Да се оплачем... 2022

• 2 034 541
  • 32 033
  •   1
Отговори
# 14 025
  • София
Дебела съм, 167 см. и 78 кг. - индекс на телесната маса ми показва, че съм затлъстяла (obese). Никога не съм била супер слаба през живота си, но на 65 кг изглеждам и се чувствам перфектно.

# 14 026
Ами в изолирана гарсониера (наистина се оказа изолирана) с парно на мах едва стигам 20°, а сметката е 200-250/месец и то среднопретеглено за 5 месеца отоплителен сезон. Значи в студените месеци е реално още по-висока.
С климатик в едната стая и духалка в другата стигам 27° (може би и повече, не съм се пробвала) и сметката за тока е под 100/месец.
Като спрях духалката през април, сметката за тока падна под 40.
Съжалявам за десетилетните проблеми на топлофикацията, ама моят джоб ми е по-важен.

# 14 027
Те ако всички се откажат от отопление на газ и парно, сметката ти за ток далеч няма да продължи да е 100 лева. Ако изобщо има постоянен ток, а не режим. Щото някои и на такова сме живели. Да не се наложи пак да се обзавеждаме с ония кютуци с тухлите вътре (забравих как се казваха), дето са с размер на голям шкаф и като се загреят добре, после топлят и след изключване. Че по режимите само това спасяваше положението. Ама пък как бръмчаха....

# 14 028
  • София
Акумулираща печка.

# 14 029
  • София
Аз съм затаила дъх за изравнителните. Слава Богу, при нас повечето хора са си на парно и се постига добра температура на 3. Дори без особена изолация. Ако всички отрежат радиаторите, ще е голям клинч.

# 14 030
Режим на ток не помня , помня на вода.

Само не разбрах защо сметката ми за ток ще се вдигне. За предполагаем режим е ясно.

# 14 031
Проблемът е (бил) при теб, не в Топлофикация. Нещо не е наред в радиаторите, гарсониерата, съседите...
Да не си в Люлин? Там имало блокове с някакво двукръгова инсталация и нещастниците, падналите се точно по средата, плащали и за двата? Не знам доколко е вярно, една позната така ми обясняваше преди време.

# 14 032
Овча купел.
Проблемът на мен ми разказаха, че е - имаме няколко апартамента официално неползващи съседи, които обаче неофициално си имат радиатори. 7ми и нагоре етаж в 9етажен вход (аз съм на 9ти) вече никой от нас не се топли на парно.
Трети сезон ми е тук, та имам база за сравнение с парно и на ток в едно и също жилище.

# 14 033
Дебела съм, 167 см. и 78 кг. - индекс на телесната маса ми показва, че съм затлъстяла (obese). Никога не съм била супер слаба през живота си, но на 65 кг изглеждам и се чувствам перфектно.
Абсурд, няма как. Вероятно имаш много мускулна маса, тя тежи. Тлъстините не тежат, само грозят. Или си 78 кила мозък. Но няма как това хубаво момиче от снимката да е дебело, в никакъв случай.

# 14 034
  • Light of Zartha
Дидка, и преди си показвала снимки - не си дебела. А с тази рокля си топ! Въобще не гледай индекси и простотии. Наистина ти седи много добре.

# 14 035
Диска, супер изглеждаш и не мисля че си толкова килограми 
Аз съм по малко от теб на същата височина ..и не изглеждам така.

Оплаквам се...как да почистя подплатата на чанта отвътре? Без да мокря самата чанта 
Отвън е естествена кожа...Бяла. и тя има нужда от почистване
Дайте акъл

# 14 036
Оплаквам се, че стиймърът ми се е скапал, а аз много разчитам на него като пътувам. Утре ще видим какъв багаж ще стегна, трябва да няма нужда от много гладене. Много ме е яд, че точно сега стана.

# 14 037
Вече предпочитам да си купя хубава дреха или качествени обувки/ маратонки, отколкото да оставя 30-50 лв за едно пазаруване в супера. Така де, едното ще се изяде за два, три дена, а пък другото ще си го нося поне 5 години.

# 14 038
Режим на ток не помня , помня на вода.

Само не разбрах защо сметката ми за ток ще се вдигне. За предполагаем режим е ясно.
Защото цената на тока ще се вдигне.

# 14 039
Не си obese, a overweight.
Тоест си в междинната зона.
По-важно в твоя случай е дали имаш метаболитен синдром. Обиколката на корема има значение. Иначе изглеждаш чудесно. По нашите ширини ще минеш за слабичка. -;))))

Сериозно, естетически си добре, но ако се тревожиш за здравето си, просто се поддържай с редовни физически упражнения и здравословна диета (използват диета не в смисъл на ограничаване, а на здравословно хранене).

Общи условия

Активация на акаунт