ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 108

• 53 438
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
Аз си споделям какво правя и къде мога помагам с нещо, щастието е в споделянето и помагането Hug нали това е идеята на темата it's okay да има неразбрали, недоволни и несъгласни , мрънкащи, нали сме различни Grinning
Днес, Утре, след седмица, месец ще прочете някоя дама и ще й съм й помогнала

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 12:14 от Didity02

# 451
  • France
Честно казано, не знам какво да те посъветвам. Аз не съм спец по броенето на калории. Това не ми импонира и не съм го практикувала никога. Ям, когато съм гладна и колкото ми е нужно. Когато искам да отслабвам, намалявам или спирам вредните неща - сладко, белия хляб, сосовете и пържилките, а понякога и алкохола. И се опитвам да се движа повече. 20-40 мин бърз ход на ден минимум. При мен това винаги е действало.

# 452
Според мен е хубаво независимо от режима който спазваш да си броиш калориите известно време. Полезно нещо е да знаеш калорийния състав на храните, винаги те изненадват неприятно Simple Smile

# 453
Да, веднъж научиш ли калориите на 100 гр бадеми и броколи например, придобиваш представа. И после се научаваш да внимаваш. Стриктно броене не е нужно. Слагаш си спирачки.
Много е труден и дълъг процеса, но идва ден, когато го преодоляваш.

# 454
  • France
Е, аз знам кое е високо калорично и кое - не. От време на време поглеждам информативно калориите на пакета, но не ги запомням.

# 455
Специално от пакетираните храни очаквай най- много изненади. Позволено им е да лъжат с около 20% мисля. Най- често лъжат в грамажите, пише примерно 1 нещо от пакета е 100 грама за 90 калории, а когато го претеглиш се оказва че е 120 грама.

# 456
Цитат
Но след година на около 1300 просто се изморих.
И преди не съм спортувала та и тук няма промяна.
Връщам се пак към гола салата и месо и яйца и това ще е. Явно цял живот така ще трябва да карам.
А дори не съм влязла още в нормата и се водя с наднормено тегло.

Тази сутрин пак се претеглих,  ми пак същото.
Вчера съм изяла 1240ккл.
Пак добре, че не е затлъстяване (>30 BMI) нали не бъркаш наднормено тегло със затлъстяване? (overweight / obessity)... но теглото може да покаже в норма, но част от тялото ти (корем) да е в зоната затлъстяване (!)
Аз следвам лекциите на Dr. Ekberg youtube, от няколко месеца, при него няма "пак, отново, глад и с недоволствие" отслабваш веднъж и завинаги, щастливо. Но бавно. Даже си мисля да отворя тема, има със сигурност последователи в БГ и да оставя на мира някои Joy
"Гола салата, месо и яйца" ако тук виждаш проблем, нерадост..значи не е на добре.  Бързите храни, джънка, сладкото са натрупани с химикали, които променят вкусовите рецептори в мозъка до такава степен че се пристрастяваш и искаш още и всичко неовкусено с различни сосове и незнайни съставки ти се струва отврат дълъг период от време. Аз успях да се отлепя и вече нещо мега горчиво преди (шоколад 85%какао) вече ми се струва сладко. Мога да изям цяла купа овесена каша БЕЗ нищо друго и да не ми е горчиво.
Както писах преди при теб, ако не бъркам, трябва сериозно да погледнеш на съня и стреса.
Спорт не е задължително, просто някакво движение. Аз вкъщи упражнения и вървене.и то без някакви сложни уреди. нямам никакъв спорт, няма фитнес зала. Но за теб ще ти помогне срещу стреса.Hug
Трябва да балансираш някои хормони.
Хормона за глад, ситос, стрес, инсулин и този за горене на мазнини.
Не ядеш веднага, при първи сигнал, храниш се с здравословни, даващи ситос цели храни, наспиваш се, внимаваш дали поемаш добавена захар от някъде и ставаш по-активна.
Без спорт пак може гориш мазнини чрез интервално хранене 16ч. Вечеряш в 8, след това нова храна в 12 на обяд. Така явно хормона за складиране на мазнини остава без работа един вид, вместо хранене често.

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 13:55 от Didity02

# 457

Всичко което си написала ми е пределно ясно.
За година съм свалила 20кг и не е проблема нито в храната,  нито съня или стреса.
Нищо не съм променила от преди 5месеца примерно и сега.
Повечето момичета тук са отдавна и нещата които пишеш са пределно ясни на всички.
Нямам нужда от съвет как и кога да се храня, спортувам или друго.

# 458
Ами от какво имате нужда?

# 459
От идеи и споделяне на личен опит.
Наставления , безразборно прочетени от някакви си източни наистина не са нужни.
Представете си, тук всички имаме интернет, справяме се и с четене (с разбиране), имаме си и някакви източници за информация.
И НАЙ-ВЕЧЕ  всеки спазва някакъв режим на хранене, съобразен с личен вкус, цел, здравословно състояние,възраст и активност. Повечето тук имат коренно различно хранене: от вегетарианци до върли месоядни, от броящи калории до отричащи всякакво броени и калории и каквото се сетите.
Наставления как, колко , какво и кога ни идват в повече. За обясние на други и всеизвестни базови понятия да не отварям дума.
Всички сме различни и имаме различни стратегии. Всеки търси успешната за него стратегия.
А и не сме учили само до седми клас, нито сме на тази възраст.
Колкото до проблема на Essentiall, има вероятно нещо което изпускаме. Килограми, умора, недоспиване ...И аз мисля, че трябва с лекар да види. Не е въпрос само за "влезли-излезли калории ".
За килограмите дори да има обяснение (все пак близо 20 кг са си заминали, нормално е да се съпротивлява тялото), за умората и че не се чувства във форма ние не можем да знаем, а с гадаене едва ли ще стане.

# 460
Май и те не знаят Joy
Плачат за помощ, после не им трябвала помощ..ама те отслабнали, ама преди малко качили 2кг..знаели всичко Joy имали проблеми със съня, после нямали Stuck Out Tongue Closed Eyes
108 теми тука едни и същи май искат цял живот си пишат ей така

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 17:51 от Didity02

# 461
Значи аз не се бия в гърдите с мойте успехи и неуспехи по повод килограмите (само вметвам, че няма много с какво да се похваля освен с едни 15 кг.,който на фона на други дами са смешни). Моята борба е дълга от гледна точка на това че винаги съм имала проблем с килограмите. Преди да родя и след това. Проблема е в това че винаги трябва да се съобразявам, ако искам да се изглеждам ок.В групата съм за да ви чета и от това да добива нещо което в моя режим липсва да речем(ако щеш нещо като повече сън и други неща които на теория знам,но на практика не изпълнявам). Това е за мен.
За останалите потребители, които участват или само четат най вероятно и те за това...да помогнат или да си помогнат...
Във форума съм от известно време и не познавам всички потребители с по стари регистрации, незнам техните проблеми и т.н. това обаче не означава, че не мога да дам съвет например или да ми бъде полезно да получа такъв...може да ви идва в повече,но аз не разбрах кое...потребителката доста приятелски е дала своето мнение колко правилно или не...форум е и всеки решава сам за себе си дали да го вземе предвид или не...
Всеки може да прочета мн литература и т.н. тогава за какво сме тук...не е ли за да обменяме опит било то чрез наставления или съвет...нека да бъдем по толерантни и уважително да отговаряме на постовете на съфорумците/ките за да не се убива желанието (мерака) за постигане на дадена цел...аз дълго не писах, за да пропусна напитките на някоя дама, която с трите си висши образования ще ме скастри че съм написала нещо с о ,а не с у,или защото съм изпуснала пет запетаи...но пък после трябва да се обяснявам, че не ми е ок да пиша от тела и т.н. и т.н.Дайте шанс на хората да си кажат мнението без да ги нападате и бъдете по толерантни не само една към друга,но и към новите...

# 462
И аз да се включа понеже, ако не следя какво ям и не се стремя целенасочено към калориен дефицит или баланс, веднага качвам, така че за мен няма ден, в който да не се интересувам по темата.

Препоръчвам това видео на тема, защо не се отслабва, въпреки, че сме в калориен дефицит. Като цяло каналът е добър и повечето видеа си струват гледането. Освен това е още сравнително малък  и не се твърдят глупости, заради спонсорства.

https://www.youtube.com/watch?v=EdW7xtrjT4E&t=1136s&ab_channel=FrumpyFit

Надявам се видеото да е полезно, на някого.

# 463
Май и те не знаят Joy
Плачат за помощ, после не им трябвала помощ..ама те отслабнали, ама преди малко качили 2кг..знаели всичко Joy имали проблеми със съня, после нямали Stuck Out Tongue Closed Eyes
108 теми тука едни и същи май искат цял живот си пишат ей така

Влизане с бутонките някъде и преразказване на статии от нета не е помощ,не и за мен.. така че моля спри да ми "помагаш" по този начин.
Можеш да раздаваш съвети на останалите.
Писане на чаршафи също.

ВикитУ, ами нека сподели своя опит да каже  тя какъв режим спазва да си даде мерките.
Не да ми преразказва неща оттук, оттам.
Това дразни мен, сигурна съм че дразни и почти всички други.

# 464
Дидиту, отново те призовавам да се представиш в снимки
ние както си пишем едни и същи, така знаем как изглеждаме и какво постигаме
никой не плаче за помощ, май ти плачеш за внимание
и може и да се изнендаш, но досега не си казала нищо, което да не знаем

Общи условия

Активация на акаунт