?Въпроси всякакви за СО? 2022

• 339 184
  • 8 905
  •   1
Отговори
# 2 970
  • при късмета
разводите са били рядкост, изневерите - не
Абе точно във времена, в които ако си на улицата полицая те спира и да те пита, кво правиш тука що не си работа ми се струва слабо вероятно, ама де да знам.
Искаш да кажеш, че от 8 до 5 по улицата нямаше живо пиле ли? В грешка си

# 2 971
  • Пловдив
Аз не знам дали са скатавали от бебегледане и домакинство, ама от това те да са длъжни да осигуряват финансовата стабилност на семейство със сигурност не са скатавали, отделно и изневерите са били рядкост, както и разводите, докато сега към безумните претенции се допълват и мъжа и бебето да гледа и да домакинства и да изкарва пари, отделно сегашните жени имат буквално всякакви удобства, перални, миялни, хлебопекарни, готови смески за хляб, кукъри с готови програми за готвене, памперси за еднократна употреба, адаптирани млека и т.н. и т.н. и пак им се струва трудна домакинската работа. Laughing А предишното (или айде по-предишното поколение) не са имали нито едно от тея удобства и пак са се справяли. Sunglasses
Аз през комунизма не съм живяла,  но категорично знам, че жените са работили наравно с мъжете! Моята баба е работила на строителен обект, наравно с дядо и са пренасяли колички с бетон за отливането на плочите.
Никоя от възрастните ми лели не е стояла вкъщи до печката, а мъжа да носи прехраната.
И не стига, че са работили наравно с мъжете, а и цялата домакинска работа и грижа за децата тях е чакала, защото е женска работа,  нали... Никога не бих си взела мъж с такива разбирания

# 2 972
  • при късмета
И на края мъжете твърдят, че жените имали безкрайни претенции

# 2 973
Елате в щатите при капитализма и вижте къде са майките. Три месеца майчински и обратно на тръстиката. Ако имате мъж с добри доходи, може и да си стоите да си гледате децата. В България все още има по някоя екстра останала от социализма. Но там на където сме се запътили има една доста квадратна социална система. И като последната дупка на кавала в Европейския съюз бъдещите майки може и обратен шпагат да се наложи да правят. Защото мъжа не само няма да помага, ами няма и да се прибира по няколко месеца щото гурбетчиите се увеличават с всеки изминал ден. А сложете и няколко хиляди украинки в уравнението и продължавайте да вдигате летвата.

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 04:22 от Абуто

# 2 974
  • Столичанин ама не в повече :D
Вий не разбрахте ли, че хленчът е жените да са като тогавашните - модел 'търкай и не мъркай'?
А не е ли хленчът мъжете да са като тогавашните - модел, сватба преди каквото и да е било съвместно заживяване, демек без да може да се види с тази жена дали въобще може да се живее, деца и осигуряване на прехрана и брак доживот.
разводите са били рядкост, изневерите - не
Абе точно във времена, в които ако си на улицата полицая те спира и да те пита, кво правиш тука що не си работа ми се струва слабо вероятно, ама де да знам.
Искаш да кажеш, че от 8 до 5 по улицата нямаше живо пиле ли? В грешка си
Нямам си идея, но това, че са спирали да питат що не си работа са ми го казвали.
Аз не знам дали са скатавали от бебегледане и домакинство, ама от това те да са длъжни да осигуряват финансовата стабилност на семейство със сигурност не са скатавали, отделно и изневерите са били рядкост, както и разводите, докато сега към безумните претенции се допълват и мъжа и бебето да гледа и да домакинства и да изкарва пари, отделно сегашните жени имат буквално всякакви удобства, перални, миялни, хлебопекарни, готови смески за хляб, кукъри с готови програми за готвене, памперси за еднократна употреба, адаптирани млека и т.н. и т.н. и пак им се струва трудна домакинската работа. Laughing А предишното (или айде по-предишното поколение) не са имали нито едно от тея удобства и пак са се справяли. Sunglasses
Аз през комунизма не съм живяла,  но категорично знам, че жените са работили наравно с мъжете! Моята баба е работила на строителен обект, наравно с дядо и са пренасяли колички с бетон за отливането на плочите.
Никоя от възрастните ми лели не е стояла вкъщи до печката, а мъжа да носи прехраната.
И не стига, че са работили наравно с мъжете, а и цялата домакинска работа и грижа за децата тях е чакала, защото е женска работа,  нали... Никога не бих си взела мъж с такива разбирания
България е била земеделска страна, дядо ми е ходел на нивата, баба ми е била вкъщи да преде, това ми е разказвано.
И на края мъжете твърдят, че жените имали безкрайни претенции
Цитирам отпреди няколко странички: "Да не е нисък, да не е дебел, да не е тъп, да не е грозен, да не е болен, да не е мързелив, да не е безработен, да не е живеещ с майка си, да не е женомразец" и това е само "базовата" основа. Laughing Между другото при по-предишното поколение, никой не е живеел сам, женят се преди да почнат да живеят заедно и после жената отива при мъжа, където са и родителите му (е има и много редки случаи, в които се е случвало обратното).

# 2 975
Бяха писали тука за 6 месеца майчински по социализма.

# 2 976
  • София
Едно време баба ми освен, че работеше, поддържаше цялото домакинство, отделно с дядо ми обработваха градина и нива... а те бяха от двойките, които се обичаха и разбираха. И въпреки всичко някои хори си мечтаят за времена, от които нищо не са видели, защото нямат представа, какво е било Joy Ама не жените де Wink

Забавни са ми иначе като започне да се изтъква колко се прецакали жените с еманципацията.  Ами не, не са. И преди са работели, и преди са им изневерявали, а разводи не е имало, щото нито затова, че са яли бой, нито затова, че са им изневерявали, нито затова, че никой не им е броял домакинската работа, много по-тежка от сегашната, са имали право да се оплакват, нито затова, че мъжът им е някакъв муньо, който освен че прави гореспоменатите неща, по всяка вероятност никога не им е и харесвал и са се омъжили, щото родата дала зор. Та хич не бленувам никакви други времена и никакви други мъже. Нищо по-добро не се е предлагало преди. Но задавам въпроса, колко зле трябва да са времената, за да може ниските летви да се класират, и защо да чакаме кофти времена, вместо да станем по-високи летви?

Обаче да отбележа за заблудените, и мъжете не са се прецакали с еманципацията. Някои май много се опяняват, че преди едва ли не на всеки се е полагало жена, ама тая жена не са си я избирали от каталога с манекенки, а квато дойде, може изобщо и да не те кефи, и двамата бързо са се изхабявали от кофти живота, щото и повечето мъже не са пребивавали на канапето с айфона, а и те са бачкали всякаква неблагодарна работа, и след работа по полето, с овцете, правели са една сюрия деца, ега половината оцелее, другата да помага с копаньето. Ами мечтайте си за добрите стари времена, ама половината ще реват като малки момиченца, ако трябваше да се откажат от сегашния си живот и да ги живеят Wink

# 2 977
Това е абсолютно типичен инселски плач. На всяко момченце - секс. Какви връзки, какви бракове, какви деца, каква полска работа, какви 5 лв?

П.п. аутокоректът ми направи от момченцата - момИченца Grinning коригирах се ръчно.

# 2 978
половината ще реват като малки момиченца, ако трябваше да се откажат от сегашния си живот и да ги живеят Wink
Права си ,ако знаехме ,че има друг живот ,нямаше да търпим онзи. Не половината ,99% ще реват, ако ги хвърлиш в миналото.

# 2 979
Милите женички сега си имат перални, миялни, приспособления да искаш, и пак мрънкат.
Какво ли не стана унисекс, само домакинските уреди още са специално за жените, нещо като лични принадлежности...боже, прибери си версиите!

# 2 980
Е как жените да не си мечтаят, от два месеца чета тука и мине се не мине, що мъжете не се женели или що не ми предлага брак и т.н.

# 2 981
  • София
Много инсел в БГмама, какво е това нещо?!?

Е как жените да не си мечтаят, от два месеца чета тука и мине се не мине, що мъжете не се женели или що не ми предлага брак и т.н.
95% тук са семейни или минали от ред, ТИ?

# 2 982
Тоест искаш да ми кажеш, че 95% тук са омъжени веднъж и неразведени след това така ли? Wink

# 2 983
  • София
Тоест ти липсва потенциал за разбиране на написаното.

# 2 984
Е, ако са два пъти, какво? Smiley
Тоест искаш да ми кажеш, че 95% тук са омъжени веднъж и неразведени след това така ли? Wink

Общи условия

Активация на акаунт