? Въпроси всякакви ? (2022 г.)

• 561 029
  • 14 736
  •   2
Отговори
# 8 340
Не виждам сторитата във Фейс на една дама, а тя има такива. От скоро ми изчезнаха, предполагам нещо съм натиснала, но не откривам какво.
Някой наясно ли е какво да направя?

# 8 341
Колежката не може ли още един тест да си направи преди да се върне на работа? Иначе ако няма симптоми едва ли вече е заразна, но не е невъзможно.

# 8 342
  • София
Бонго
Скрит текст:
Може и от банката да е. На мен за болничния ми пише изплатен днес в сайта на НОИ, ама утре ще е по сметката Grinning Поне последните години все така правят, таа ще се разбере. Някои беше обяснявал как да ти отговаряме на лично във въпросите за админи и модератори Grinning Ама пусто не помня.

# 8 343
  • София
Имам сигурно глупав въпрос. Миналият месец свекърва ми си пусна документите за пенсиониране. Казали са, че докато обработят документите, ще получава социалната пенсия. Има ли начин през сайта на НОИ да се види кога да я очаква или чак, като ги обработят, тогава ще започне да излиза информация.
Опитах услуги в полза на пенсионера, но излиза “Липсват данни”.

Докато обработят документите, но не повече от 4 месеца ще получава минимална пенсия. После на 5тия месец ще и изплатят разликата за 4те и сумата за петия месец.
Ще е добре да си вземе ПИК код от НОИ. С него може тя или ти да проверявате в сайта кога, какво се получава. Също и новите пенсионни решения ще може да си прочете с кода. Уж обещават да изпратят препоръчано писмо, но  масово не стигат до хората. Ако жената е в София и е навършила пенсионна възраст вече може да ползва карта за градския транспорт с намаление за пенсионери. Напр. за 1 месец = 26 лв. Ако не си е прехвърлила парите по втория стълб в НОИ трябва да отиде във фонда и там да види как ще и ги изплащат - дали еднократно или на месечни вноски.

# 8 344
  • София
Има ПИК, обаче никъде не излиза активна. Или поне не и в пенсионните услуги. Затова си мисля, че докато тече обработката на решението, информация няма да видим, а чак, като излезе.

# 8 345
  • София
Ще проверявате от време на време и ще си види решението.
Че по пощата я го получи, я не.

# 8 346
  • Далечният изток
Решението, тоест разпореждането, трябва да се връчи, защото подлежи на обжалване, а срокът тече от връчването.

# 8 347
  • Буркина Фасо
Ще проверявате от време на време и ще си види решението.
Че по пощата я го получи, я не.

е как няма да го получи ? това е документ, който ще и трябва за в бъдеще.
задължително е. и трудовата книжка ще получи с него.
и не е задължително получаването на минимална пенсия докато излезе решението.

# 8 348
И пенсиите ли се обжалват?
Сега не ги ли изчисляват на база данни в системата?

# 8 349
  • София
Трудовата книжка и други документи се получават лично в НОИ София. Не знам как е в провинцията.
За препоръчаното писмо в пощата - за 2 души  около мене така и не се получиха. Но пак в сградата на НОИ има гише, на което може да го поискаш - там се подписваш, че си уведомен и срока за обжалване тече от този ден.

# 8 350
  • Буркина Фасо
София не е България все пак Smiley
ако си посочил адрес в Сф няма как да ти ги изпратят в Каспичан. 

# 8 351
Извинете тъпия въпрос, но как протича прегледа с доплер при съдов хирург?

# 8 352
  • Sofia
Мажат краката с гел и минават с накрайник както при ехографа,гледа се на екран.

# 8 353
Пак тъп въпрос, докъде по крака минават и само краката ли?
Аз и на ехограф не съм ходила по принцип , благодаря, ще го имам предвид.

# 8 354
  • Буркина Фасо
може и на глава.
сега го чета. Smiley

Общи условия

Активация на акаунт