? Въпроси всякакви ? (2022 г.)

• 561 314
  • 14 736
  •   1
Отговори
# 7 860
  • Бургас
Та, точно с дива ферментация ги правя, макар че не знаех, че се казва "дива" и, че бурканите може да са отворени. Моите краставички са корнишони и са нарязани на шайби, за да станат бързо. Иначе в бидон ги слагам цели, надупчени с вилица (всяка краставичка се бучва веднъж). Вода, сол, чесън, смокинови листа за хрупкавост и половин люта чушка на 50 литров бидон.
Краставичките, на които се слагат маринати, лук, синап са мариновани. Аз обичам кисели - с дива ферментация 😊 Как хубаво звучи!

# 7 861
  • София
... Много добре знам, че не е обикновен вестник. Но нещо, което сравнително доскоро се смяташе за селско и просташко, сега да се ползва като изискано и модерно ми звучи като оксиморон.
С чиниите е същата работа. Миналия ден ми сервираха салата в едно подобие на леген/копаня, всичко друго, но не и нормална за мен чиния за салата.
Ми глей ся, доскоро се смяташе, че люцерната е храна за животни, ама сяааа ... Grinning

# 7 862
  • In The Middle Of Nowhere
Днес видях тази снимка и се сетих за дискусията. Букет опакован с хартия като вестник
Скрит текст:

# 7 863
  • Далечният изток
А на мен ми сервираха пица на плажа

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 31 юли 2022, 20:31 от AIDA_N

# 7 864
пита за последното населено място преди Дунав да премине изцяло в Румъния. Сребърна е доста преди това.

. Благодаря!!! Силистра значи! 🌹

# 7 865
  • Бургас
Съпругът на майка ми почина. Кога и как се прави делбата на имотите с детето му от предишния брак?
Дъщеря му ще изнудва майка ми да се откаже от нейния дял. Тя как може да се противопостави?
Има ли право да не и́ даде ключове за апартамента, който се водеше само на негово име? Имат общи лични ценни вещи и тя се притеснява дъщеря му да не злоупотреби.
Тя мисли, че след 40 дни се уреждат документи и делби, но аз не вярвам. И се притеснявам да не изтърве някакви срокове.

# 7 866
Съболезнования!
Погледни няколко реда по-надолу има тема само за това, в този раздел е. Възможно е да е отишла на втора страница.

# 7 867
  • софия
Ако няма завещение, децата, независимо от кой брак са, имат запазена част. Ако детето е едно - 1/2.
Майка ти не е длъжна да се отказва от нейната част, но по някакъв начин е хубаво да се разберат за частите. При влошени отношения, не мога да си представя как ще се ползва общ имот.
Общите ценни вещи да ги прибере.
Не съм сигурна дали има срок, след който започва уреждане на тези отношения.

# 7 868
Аз също предлагам общите вещи да ги прибере.
Обаче - ако апартаментът е придобит преди брака на майка ти, мисля, че би било по-коректно да го остави на дъщерята. Вече ако майка ти нещо е купувала/додала сума - уреди, мебели, всякакви дреболии - според мен е редно да си ги вземе.

# 7 869
Вадите удостоверение за наследници и започвате процедурите веднага.
Ако не могат да се разберат за доброволна делба, ще направят по съдебен път.
И двата процеса са бавни, и свързани с вадене на много документи.
Има срокове за подаване на декларации, ако има кредит и затраховка живот, също трябва да се действа веднага.
Ако е бил работещо лице имате право на еднократна помощ от НОИ, и за това също има срокове.

# 7 870
  • Бургас
Пенсионер, без кредити и застраховка.
Това за "преди брака" е за тези, които се развеждат. Ще видя и другата тема.
Благодаря! ❤️

# 7 871
Защо за които се развеждат?
Те имат ли сключен брак? Нали той има дете от предишния.
Апартаментът, ако си е негов и нямат брак с майка ти, тя какви претенции ще има?

# 7 872
Съпругът на майка ми почина. Кога и как се прави делбата на имотите с детето му от предишния брак?
Дъщеря му ще изнудва майка ми да се откаже от нейния дял. Тя как може да се противопостави?
Има ли право да не и́ даде ключове за апартамента, който се водеше само на негово име? Имат общи лични ценни вещи и тя се притеснява дъщеря му да не злоупотреби.
Тя мисли, че след 40 дни се уреждат документи и делби, но аз не вярвам. И се притеснявам да не изтърве някакви срокове.

Като откаже.

За ключовете - ако и дъщерята е наследник, ограничаване на достъпа ще се квалифицира като самоуправство.

Ако става дума за апартамент, който ще е вече общ на няколко човека след смъртта на наследодателя, все някак трябва да се разпредели това жилище. Може разбира се и да остане в съсобственост, но така ще е трудно да се разберат кой да го ползва.
Като изясните идеалните части, вариантите са един да го придобие в изключителна собственост, като наплати дяловете на останалите в пари. На каква стойност - при доблроволната делба вие решавате, като гледате как върви пазарната цена на подобни имоти например.

Зет ми имаше къща оставена след смъртта на баща му, заедно с брат си. Разбраха се братът да изплати дела на зет ми в пари. Така и направиха.

Защо за които се развеждат?
Те имат ли сключен брак? Нали той има дете от предишния.
Апартаментът, ако си е негов и нямат брак с майка ти, тя какви претенции ще има?

Ако са имали брак, преживелия съпруг пак е наследник на починалия. Просто дялът му ще е друг отколкото ако имуществото е СИО /придобито по време на брака/. Ако не е СИО - съпругата пак го наследява, но частта ще е по-малка просто.

# 7 873
  • под тепетата
Може ли телефон на читаво такси във Варна? Трябва да се придвижи от гара до автогара щерката.

# 7 874
Може ли телефон на читаво такси във Варна? Трябва да се придвижи от гара до автогара щерката.
052 644 444 Триумф такси.

Общи условия

Активация на акаунт