ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 108

• 53 461
  • 748
  •   1
Отговори
# 405
И аз на всяка манджа мерудия днес Grinning
Philomena, аз също спортувам и правя фастове редовно. Пропускам закуската всеки ден, обичайно се храня два пъти - обядвам около 12:30, а вечерям към 19:30-20 часа. 1-2 пъти в седмицата ми щуква, че ще хапна стабилно на обяд и няма да ям до следващия ден на обяд, но това се случва задължително в нетренировъчен ден. Иначе тренирам към 17 часа. Аз лично не мога да спортувам на гладно, не ми е приятно, също така не мога след тренировка да си легна гладна.
Знам, че много хора не са фенове на фастовете и това е ок, просто от любопитство се чудя защо смяташ, че се изключват фастове и тренировки? Ако не искаш, не ми отговаряй, все пак в скрит текст си си сложила поста.

# 406
Ползваш ли разни полуфабрикати и готови заготовки? В тях обикновено има много скрита захар и сол. Аз съм много резервирана относно пропускането на хранене. Защо не пробваш обратното - да ядеш по-често. Другото, което можеш да пробваш е да вкараш малко физическа активност. Половин - един час на ден ходене пеша например.

Не ползвам полуфабрикати. Не искам да ям по-често, защото не мога по малко Simple Smile Всеки ден вървя по 45 мин от вкъщи до работа и обратно (общо), а също и редовно се разхождам в почивките, работя непосредствено до един красив парк.

# 407
здрава ми е морфологията, в раменете съм като гюлетласкач Simple Smile

нападите ги правя с гири по 5кг в всяка ръка
столче 50сек с гири от 10 кг във всяка ръка
планк 5x1min с 10 сек почивка
хиптръст с 40кг
тия са по- тегавите

йогата е спортна, няма омммм Hands Pray
ходя понякога и на въздушна йога

само на гладно спортувам
въздушната йога е от 6 вечерта, ако съм яла на обяд - забрави, най- късно в 10
фитнеса ми е от 11, йогата от 12 - обяда е към 14, без закуска

Последна редакция: чт, 10 мар 2022, 16:29 от Herzen

# 408
Херзен, като гледам и аз съм с подобна на твоята структура.
Яки рамене и гръб, бюст едър и липса на талия (при мен е така).
И това винаги създава впечатлението, че съм по-тежка и едра.

Щерката поне е фина дама, макар че тя само мрънка че е ниска (е вярно е, за жалост само 151см, но може да дръпне още някои).

# 409
  • France
Не съм против фастове. Особено ако са веднъж седмично/месечно и сравнително кратки. Но когато целта ти е засилване на метаболизма/трупане на мускули, не виждам как ще ти помогнат, дори напротив.

# 410
  • Стара Загора
Здравейте на всички в групата. Реших и аз да се включа, че имам доооста за сваляне. Винаги съм била по-едра, аз имам и огромен бюст (което не отчитам като плюс), но в последните 1-2 години направо се освиних Sad При 160см височина съм 75кг и меко казано не мога да се понасям в собствената си кожа. Кореместа съм...все едно съм в 5-6месец постоянен (не съм раждала, на 30год. съм) и тъй като наистина положението вече е извън контрол реших да започна с нещо по драстично. 11ти ден съм на плодуване по режима на Лидия Ковачева. Честно казано за сега ефект не виждам, знам че не мога да очаквам чудеса, още повече че не спортувам нищо. Искам да попитам има ли някой, който е спазвал режима и как му се е отразил. Чудя се има ли смисъл или само гладувам и се мъча...

# 411

v_slavova, спазвала съм го като ученичка и студентка няколко пъти.
За 7-10дни съм отслабвала с по 4-6кг. Връщах 1кг след захранването.
Ако вече 11ти ден нямате никакъв ефект и спазвате стриктно приема на 1кг плодове и чай и вода...3е абсурд да нямате ефект и сваляне на килограми.
Прекратете го спешно и си направете изследвания в такъв случай.

# 412
Не съм го пробвала, но ако чувстваш глад и не ти е комфортно, не си го причинявай. Не се занимавай с някакви краш диети, промени изцяло начина си на хранене, започни да спортуваш. Тук да натъртя, че освен ако човек не е професионален спортист или много, много активен, просто не се хабят толкова много калории от упражнения. На английски казват You cannot outrun a bad diet.

Ако имаш някакви хормонални проблеми, които евентуално пречат да се свалят килограми лесно, свържи се с лекар.

# 413
Дидиту, човекът, който споделя проблеми напоследък и не получава помощ е Essential? Или сме пропуснали някого?
Защото, ако говорим за нея, в един момент всички затихнахме, понеже я познаваме. Четем се от година-две-повече? Храни се правилно. Няма какво ново да кажем. Тя знае тези постулати. Очевидно тялото й минава през нещо, но тук сухата теория вече не работи и е опасно да гадаем.
По темата за протеина на прах - да, знаем, че се превръща в глюкоза над определено количество. Мисля, популярната теза беше, че се усвоява до 30 грама на хранене. Една доза на прах е под 30. Приемаме го, защото си броим макросите и знаем, че приемът от храна ни е под нормата.
Благодаря за отговора. Протеина в прахчетата се освоява на 17%, колкото протеина в лещата например. Месо и яйца на 30%. Гледам dr.ekberg и е страхотен. Разбива всякакви грешни разбирания.

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 17:12 от Didity02

# 414
  • Denmark
Някой може ли да обясни по-подробно за това неусвояване на протеин? Flushed

# 415
Здравейте на всички в групата. Реших и аз да се включа, че имам доооста за сваляне. Винаги съм била по-едра, аз имам и огромен бюст (което не отчитам като плюс), но в последните 1-2 години направо се освиних Sad При 160см височина съм 75кг и меко казано не мога да се понасям в собствената си кожа. Кореместа съм...все едно съм в 5-6месец постоянен (не съм раждала, на 30год. съм) и тъй като наистина положението вече е извън контрол реших да започна с нещо по драстично. 11ти ден съм на плодуване по режима на Лидия Ковачева. Честно казано за сега ефект не виждам, знам че не мога да очаквам чудеса, още повече че не спортувам нищо. Искам да попитам има ли някой, който е спазвал режима и как му се е отразил. Чудя се има ли смисъл или само гладувам и се мъча...
Никога не съм издържала повече от един ден на плодове или сироп. По-лесно ми е било само на вода за един ден и това ми е навик от студентските години. Тогава Пол Брег беше на мода и след това се появи Лидия Ковачева.
Тлъстина на корема не е добре, един от симптомите на метаболични проблеми е и понякога на ИР. Най-добре е с лекар да се приказва и да се направят изследвания в тази насока, а и за хормони.
А ако трябва да се  даде съвет и като си почнала с плодове и чай, виж дали нюкасълската диета няма да ти е по вкус (600 калории,много зелении, гъби и яйца). Краткотрайна е и е точно по проблем коремни мазнини. Потърси с лупата, има една дама ( Невена) и последно разказваше за нюкасълската в темата за Интервалното.
Друг вариант е НВВМХ, но там нещата вървят по-бавно , а и не е по вкус на всички.
И трети вариант е гладуване ( традиционно, само на вода), но там вече е наистина сложно и също не за всеки.
Има и режим NASH, но не зная дали има информация за него на български. В него (по спомени) калориите са повече. Той е повече насочен към затлъстял черен дроб.

# 416
Таня, какво имаш предвид с думите, че някоя диета била по проблем коремни мазнини? Нито с диета, нито с упражнения може да се свалят целенасочено килограми/мазнини от конкретни зони.

# 417
  • France
Badkarma, съгласна съм до някъде, че само със спорт не се постигат големи резултати. Едно бягане ми е 320-350 ккал, в зависимост от интензитета. Колкото едно лате макиато от Старбъкс. Но все пак е нещо. Като махнеш и джънка, нещата почват бавно да си влизат в релсите. А и е много по-здравословно и без йо-йо ефект.

# 418
Таня, какво имаш предвид с думите, че някоя диета била по проблем коремни мазнини? Нито с диета, нито с упражнения може да се свалят целенасочено килограми/мазнини от конкретни зони.
Е как да не може с упражнения да се свали от определени зони, моля ве се.
Има много информация в нета, има и треньори. Работи се за зони и има резултат ако човек е запознат.
С диети, да.няма такава за зони на тялото.

# 419
Аз съм абсолютно за спорта, може би не съм се изказала правилно. Имах предвид по-скоро ако ще се яде примерно само джънк и ще се надява някой с 3 пъти Пилатес на седмица да отслабва, да не си прави илюзии Simple Smile не знаем каква е стандартната диета (за мен диета е не гладуване, а просто начин на хранене и извън отслабване) на дамата, която се оплака. Затова е много трудно да се каже нещо конкретно.

Лъки, с упражнения стягаш и оформяш мускулите, но не сваляш от конкретните зони. Митът, че ако правиш клекове, сваляш от дупето примерно, е развенчан много отдавна. Сваляш ако имаш калориен дефицит и кой откъде сваля е много индивидуално. Прилагам линк към статия в Уикипедия по темата, макар че има безброй много източници. Не съм сигурна кой ще ви се види най-достоверен.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Spot_reduction

Аз съм била на по-строги хранителни режими основно за чистене и мускулна дефиниция (примерно за плочки), никога за сваляне на повече килограми. Нито един треньор не ми е казвал подобно нещо, и ако някой ми каже, ще си знам да го сменя.

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 18:14 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт