На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 37

• 84 501
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Къде в Одрин има магазин за рибарски принадлежности и магазин като нашите железарий където да продавта силикон и керамика

# 466
  • Най-красивата страна
Млечните продукти са на по-ниски цени от нашите.
Купувала съм краве сирене ,масло,кашкавал на конци,айрян,прясно мляко-Icim,Pinar.Крема сирене.
Но не големи количества,защото млечните продукти са забранени за внос в България и рискуваме.Ако проверят багажа ,ще ги конфискуват.
Олиото е на почtи същата цена,като у нас.Зависи колко е лирата.
Последният път ми излезе 3лв.литъра.
Но зехтина е по-евтин,отколкото в България.
Брашно -вземам различни видове,да пробвам.И съм доволна.
Захар и ориз-по-евтини  са.От Мигрос и А101 съм вземала.
Разни сладка и мармалади също са много евтини.
Купих от портокалови  и от лимонови корички,от черници,от кайсии..шипков мармалад..
Мед-на същата цена,като у нас.
Макарони,спагети са по-евтини.
В Бизим има опаковки по 5кг..

# 467
  • Бургас
И това Бинго да похваля:
https://www.migros.com.tr/bingo-sivi-deterjan-bakim-4-l-onaran-k … -yikama-p-1d1ff37
Повече ми харесва от Персила, преориентирам се.
Специално за Гого да кажа, че всичко в Турция е по-изгодно от тук, като изключим месото и вносните за тях стоки. Макар че има и такива, които се правят там и са на добри цени - Барила например.
Собствените марки на Мигрос - ориз, боб, пакетирани стоки са с отлично качество и два пъти по-ниска цена. Е, и тук на някои промоции може да попаднеш на нещо евтино, но си изисква следене на брошури и ходене като гламав от магазин на магазин. Там за едно ходене зареждам за половин година трайни стоки, плюс детски дрехи, бельо.

# 468
А откъде закупувате качествени детски дрехи и бельо? Simple Smile)

# 469
  • Бургас
Скоро похвалих един магазин за гащи и чорапи в самия център на Лозенград.
За Одрин - Уайкики, Котон, Пенти. От бельо дамско на Пенти не съм доволна напоследък, от детското - да.

# 470
Тази мигрос марка, не е ли като ффвкус и другите подобни в България?

# 471
Migros е тяхна верига магазини. Добри са им нещата. Барила е италианска марка. На първа страница има много голям списък от препоръчани стоки. Когато пътувахме за първи път изчетох няколко теми и си записвах продуктите. Турската кухня е много близка до нашата и продуктите им са вкусни. Само с телешките суджуци и пастърми не мога да свикна.

# 472
Аз не рискувам с храната, че ми е все люта

# 473
  • Най-красивата страна
Дрехи купувам от магазините.
ADL,Ipekyol,Ender,Koton,Defacto
За детето-Waikikki,Mavi,Koton.
От Koton купуваме и памучно бельо.
Тези магазини ги има и в мол Ераста и в Марги.
А Ender ,Waikikki има и на центъра.

Кожени якета , обувки,чанти- естествена кожа
Derimod
Kemal Tonka
В Марги
Винаги има отстъпки.

От пазарите купувам само чорапи.

За колбасите-купували сме пилешка и пуешка шунка от Мигрос и сме доволни.

Сладките ,които се продават на грамаж в Мигрос също са страхотни.Пробвали сме почти всички видове.
Има и халва в малки опаковки,която е много хубава .Взехме обикновена и с какао.

Последна редакция: ср, 02 фев 2022, 10:31 от Veronikaaa

# 474
Аз като бях в София , случайно минах през някакъв магазин за баклава и си взех студена млечна баклава. Направо се влюбих в нея. А бях взела едни парче. И като отидох в Одрин от центъра взех такава баклава . После  от Мигрос взех. Тази от центъра беше вкиснала , но тази от Мигрос беше страхотна !! Не знам дали сте в опитвали, но за моя вкус е супер ! Не е много сладка. Скъпичка е.

# 475
Божествена е, и аз съм влюбена и бих отишла само заради нея до Одрин  Expressionless

Последна редакция: ср, 02 фев 2022, 11:12 от Danicka

# 476
  • Най-красивата страна
В Мигрос баклава,толумбички,еклери,кюнефе,винаги са пресни.
Купувам на грамаж.

Хм,май другия път ще трябва и кантар да си купя.....

# 477
Да ви попитам - дали има English home или Madam coco някъде около центъра? Сякаш не съм виждала... Следващата събота, здраве и живот, сме планирали да отидем, но искам да си спестя Марги и Ераста, а ще търсим пещемали с моята дружка Laughing Харесаха й много моите и иска и тя, а там бяха на много добра цена и са страхотни.

# 478
  • Mostly in my mind
Пиийк,  може ли снимка на тази баклава?

# 479
Аз като бях в София , случайно минах през някакъв магазин за баклава и си взех студена млечна баклава. Направо се влюбих в нея. А бях взела едни парче. И като отидох в Одрин от центъра взех такава баклава . После  от Мигрос взех. Тази от центъра беше вкиснала , но тази от Мигрос беше страхотна !! Не знам дали сте в опитвали, но за моя вкус е супер ! Не е много сладка. Скъпичка е.

Да, вкусничка е и е скъпичка ! Това е новият им десерт според мен ! Ние го опитахме, и си похапнахме няколко пъти в сладкарниците, но в Чанаккале. Уникално вкусна, сочна, не е тежка и не е чак толкова сладка./Браво на тях ! Баклавата си остава техният сладкиш, но пък постоянно го "модернизират"/ Там имаше 2 вида - с какао и шам фъстък. Какаовата ни спечели, и там я поднасят със сладолед. Също много ни допадна и трилечето- мммм. Между другото взехме някаква готова смес на Йоткер за трилече и се оказа доста сполучлива https://www.youtube.com/watch?v=M1HSqlw5wOE&ab_channel=Dr.OetkerT%C3%BCrkiye

Студена баклава се води https://www.google.com/search?q=so%C4%9Fuk+baklava&tbm=isch& … ii=9ux6uRd-XtXE_M

Освен това си взехме от Одрин на рибния пазар от приказливата "кака" с пресните точени кори. Беше също вкусна, но половината я развалихме. Една кутия по спомен излезе 125тл

Общи условия

Активация на акаунт