ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 108

• 53 449
  • 748
  •   1
Отговори
# 435
Освен изчисляване на калории, онлайн има калкулатори за изчисляване индекс на телесната маса (BMI) и индекс на мазнините (BFI), ползвате ли ги? Според мен добре е да се премерите онлайн, да имате груба идея къде сте. Пол, Ръст, тегло, години и обиколка в някой от многото безплатни сайтове. Трябва да се стремите да сте под <25 за здравословно тяло.
За справка всеки втори българин е с над 25 BMI, наднормено тегло...според някакво незнайно проучване..

Последна редакция: сб, 12 мар 2022, 20:42 от Didity02

# 436
как смяташ калориите на супата?
мин седмица правих баница за Сирни заговезни и много се чудех

# 437
Това с броене на калории и аз не го владея.  Пробвала съм със разни сайтове, ама не мога да го изчисля. Готвените зеленчуци имат повече от суровите, е обясними как. Суров патладжан не ми се яде.

# 438
Предполагам ако се пържат с олио примерно 🤔

Аз слагам калориите за суровите съставки и суров грамаж също. Много внимавам да сложа точни данни за мазнината, която ползвам.

# 439
владея го само ако съм на пиле и яйца, или на сканирани баркодове

# 440
Предполагам ако се пържат с олио примерно 🤔

Аз слагам калориите за суровите съставки и суров грамаж също. Много внимавам да сложа точни данни за мазнината, която ползвам.
Суров грамаж, ама сготвени са по малко..и колко калории ако са на еърфрайер, и колко на тиган...иди го изчислявай.
За това за мен броенето е трудно.
Както казва Херц, с баркод най лесно, но пък там е основно джънка.

# 441
Със сигурност не е точно, ама то не са точни и калкулаторите за калориите. Аз примерно малко се бях самозабравила с хапването 😂 последните месеци, в смисъл, тъпчех се с разни мазньочи и много, много торти (препоръчвам ви сладкарница La Creme в кв Гео Милев в София), та макар че съм слаба исках малко да се… поправя.

Според вкараните калории и изчисленията на калкулатора колко калории изразходвам на ден, за 6 седмици би трябвало да са 2 кг, а бяха 4. Та тея неща са само ориентири, аз лично им нямам вяра 😄

# 442
  • София
Здравейте момичета!
Не съм писала от месеци, но съм прочела всеки пост тук.
За пореден път си доказах ( принудително ), че с глад не отслабвам изобщо. Ковид, тотална загуба на обоняние и всякакво желание за храна. Зверска апатия и безсилие. За 10 дни изядох 10 варени яйца и 2 кофички кисело мляко, колкото да си пия хаповете. Свалих 2,5 кг., които още на първата седмица нормално хранене ( НВХ ) се върнаха всичките. Толкова за гладуването при мен.
Иначе, кротко и методично качих 4-5 кг. без да съм се изтървала почти с нищо. Най-вече го отдавам на заседналост и това, че от година и повече спрях да спортувам. Не мога и не мога да се върна в залата. У нас не ми се получава. Нямам мотивация за домашни тренировки. Не съм си спряла абонамента във фитнеса и сега уж чакам да се постопли, за да започна. Оправдания Simple Smile Прегрешението ми си остава алкохолът, но бия спирачки от две седмици и вече виждам резултат. Освен на кг., но и започнах да не харесвам как се чувствам като енергия и изобщо.
И обратното, когато вечер съм пила само чай и съм си легнала до 22:30 ч. Гледам да вечерям нещо леко най-късно до 19ч.
Essentiall, нещо странно става при теб! Дори да не спортуваш и да недоспиваш, трябва да потърсиш причината да качваш тези кг. Може би да пуснеш някакви изследвания. Да отидеш на ендокринолог. Знам ли, но не е нормално. Пиеш ли някакви лекарства? Моя приятелка се поду като балон от лекарства за кръвно. Спряха й ги и отводни 5 кг. за три дни!!!
Slavova, и при Вас е абсолютно ненормално за 11 дни на този режим да не се свали и едно кило. Коремът е много показателен за ИР. Правихте ли натоварване с глюкоза? Защото ако имате ИР, с тази фруктоза наливате масло в огъня. Аз поне съм с този проблем и това ми хрумва. Едно време съм правила този режим и за 10 дни свалих едва 2 кг., но все пак свалих нещо. Друг е въпросът, че дори с правилното захранване си върнах всичко та и отгоре, но на тези години и опит вече ми е ясно защо Simple Smile

# 443
  • France
Есеншъл, и аз си мисля, че е добре да посетиш лекар. Притеснявам се да не си си докарала някакво метаболитно заболяване.

# 444
  • София
Здрваейте момичета.
Аз нещо се пренаситих с това месо зимата и сега жестоко се нахвърлих на салатите. Всеки ден пада жертва по една голяма марула с лук, репички и малко настъргано сирене, овкусена със зехтин и лимон. От няколко дни живея на това и ми е много вкусно. От време на време си пържа по 1 яйце, колкото да има още нещо, но като цяло не ми е се яде кой знае колко - мога да живея само на тези салати. Имам чувството, че организма ми е зажаднял за тях. Като манията за шоколад покрай ПМС-то, само че за салати. Което разбира се е по-добрия вариант Simple Smile
Не съм се мерила, но за сега се чувствам доста добре и ще си карам така, пък да видим до кога - най-вероятно, докато излязат пресните агнешки главички на пазара Joy

# 445
  • Стара Загора
Franie, правила съм си обременяване с глюкоза, инсулин преди и на 2рия час - бяха нормални (поне за сега, ако продължавам в същия дух, знам че ще се обзаведа с диабет тип 2 след години). Само да вметна, че кантар в началото нямах и си го взех на 9ти ден, чак така че в възможно 1-2кг да съм загубила в началото. За сега съм в застой, но съм решила по-рядко да се тегля, защото ми действа демотивиращо. Иначе ако имам силите - ще довърша този режим и след това наистина ще внимавам какво и кога ям. Днес ще започна и някакви упражнения вкъщи да направя, защото наистина нямам желанието и мотивацията да се накарам да влезна в зала.

# 446
Есеншъл, и аз си мисля, че е добре да посетиш лекар. Притеснявам се да не си си докарала някакво метаболитно заболяване.

Аз съм си с такова...няма накъде повече да си докарам.

Не съм променила нищо в хранене или в движение.
Само съм вдигнала с около 500ккл дневно...по сметките трябваше да задържам теглото на тези калории, но уви, аз го качвам.
Но след година на около 1300 просто се изморих.
И преди не съм спортувала та и тук няма промяна.
Връщам се пак към гола салата и месо и яйца и това ще е. Явно цял живот така ще трябва да карам.
А дори не съм влязла още в нормата и се водя с наднормено тегло.

Тази сутрин пак се претеглих,  ми пак същото.
Вчера съм изяла 1240ккл.

# 447
То е ясно че броенето на калории няма да е с точност. Голяма работа плюс минус 30тина или сте изтървали морков да добавите..Но без хич да го правите, ще се наплюскате дори без да го озъзнавате и си мислите че е било нормално хапване. Да не говорим ако не се мерите пък въобще или само 3 пъти в месеца Confused Аз ползвам Cronometer обаче липсват някои неща и определено има има и по-добри алтернативи. Онзи ден например се уплаших, щото цяла тенджера със супа леща погълнах и се надух. Но се успокоих като видях че калориите не бяха много. "Lentils soup homemade" сложих грамажа като меря всяка чиния празна и след това със съдържание.то повечето вода и наистина показа малки стойности.
Относно изразходвани калории, много внимателно трябва да подходите. Защото има калкулатори изчисляват базова активност отгоре на нужните ви калории за оцеляване ако стоиш на легло цял ден. Т е. В зависимост каква настройка избирате трябва ръчно да добавяте активност или ако си знаете , автоматично му давате да ви изчисли +350 над BMR. Ако не правите от 2те неща които написах или грешно изчисление (изписва ви повече да ядете, а не трябва), то голяма е вероятността вие да не отслабвате.

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 11:35 от Didity02

# 448
Не знам защо, ама Дидиту ми напомня на Анабел.
Тук не всички броят калории и тези, които не го правят, със сигурност не плюскат неосъзнато....

# 449
Не знам защо, ама Дидиту ми напомня на Анабел.
Тук не всички броят калории и тези, които не го правят, със сигурност не плюскат неосъзнато....
И на мен. Имаше и едно друго момиченце, което ни поучаваше.
Може да е интересно на някой пирамидата на доктор Огнян Пелов.

Общи условия

Активация на акаунт