? Въпроси всякакви ? (2022 г.)

• 551 902
  • 14 736
  •   1
Отговори
# 14 220
Ако веднъж седмично пътуваш по 2 пъти, 52 х 2.40 = 124,80, но няма повече. Да видим дали ще върнат някакъв аналогичен вариант. Иначе ако пътувахме всеки ден, отдавна да бяхме забравили за талончетата и да бяхме с годишни карти, наистина излиза пъти по-евтино.

# 14 221
  • sofia
Скрит текст:
аиша, и аз бях така лятото. само с картата на пощенска имае проблем.
СГТ твърди, че е от банката, банката обвинява СГТ.

за редовно пътуващи деца има ученически карти и са с преференциална цена. Sad за съжаление не са месечни, както досега, а направо годишна Sad
Остават си месечните ученически за всички линии - 20 лв. Отпадат тези, които са само за една линия и само за метро - за всички (и ученици, и възрастни)

Работни дни 29-30.12 и от 3.01 нататък

# 14 222
Аз пътувам инцидентно. Доколкото прочетох, ако валидирам пътуването с карта Visa, и пътувам два (или повече) пъти в рамките на деня, първото таксуване ще е безплатно.

# 14 223
Евентуално след третото валидиране ще са ти безплатни следващите и то при условие, че са от една карта.

# 14 224
Т.е. ако са само две пътувания в рамките на деня, и двете са платени. Ако са вече три или повече, тогава първото ще е безплатно? Защо евентуално? Има вариант и да не е? С една карта валидирам пътуването.

# 14 225
Може да има някакво промо на Виза, преди имаше с Мастеркард и mpass ама беше отдавна.

# 14 226
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Т.е. ако са само две пътувания в рамките на деня, и двете са платени. Ако са вече три или повече, тогава първото ще е безплатно? Защо евентуално? Има вариант и да не е? С една карта валидирам пътуването.

няма никакво "промо" за виза или друга карта. системата е обяснявана и преди
с виза
първо пътуване 1,60
второ пътуване 1,60
трето пътуване 0,80
т.е. плащаш до 4 лева, всяко следващо безплатно

с мастър кард
първо пътуване - 4 лева
ако останеш само с първото - връща ти 2,40 от тези 4 лева
ако пътуваш 2 пъти за деня - връща 0,80 от първоначално платените
ако пътуваш повече от два пъти не ти таксува нищо, но и не връща нищо

и в двата случая, за повече от две пътувания за деня, плащаш само 4 лева.
задължително е да валидираш картата при всяко пътуване, независимо, че вече си в "безплатната" част.

веси, не виждам информация за ученически месечни карти след нова година. само за годишни
https://www.sofiatraffic.bg/bg/common/1397/novi-prevozni-dokumenti

благодаря за информацията за работните дни.

# 14 227
  • София
С дебитна карта се купуват само билети 30+ ( след 01.01.23 ).
Те важат 30 минути от първото валидиране.
Ако до 29 минути се прекачиш, няма да те таксуват отново, но остава задължението да валидираш една и съща карта.
Електронните билети вече не са само за едно пътуване. За едно пътуване остават тези продавани от водача ( 2 лева, не се перфорират ).

# 14 228
  • София
През приложението mpass може да се плаща не само с карта, но и с мобилен номер т.е. начислява се към сметката за телефон.

# 14 229
В автобусите има залепена информация, че това, което описах по-горе, се отнася за валидиране на пътуванията за деня с дебитна Visa. Вече няма или просто не знаете, че има такова?

# 14 230
  • София
В автобусите има залепена информация, че това, което описах по-горе, се отнася за валидиране на пътуванията за деня с дебитна Visa. Вече няма или просто не знаете, че има такова?
Аз не знам да има или да е имало първо безплатно пътуване.
Щяхме да разберем, мисля.
Мастъркард имаха поне 2 акции : Имаше томбола с кешбек и май бонус пътувания след платени определен брой.
Та, възможно е.
Снимай, ако е удобно. Ще е полезно!

# 14 231
Когато се озова в автобус с това инфо, ще снимам. Може и аз да не съм прочела както трябва, защото наистина се возя инцидентно. Но така наизуст, не мога да обясня правилно, защото не съм сигурна, че съм прочела правилно. Blush

# 14 232
Моля да ми препоръчате преса за коса " за вафли" , от която сте доволни!

# 14 233
Имам някакъв блед спомен, че има разлика в авторизирането на картите (но не и при таксуването, което е в края на деня). Може би това са обяснявали. Да не се чуди някой ако си гледа извлечението.

# 14 234
  • София
Някой може ли да ми напише правилото, че една буква не се огражда с кавички, както е по речник.
Рових из гугъл, но не го намерих.

Общи условия

Активация на акаунт