? Въпроси всякакви ? (2022 г.)

• 552 931
  • 14 736
  •   1
Отговори
# 13 995
Има и трети вариант, шефа на фирмата/ собственика на сградата може да наеме/вземе на лизинг вендинг автомата сам от специализирана фирма и да си го обслужва и тогава печалбата си е за него.
Ако потенциалните клиенти са много малко и няма печалба, никой не се интересува независимо от условията. Автоматите и обслужването им не излизат евтино.

# 13 996
Миналата година изпращах до Испания коледна картичка, късметчета за баница, православен календар, и комплектче за кадена вечеря, таксуваха го като малка препоръчана практа 5 и нещо лева според грамажа. Тази ходина същото пращам, само че ме караха да описвам за пред митница, да декларирам стойност, за подарък?! И излезе на двойна цена, един път за пакета, и втори път за някакъв баркод, който не е ли баш самият пакет??... Някой има ли представа защо?? На сайта им 6.10 си е цената за препоръчана пратка за съответния грамаж 🧐

Едит - мамицата й, тя ме е прецакала уж под претекст нови изисквания да плащам за обявена стойност!!! 😡

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 19:34 от Анонимен

# 13 997
5.60 не е ли за препоръката?
Да, май е така

Няма нужда от псувни.

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 19:48 от teta75

# 13 998
Не, за обявена стойност, ме е метнала, се редактирах 😡 пратката си е препоръчана

# 13 999
Никой не те е мятал, точно толкова струва, ето от сайта им.

6.10 е без проследяване пратката + 5.60 е препоръката (проследяване с баркод) = 11,70

# 14 000
Аз не съм длъжна да ползвам услугата препоръка обаче...

# 14 001
Зависи какво си казала на гишето - ако е без препоръка няма как да имаш проследяване.

# 14 002
Добре, и все пак не съм длъжна да ползвам допълнителни услуги. Пак да кажа, не ми е за първи път и много добре знам какво трябва и не трябва. Жената ме посрещна първо с репликата "за получаване е другата зала". Казах, че ще изпращам. После й казах, че ще купувам плик. Какъв размер: размер викам толкова на толкова. Ааа, аз от де да знам какъв е сега тоя размер. ??? Викам нали ме потате... преди ги имаше залепени образци на стената, сега няма да посоча, как да ви кажа какъв плик, ако не по размер... Изгледа ме и извади някакъв плик... още не съм си платила плика да го надпиша, и се почва:"Пари ли ще пращате? Ана какво е това? Трябва да декларирате стойност". Бре? Ми то имало услуга обявена стойност и затова си е направила устата... нека да си описва каквото иска, но аз съм си платила цената за пратка с предимство, и никой не ме е питал искам ли да е препоръчана или не... това им били новите изисйвания. Вие нещо на сайта за нови изисквания от тази година да намирате??

# 14 003
Въпросите ти ...отнеси ги към БГпощи, имат си форма за въпроси и оплаквания.

# 14 004
Мисля, че препоръчаните за чужбина са задължително с предимство според изискванията им, демек няма как да е препоръчана , но без предимство извън България. Вероятно това е имала предвид, обявената стойност няма нищо общо и не мисля, че изобщо са ти я таксували.  Изобщо какво са ти казали и какво си разбрала, не е много ясно

# 14 005
Пратката е таксувана с предимство, отделно е добавена услуга препоръка. Не знам повече как да го обясня... предимство и препоръка са различни неща, мислих, че има някой в темата, който не отваря тепърва сайта на бг пощи...

# 14 006
  • sf
Какъв е смисъла на дебата, след като вече е изпратена?

# 14 007
Смисълът е, че първоначално влязох да питам какви са тези митнически изисквания, че да описвам и обявявам цена, и в движение си дадох сметка, че това са пълни глупости. Който е освобождавал пратка от митници, ще ме разбере. Който тепърва отваря сайта на бг пощи, не.

# 14 008
И аз ти дадох предположение за какво не сте се разбрали, както и цитат , че жената е длъжна да ти провери съдържанието на писмото. Колкото и тънко, но двукратно да намекваш, че не съм виждала сайта на БГ пощи, аз все пак се опитах да ти отговоря с информация, посочена в сайта им за да се изясни недоразумението. Или по-простичко - имат изисквания да проверят съдържанието; ако си искала само предимство, а не само препоръка, не си била длъжна да плащаш и двете. Обявена стойност никой не ти е таксувал.

# 14 009
Жената директно ми разпечата бележката след сто часа писане. Просто нито тя ме попита, пък аз бях в потрес поне час след като си бях тръгнала, за да възразя.  А тя нека си проверява какво има и да си пише каквото си иска в компютъра, за какво ме накара да попълвам кое колко струва, със специални поленца "обявена цена"... това ми е питането, защото според мен това е пълна глупост с обявената цена.
Даже се притесних сега да не би да карат прияъелите ми да ровят да показват касови бележки за измислените обявени цени, които написах, и да не могат да си освободят от митници коледните картички, вие представяте ли си, с този стикер дето го залепи така хубаво... изобщо... пълна какафония, вместо пощенска марка, стикер за митници... такова нещо аз за първи път виждам...

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 22:12 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт