?Въпроси всякакви за СО? 2022

• 339 187
  • 8 905
  •   1
Отговори
# 2 940
  • при късмета
Да ама 25 годишна, неомъжена си беше стара момента според обществото. А мнението на обществото се формиране от каквото кажат от горе, това е правилното. Т.е. не го формираше самото общество, а каквото му втълпяха на обществото. Сега, 30 години по-късно, дори хора в зряла възраст тогава, не биха нарекли стара мома жена на 25. А някога самите те са го мислели.

# 2 941
Голямо избиране пада - по височина, по доход, по плочки на корема и по сто други неща.
Сякаш не може сърцето да запърха от някой, който не е толкова висок, има някое излишно килце или заплатата му е 1000 лв.

# 2 942
Но е ЧОВЕК със ❤

# 2 943
  • Далечният изток
Да. И бързо забравяш всякакви списъци и каталози...
Понякога животът си прави такива шеги...

# 2 944
Плащал се е ергенски данък, така че не е като съвсем партията да е била безразлична към семейното ти положение.

# 2 945
Доста от живота ми е минал по време на социализма и искам да кажа, че изобщо нямаше такова нещо - да те натискат партийни и ОФ организации да създаваш семейство. Може би т. нар. ергенски данък да е бил по-силен стимул. Зависи и къде си живял и с кого си контактувал. Единственото такова подмятане съм чула от своя естествен враг - партийната секретарка в моята служба, където ми се наложи за кратко да работя. След като бях напуснала, ме срещна  на Орлов мост и ме попита няма ли да раждам, за да изпълня директивите на Партията. Наум й теглих една майна и си казах, че няма да раждам за Партията им, от която нищо добро не съм видяла, отминах я с мълчание, и така. Но с нея имахме специални отношения.

# 2 946
Плащаше се ергенски данък след определена възраст, ако все още не си омъжена/женен. Такъв данък се плащаше и след определен брой години след сключване на брак, ако двойката нямаше деца.
Помня, че когато първото ми дете се роди мъртво, от родилния дом ни издадоха служебни бележки, за да не ни търсят за този данък. Макар че не влизахме в категориите за облагане.

# 2 947
Нисичък, пухкавичък и невисока заплатка може да образува пеперуди, ама някои други несъвършенства, особено в комбинация, не могат. Не знам що се хващате все за нисичкото, пухкавкото и паричките. Сещам се по разни теми за размер и секс , например, какви ги пишете и никак не звучите да си правите майтап.
И съм убедена, че ако сега се появи поредната тема от поредния новорегистриран ник с описание на бедно психично болно, ама пък ангелски красиво създание, няма да кажете на автора/ката, че красотата е по-съществена в случая и да си следва пеперудите.

# 2 948
  • Далечният изток
Е, ама защо все черно-бяло... Нисък - висок, слаб - дебел, беден - богат.... Айде стига залитане в крайностите.

# 2 949
Нисичък и пухкавичък, абсурд да ми предизвика каквито и да било пеперуди, където и дае, и това ще е много преди да знам каква му е заплатата. И милиони да е, пак няма да има пеперуди.

# 2 950
Е, то най-добре е да не натискаш никого, а сам някакси така да се инспирира. 😁
Тва по отношение на социалната политика. Няма общОжитие (в една стая), няма жителство без брак. Ако щете.
Демократичното общество, в лицето на жените сега страда от прекомерната свобода и разгащване на мъжорята по отношение на бракуването.
🍻

# 2 951
Бе, има и стройни, атлетични, богати и умни, що за компромиси къдрите

# 2 952
Нарциса, какво толкова са ти направили хората, които имат психични заболявания? Те не са искали да се разболеят, не е нужно да си толкова груба. Никой не те кара да общуваш с тях, щом са ти толкова противни. Преди малко ги спомена, на предните страници пак писа нещо за тях. Ама аз пък какво се учудвам, то в България дискриминацията е на пиедестал, без значение към кого.

# 2 953
Кико, човекът все ще има някой недостатък. Може да е строен, атлетичен, но да не харесам бенките му или големите зъби.
А този не толкова атлетичния да ме кефи. По принцип говорим.

# 2 954
  • София
Кико, човекът все ще има някой недостатък. Може да е строен, атлетичен, но да не харесам бенките му или големите зъби.
А този не толкова атлетичния да ме кефи. По принцип говорим.
Някой недостатък не е равнозначно на “изтъкан от такива”

Общи условия

Активация на акаунт