ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 108

• 53 469
  • 748
  •   1
Отговори
# 375
Didity02, трудно Освоявам текст с много поучения и удивителни
може ли снимки?

# 376
  • Наблизо
Ще ми се смеете,но току що си поръчах колан за електростимулация.Да видим колко ще работи,идеята ми е да го пускам докато тренирам.Коремът ми след бременността е тотал щета и имам и диастаза,която не се събира Sad и много от упражненията са ми противопоказни.Стискайте палци да направи нещо.

# 377
а колана сигурна ли си, че не е?
защото има предупреждение, че може да уврежда бъбреците, значи не е съвсем безобиден
и няма да ти се смеем, имам си и аз, полза - ниенте

# 378
  • France
И аз не съм сигурна, че коланът е ок. Ох, от колко време се каня да отида на доктор за направление за кинезитерапевт заради диастазата. Година!
Момичета, как мислите, дали смартуочовете калкулират правилно изразходените калории?

# 379
Дидиту, тук пишем от години. И някои сме свалили успешно много кг преди години и задържаме. Наистина ли мислиш, че не сме наясно? Simple Smile
Имаше мнение как са качени кг-и и жената се чудеше какво става и защо и почти никой не й помогна.
Изчетох 26 страници и никъде нямаше кратко точно и ясно написано: за да отслабнеш (завинаги)  трябва да "научиш" тялото да посегне към мазнините и да ги използва. Това става като постепенно се спре основният познат източник на енергия: захарта. Но не просто торта или вафла. Всичко с добавена захар. Напитките също. Плодовете са естествен източник, но пак си е захар, тях може по други, по-важни причини да ги ядете. Хляб забравяте също. Тестени издалия - абсолютно. Е можете 2 пъти в месеца 2 палачинки с шоколад например и до там. Самото удоволствие ще ви даде стимул да продължите психически. То не е живот иначе. Чипсове от магазина , фаст фууд..няма какво да коментирам..сосове, майонези..то е ясно. Алкохола е много вреден, но е добре за отпускане на душата. Да се внимава много.
След това, много важно... ами какво да правя ако изгладнея... Ами първо няма да изгладнееш, ако се храниш правилно. Но ще прималееш първите дни след като ограничиш боклуците...тялото ти ще ти подзказва че нещо не е наред и да се върнеш към старите навици.  Ще усетиш "зверски глад"...но тук ще атакуваш тялото със сложни въглехридрати, които бавно се разграждат и те карат да си сита за по дълго време.
#1 царят на храната : г-н Картоф. Варен или печен. Няма друг продукт който да те държи сит за по-дълго време.
#2 овесени ядки за закуска. Чисти. Ако е по спешност, с малко мед, но не препоръчвам.
Ако спешно искаш шоколад, купуваш такъв с 85% какао. Мега горчив отначало, но след време ще ти се стори сладък. Полезен е също така. Самата покупка на шоколад и разтварянето на опаковката действа ми успокояващо някакси..(получаваш доза допамин (удоволствие)в мозъка)
3# Леща, боб, кафяв ориз...също много засищащи храни. Те няма да ти вдигнат инсулина много.
Споменах ли че всичко това е и здравословно? Ще си изпълнена с енергия през целия ден.
(Трик: за тези които още четат поста ми, ето бонус съвет какво да правим вечер пред телевизора, когато ни се дояде чипс примерно...много лесно .правиш си домашен такъв. Печени картофки с червен пипер мм..)
И така след време започваш с малко месо, варени яйца , риба много полезна (не устойчив улов) .. забравих да спомена и упражненията вкъщи и поне малко някакъв вид дейност..ходене правя аз. 5-10км пеш през ден.изкачване на стълби... Hug приятно отслабване Hug
Може и да форсирате и ускорите процеса. Фастинг , но първо вечеряте в 7-8 , пропускате закуската и се храните добре на обяд. Така имате период от 16 часа без храна. Ще, не ще, тялото ще гори мазнини..

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 22:34 от Didity02

# 380
Абе аз като ям половин хляб на ден се чудя тези близо 40 килограма от какво съм ги свалила, след като не може да е мазнини, сигурно съм свалила кокали и нокти  Grinning

# 381
За да отслабнеш трябва да си в калориен дефицит. От там нататък за да задържиш теглото поддържаш баланса на калориите.

По-кратко и точно от това има ли?

Ако си в калориен дефицит ще отслабваш дори и само от шоколад да ти идват калориите, или само от газирани напитки. Че не е здравословно е друга тема. Но има ли калориен дефицит, отслабва се.

Аз избягвам да пропагандирам разни режими, понеже съм пробвала много неща и знам, че не всичко работи за всеки. Кето примерно на мен не ми понася.

# 382
Дидиту, човекът, който споделя проблеми напоследък и не получава помощ е Essential? Или сме пропуснали някого?
Защото, ако говорим за нея, в един момент всички затихнахме, понеже я познаваме. Четем се от година-две-повече? Храни се правилно. Няма какво ново да кажем. Тя знае тези постулати. Очевидно тялото й минава през нещо, но тук сухата теория вече не работи и е опасно да гадаем.
По темата за протеина на прах - да, знаем, че се превръща в глюкоза над определено количество. Мисля, популярната теза беше, че се усвоява до 30 грама на хранене. Една доза на прах е под 30. Приемаме го, защото си броим макросите и знаем, че приемът от храна ни е под нормата.

# 383
Напълно подкрепям поста на BadKarma. Това да се отрича хляба или тестените изделия е абсолютно погрешно и невярно. Аз ям всекидневно хляб или нещо тестено ( домашно приготвено, не мазна баничка, де) и съм няма и 50 кг. А дори съм и сваляла и то на тези малко кг, пак без да ограничавам тестените изделия, а само с броене на калории и здравословно хранене. Като съм си яла и всякакъв вид манджички, тъй като и много готвя. Така че, първо е до организъм, както всеки е разбрал на свой гръб и второ въглехидрати и тесто определено не трябва да се отричат. И естествено задължително калориен дефицит.
P.S Извиняеайте, че така нахлувам в темата, но не успях да се сдържа 😀

# 384
Да, не е нужно да се демонизират въглехидратите:
- АКО имаш добра инсулинова чувствителност;
- АКО са бавни и набавени от полезни храни богати и на други вещества;
- АКО диетата е нискомазнинна и краткосрочна;
- АКО не чакаш бързо отслабване;
И!
- АКО не си на калориен дефицит, еле пък минус 500.
Защо? Защото ти яде от калорийния бюджет, а не засища трайно и не носи нищо ценно на организма ти. Последното в частност за тестените. Не, че задължително и веднага ще затлъстееш.

# 385
Как сте момичета?
Отдавна не съм писала, но нищо ново.
Във форма съм, палео с интервално. Студено и слънчево т.е. изключително подходящо за активиране на кафявата мазнина със студ и спорт.
И още добре показани упражнения за в къщи
https://youtu.be/ogri3maWoO4

# 386
Аз отричам въглехидратите за себе си. Вие се хранете с каквото искате, щом познавате телата си и тестени не влияят на отслабването ви. Обаче ще е супер, ако не обобщавате, защото отслабването и дебеленеето са много по-сложни и индивидуални процеси от calories in-calories out. Дълго време вярвах, че калорийният дефицит е достатъчен, хапвах си печени картофи и пиле с ориз, ограничавах мазнините, бях стигнала до 1000 калории на ден. И резултат никакъв в допълнение към скапана психика. Нещата започнаха да ми се получават, когато открих темата за ВМ-НВ хранене тук - не броя калории, не гладувам, отслабвам, имам енергия, спя добре, удовлетворена съм от тренировките си. Няма какво повече да искам от един режим на хранене.

# 387
Добро утро от мен,

понеже аз съм тази, която мрънка постоянно от известно време, та предполагам ви е дотегнало. Simple Smile

Тази сутрин реших да си направя експеримент, и понеже обичайно се движа само по кантара (тоест отчитам плюс, минус) и измерих мерките със сантиметър, които си бях взела януари месец, когато бях -4кг по-малко.

Ами...мерките в сантиметри са същите.
А аз с лаишките ми знания и от това, което съм чела...както и от опит по себе си, знам...че всеки сантиметър, се равнява в общи линии на 1кг.
Моят основен проблем е областта на корема, което е най-честото при инсулинова резистентност и метаболитен синдром, с които сме си ръка за ръка.

# 388
  • France
Спортуваш ли? Мускулите тежат повече от мазнината.

# 389
Да, и аз тъкмо щях да предложа, ако имаш възможност да си купиш от кантарите, които измерват процент мазнини, вода, мускули и прочее. Колко точно ги измерват не мога да ти кажа. Аз си взех такъв наскоро за под 20€ от амазон.

Общи условия

Активация на акаунт