петна Асприн -също съм доволна.

Прахове 10кг Ариел и Персил за 10лв-не лири.,както и омекотители се продават и направо на улицата-до джамията Селимие.
Никога не съм купувала нито от там,нито oт борсите.Защото се съмнявам ,че качеството няма да е същото.А и аз и детето сме с алергии..

За хес кода-да,случи се веднъж да не ни искат.
Но последния път ,когато ходихме преди месец ни поискаха и в мола и в Марги.
Отне ми 10 минути да направя хес код на всички ни.
А и важи цяла година.

За сертификатите-провериха ни ги и на влизане в Турция и после на връщане ,когато влизахме в България.

На първа страница в темата има подробна информация за всичко.
И за хес кода и за правилата за пътуване , за магазините,за лекарствата...ама няма кой да чете.Едни и същи въпроси се задават ...вече става досадно..

# 458
Аз си направих Хес код..не знаех, че е валиден една година

# 459
  • на Мелмак
Аз ходя рядко в Одрин, обикновено на връщане от Истанбул, да хапнем ако сме окъснели. Колкото и пъти да влезна в темата напоследък все едно и също, то и да искаш да обясниш и помогнеш, следващия пост ще е същия въпрос. И ще се откажеш.
Както искате си ходете, с каквото искате, явно в Одрин няма да ви върнат. В другите градове, в Турция не е така Wink

# 460
Има ли смисъл да се купуват основни продукти като млечни, брашно, захар, олио, ориз, боб, леща или цените и в БГ са подобни при някакви намаления?
Ще препоръчате ли качествена марка такива? Изобщо марки на стоки от които сте доволни, защото като вляза в магазина и всичко е на турски и се чудя кое да взема?

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 12:22 от Gogo1979

# 461
Последната година съм ходила в Одрин само веднъж и не се смятам за специалист. Но мога да кажа, че олио, ориз, боб и спагети бяха на много по-ниски цени от България.

# 462
  • на Мелмак
Има ли смисъл да се купуват основни продукти като млечни, брашно, захар, олио, ориз, боб, леща или цените и в БГ са подобни при някакви намаления?
Ще препоръчате ли качествена марка такива? Изобщо марки на стоки от които сте доволни, защото като вляза в магазина и всичко е на турски и се чудя кое да взема?
На първа страница има продукти от, които сме доволни. Разбира по вкус, всеки е със своя. Като влезнете в магазина си правите сметка, кое колко ви струва и преценявате за себе си дали ви е изгодно.

# 463
Да се ориентирате с цени може да разгледате каталога на Мигроса, Бим.

# 464
  • Mostly in my mind

по мои наблюдения олиото единствено беше като цени в България. имат много хубави млечни продукти. последно взехме леща и боб на "Duru". много ни харесаха. не помня цената, но със сигурност бобът беше по-евтин от тук. това за Тугра.

Общи условия

Активация на акаунт