ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 108

• 53 453
  • 748
  •   1
Отговори
# 420
  • Стара Загора
Благодаря ви за отговорите. Според приятеля ми има някаква разлика, но аз не виждам такава и по дрехите не усещам. Кантар си купих преди 2 дни и реално не знам от какво кг съм стартирала, преди 2-3 месеца се бях теглила с дрехите и бях 78кг. Изследванията ми са наред, ХОМА индексът ми беше нормален, въпреки че според мен може и да имам ИР  1 ендокриноложка ми каза да пия Глюкофаж - пробвах, но не ми понесе и го спрях. Последните дни по-леко понасям плодуването...като цяло мисля да се опитам да изкарам докрай режима (ако мога), да се захраня след това и да се опитам да започна да се храня по-здравословно и балансирано. За спортуване....нещо мотивацията ми куца, но знам че трябва!

# 421
Пробвай като начало домашни тренировки от ютюб. Има много видеа, също подходящи за начинаещи. Ще ти е трудно в началото, но трябва да се преодолееш няколко пъти, после става навик и дори ще се чувстваш зле и неспокойна, ако нямаш никаква физическа активност.

Помисли си каква храна обичаш по принцип, ако ти е по-удобно можеш да се обърнеш към специалист и да го помолиш да се съобрази доколкото е възможно с предпочитанията ти. Но според мен има достатъчно информация онлайн ако потърсиш, както и рецепти и калкулатори за калории.

# 422
Няма как да се обясни всичко с няколко изречения.
Инсулин е хормон на складиране. "Набутва" захарта в "складове" като започва от черен дроб, коремна кухина, г@з...
И като са пълни клетките и не искат да им се набутва още и още захар се отделя още повече инсулин и т.н. се стига до ИР.
В България се прави някакво обременяване, но на други места се гледат 5 показатели (коремно затлъстяване, триглицериди, холестерол, кръвна захар на гладно и кръвно налягане). При три не в норма отсичат: ИР.
Посочените по-горе диети са за започване на нормализиране на инсулина. И когато инсулина е нисък започва изпразване на складовете т.е. мазнините от черен дроб най-първи излизат, на корема са последни.
Това е малко  И грубо И съвсем опростено обяснение на много сложен механизъм.
Има и много други и важни хормони, които не са за подценяване.
Момичето се оплака от "голям корем като на бременна" и аз само дадох идея кое/как да провери. На никой не натрапвам мнение и съвети.

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 18:36 от tania6

# 423
Е как да не може с упражнения да се свали от определени зони, моля ве се.
Има много информация в нета, има и треньори. Работи се за зони и има резултат ако човек е запознат.
С диети, да.няма такава за зони на тялото.

Еми ето така- не може Grinning
И 1000 упражнения за корем на ден да правиш няма да накараш тялото ти да гори мазнини от корема, пак ще си ги гори от където му е генетично заложено.
Това, което може да направиш с упражнения е да оформиш различни части от тялото, да го направиш по- пропорционално, но реално при тренировка мускулите растат и без калориен дефицит просто имаш по- големи мускули под мазнините.
Разбира се когато натрупаш мускули ще гориш повече мазнини, но пак не може да си избереш от къде. Просто не става така.

# 424
И пак аз относно коремното затлъстяване.
Отдавна се храня НВВМ и нямам проблем с килограми.
Да, ама преди 4 години мисля (точно в темата се оплаквах) си оформих една пухкава "възглавница" на корема. Килограми: "само" един и като си помисля, че тук съфорумки казваха "задържам 4-5-6 килограми вода" кой ще обръща внимание на 1 килограм. Усетих стягане при по-нови дрехи, но си пазех и старите та нямах проблем.
Усетих се по някое време. Пак си се хранех НВВМ, но ....вечерях извара. И при това не ям много-много млечни, но тази една креместа и приятна.
Изварата е инсулиногенна т.е. предизвиква пик на инсулина. И тъй като се смята за лека вечеря и е евтина ще разберете всичките тези коремести жени на определена възраст и с малки доходи.
Забележка: изварата не е лош продукт, но трябва да е в комбинация или с фибри (салата, зеленчук ) или с мазнина ( сметана) и като добавка, а не като мен с кофичка пред телевизора. И за спортисти е супер, но там вече не знам кога и как.
Забележка 2: "възглавничката" бързо се оформя, но махането....
Виц:
- Как така плюс 2 килограма? На кутията с бонбони пишеше 500 грама!

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 21:07 от tania6

# 425

Не ми стига съня и се чувствам като пребита от доста време. Събуждам се изморена, буквално.
Ами ето  . Липса на сън --> стрес --> някакъв хормон се задейства и пречи за отслабване, тялото трупа запаси все едно идва апокалипсис
Основната причина за корем е "fatty liver", а него най го тормози алкохола. След това добавена захар (фруктоза) и липса на достатъчна активност.  След 2 седмици се затопля и може да повървиш пеша или в зала на пътечка. Ама не 2-3км/ч , разхождайки кучето..по-високо темпо, но да можеш д водиш разговор без задъхване 30-60мин на ден

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 21:47 от Didity02

# 426
Дядо ми беше алкохолик, лека му пръст. Корем не е имал. Никаква активност, беше учител. Толкова за митовете корема от къде идва.
Идва от папането най вече.

# 427
Дядо ми беше алкохолик, лека му пръст. Корем не е имал. Никаква активност, беше учител. Толкова за митовете корема от къде идва.
Идва от папането най вече.
Лека му пръст на моя дядо, също. Той си пиеше ракията с десетилетия. Корема му беше издут повече от баскетболна  топка 7ми размер. Може би най-големия корем в града..
Учител си е по активна работа отколкото шофьор например.
Разбираш че това че ти или твоят дядо прави нещо и няма последици не означава че е вярно за всички и директно нещо става мит...
Алкохола и фруктозата се преработна почти изцяло на 100% от черния дроб.

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 22:15 от Didity02

# 428
Здравейте, не съм писала скоро. От началото на февруари съм минус 5кг. Диетата ми е много неправилна, ако въобще може да се нарече диета. Просто не ям хляб, намалих количеството и ...май е това. Гледам да се движа повече, но не всеки ден успявам.

# 429
Здравейте момичета,и аз при вас:blue_heart:Започвам да броя калории,62.500кг. съм,искам 57.00кг
Успех на всички!:blue_heart:

# 430
добре дошла и успех Hug
споделяй менюта и калории, целите ми са като твоите

# 431
Аз искам да се гръмна...не ми се струва нормално.
Днес се качвам на кантара  . Показа 900гр отгоре.
Калориите ми за вчера ца 1300 от зеленчуци салата и месо.

# 432
  • Бургас
Не се теглете всеки ден, тези разлики са от вода, не от мазнини, аз имах скоро случай при калориен баланс 0 на следващия ден да тежа повече, след няколко дни вече бях на минус, иначе съм доволна- за 3 месеца съм минус 12кг

# 433
Тегленето всеки ден е за хора, които гледат кантара с разбиране. По принцип е хубаво един път седмично, но в случая на Essentiall според мен един път на 2 седмици е по- добре. Вредиш си на психиката, свалянето на килограми е по- лесно от лекуването на емоционални проблеми.
Грижете се за себе си, само това мога да кажа от последните събития при фитнес инфлуърсите.
Ето това беше един от любимите ми ютубъри, който за жалост вече не е с нас. Страхотно момче с огромно желание да помога на другите, за жалост усмивката пред камерата не винаги остава след като се изключи камерата.
Дано канала му остане още дълго време, има страшно много нискокалорични рецепти и то с продукти от Лидл.
https://www.youtube.com/channel/UCKPB04HZAzR0pZRsD-asT8A/videos

# 434
добре дошла и успех Hug
споделяй менюта и калории, целите ми са като твоите
Благодаря!Ще споделям,залагам на броенето на калории с ограничаване на въглените,за днес грубо 900 калории от филия хляб с 20гр. кашкавал и 20гр.шпеков салам,50 гр.суджук,купичка пилешка супа,един банан и 10гр.чипс.Купих си и ластици ,нещо прекрасно,лежа и ги разтягам в леглото,защото имам болки в крака ,дископатия,шипове и каквото още по костите се сетите....Снощи направих с тях 200 коремни преси и още двеста други!Не съм вярвала,че може да има толкова готина джаджа за упражнения,имам и велоергометър но заради крака не мога да въртя.Гледам ги тия ластици по 50лв,аз ги купих за 6лв и на половината комшийки купих ха...

Общи условия

Активация на акаунт