? Въпроси всякакви ? (2022 г.)

• 552 769
  • 14 736
  •   1
Отговори
# 14 010
От тази година има влезли в сила закон за мерките срещу изпирането на парите и закон за мерките срещу финансиране на тероризма, и двата засягащи пощенските услуги, седни и чети като е такава драма, ако наистина е ново изискване от тази година

# 14 011
Пратката е таксувана с предимство, отделно е добавена услуга препоръка. Не знам повече как да го обясня... предимство и препоръка са различни неща, мислих, че има някой в темата, който не отваря тепърва сайта на бг пощи...
И аз мислех така,но  искаш ли с предимство,препоръката върви с него и естествено се оскъпява пратката.
Преди години описвах всяко нещо колко струва.После слагаха лепенката и казваха да пиша общо сума.Сега изглежда пак се описва цена за всяко нещо вътре.Не би трябвало да искат приятелите ти да плащат.Това е сумата,която ти може да искаш от бг пост,ако се загуби пратката.

# 14 012
  • София
Смисълът е, че първоначално влязох да питам какви са тези митнически изисквания, че да описвам и обявявам цена, и в движение си дадох сметка, че това са пълни глупости. Който е освобождавал пратка от митници, ще ме разбере. Който тепърва отваря сайта на бг пощи, не.
Пратката не е ли в рамките на ЕС?

Последна редакция: ср, 14 дек 2022, 00:03 от Не се сърди, човече

# 14 013
  • София
Във вайбър, на лаптопа, от вчера започнаха едно по едно да ми изчезват имената на контактите.
Като вляза в конкретния чат се появява това съобщение

През телефона всички са си с имена. А и започна с телефоните на децата, с други, с които съм в редовен контакт.
В списъка ми излизат така

и трябва да гадая с кого какво съм писала последно или да влизам за да прочета писаното, за да позная кой е.
На какво се дължи и как мога да го оправя?

# 14 014
Spring, писали са за международни пратки, а не за извън ЕС, защото се отнася и до цитирам "изискванията за забранени за влагане предмети и предмети, приемани при определени условия". Да не говорим, че се върнах да прочета. В първия и втория си пост говориш, че си платила за препоръчана, а са то начислили и обявена стойност, и след скрийншотовете на тета и още една потребителка, сменяш плочата, че си искала с предимство и са ти начислили и препоръка. Ми ти не знаеш какво си искала, жената от български пощи ли да знае .. сто процента сигурна съм, че си поискала препоръчана и понеже тя е задължително с предимство се е получило така, недоразумение е станало а не че е искала да те прецака. Тя, тези 5,60, няма да си ги прибере в джоба, нито е на оборот.

# 14 015
В тая тема повече коментари се изсипват да се оплакват кой какво е попитал, от колкото да задават въпроси или да им отговарят.
Ама важното е, че се затвърди високия професионализъм на Български пощи и се изобрети вътрешно европейска митница, че и терористи и пране на пари се намесиха. Laughing
А най-забовно е, че след като отбележиш препоръка, предимство, благословия и екзорсизъм накрая пак хвърляш зарове дали пратката ти няма да изчезне в черната дупка на светите пощи.

# 14 016
  • Далечният изток
Глупости, много добре си работят. Само тях ползвам каквото и да изпращам в чужбина на клиенти, най-вече документи.

# 14 017
С препоръка не си губят, проследими са.
Пращах на сестра ми нещо скоро, в страната, служителката предложи да е с препоръка. Попитах защо, първо замълча, погледна ме дяволито..викам ясно, иначе се губят сигурно. Каза да. Та пуснах и препоръка. По-сигурно е, защото се вижда кога къде е пратката.
Без препоръка гледат в кристалното кълбо Simple Smile
Та това е моят опит.

И пак да кажа, аз, като не ми е ясно нещо, си питам конкретно - защо 11 лв, това 5.60 за какво точно е? И те така...питайте бе, хора! Не е срамно да се пита..

# 14 018
Ми ошашавих се с тия митници за Испания и сто часа попълване, опашка стана, и си викам щом имало нови изисквания, сигурно нови такси... това всъщност ми беше въпроса, какви митници в ЕС, ама стана егати разваления телефон и спам... каква обявена цена?! Не мога... повече нищо няма да питам.
https://bg-mam.ma/p/1398920/45726440

# 14 019
  • Далечният изток
В пощата да питаш, не нас...

# 14 020
Ами предлагам и другите потащи да си питат тогава директно НАП, топлофикация или който съответно.

# 14 021
  • Далечният изток
Добре де, 5 страници, кой каквото знаеше, отговори, ми не знаят хората повече от това. Теб не те удовлетворяват отговорите, питаш тогава пощата....

# 14 022
Препоръчана си пратила и миналата година, така си написала. Препоръчана пращаш и сега.
Как са ваш'тИ?
Какви гащи?
Става работата.
Ами предлагам и другите потащи да си питат тогава директно НАП, топлофикация или който съответно.

Лично аз така правя, да. Защото тек няма да ми решат проблема, а там - да.

# 14 023
Да, не ми се отговори на въпроса, и като казах така, ми се скочи, че какво още съм искала. Ако днес не пътувах, щях да отида лично при същата жена да я попитам, но нямам време вече с този случай да се занимавам. 5 страници вие го направихте, както и за лидълския сандвич. Аз не мога да разбера какво е това настояване да се съглася с отговори от хора, които явно нямат конкретно такъв опит.

# 14 024
Пита се писмено, с приложени документи. Докато пътуваш, може да го направиш.

Общи условия

Активация на акаунт