Кралски работи и клюки - януари 2022

• 70 827
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 1 065
  • в сърцето на един мъж...
Белгийската и Холандската кралски къщи, както и Люксембург имат договор с Натан много преди сегашните кралици. Той е основния им дизайнер, затова двете дами и Стефани виждаме редовно в Натан.
Възстановяването на Шарлийн върви много добре и до няколко седмици ще се прибере. В предишното съобщение пишеше че може да отнеме месеци.

Задоволително и окуражаващо не означава, че до няколко седмици се прибира. Не пише нищо такова тук.
Вилем какъв е кльощьо Simple Smile

# 1 066
  • Някъде там
Белгийската и Холандската кралски къщи, както и Люксембург имат договор с Натан много преди сегашните кралици. Той е основния им дизайнер, затова двете дами и Стефани виждаме редовно в Натан.
Възстановяването на Шарлийн върви много добре и до няколко седмици ще се прибере. В предишното съобщение пишеше че може да отнеме месеци.

Задоволително и окуражаващо не означава, че до няколко седмици се прибира. Не пише нищо такова тук.
Вилем какъв е кльощьо Simple Smile
Plusieurs semaines какво означава ?

# 1 067

Означава много седмици.

# 1 068
  • Някъде там

Означава много седмици.
Не означава месеци както пишеше в първото изявление.
Написах че в първото пишеше месеци сега седмици.

# 1 069
В случая, в така написаното факсимиле, няма нищо, освен, че се възстановява задоволително, което може да означава много неща.

# 1 070
  • София
Френският не ми е най-силният език, но според гугъл транслейт

Понеже преводът към бг винаги е рисков, чекнах първо към английски - several weeks. Може да са много, може да са малко...важното е да се оправя жената.

И аз харесвам Даниел на Виктория, но не и старомодните му двуредни сака.

# 1 071
  • Някъде там
Да може да означава много неща, щом казваш. Кой както иска да ги вижда, така да ги прочете.

Снимка която виждам за първи път.
Картичката е за тези които са ги поздравили за кръщенето.

# 1 072
Френският не ми е най-силният език, но според гугъл транслейт

Понеже на мен ми е Simple Smile - Plusieurs = много - в речниците, от ларус нататък Simple Smile

Давиз, за съжаление съобщението не дава много информация. Просто се възстановява задоволително.

# 1 073
Абсурдно ми изглежда в съобщението да напишат ,,след много седмици,, супер нелепо звучи. Много по-логично и стандартно е да е няколко седмици и се обзалагам, че точно това и имат предвид.

# 1 074
На останалата част от интернет явно френският им е слаба страна 🥴
Скрит текст:
Както се каза, важното е да се оправя, колкото седмици и трябват толкова 😉

# 1 075
Plusieurs може да значи много, може и няколко зависи от контекста. В случая определено става дума за няколко.
Дано Шарлийн скоро се възстанови, сигурно много липсва на децата си ❤

# 1 076
  • Някъде там
Гея, радвам се че поне това пише, че можеше и това да са забравили да напишат, че се възстановява задоволително и съобщението да остане без никаква.
Да се оправя Шарлийн пък дали е много седмици или много месеци сама ще си реши.

Сетовете на Вики и Мери.

Последна редакция: чт, 27 яну 2022, 22:43 от daviz

# 1 077
Че то няколко седмици са си точно месец-и.
Според мен не бива заради приказките на хората да бързат да я изписват. Децата изглеждаха наплашени, поне заради тях трябва да се оправи напълно, преди да я пуснат.

# 1 078
  • Майничка
Plusieurs в конкретното съобщение е със значението на "много, доста" и обяснява защо принцесата няма да се включи в тържествата за честването на св.Девота, покровителка на Монако, на 27.01.

# 1 079
Няколко или много/доста все тая, важното е, че се говори вече за седмици, а не за месеци. Няма да си обясняваме сега каква е разликата между "няколко седмици" и "няколко месеца" нали? Нищо, че няколко седмици може и да са месец-два-три.

Дано се оправи скоро Шарлийн. Пък, че на неин гръб се злорадства не е новост.

Общи условия

Активация на акаунт