Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства ~2022г.~

• 61 584
  • 1 443
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Аз махам с ножчето, което ползвам за почистване на керамичния плот на фурната вкъщи и мокра кърпичка.

# 106
Много благодаря за съветите!

# 107
  • 1st floor
Нашата кола губила мощност от катализатора. Едни казват да се маха, други да се маха и да се слага нов, който си е цифра (малко под хилядарка).

# 108
  • София
Аз пък се колябая по моя си проблем за малка кола автоматик, само за града. Дали да е джудже тип Айго, Ситроен C1, или подобни... Или все пак една идея по голяма.. Ярис, C3, някоя А класа от малките, Микра? Нито мога марка да избера, нито модел. Все скъпи, пък малки, но искам да е автоматик и маневрена. Лесно да се паркира... 
Да не се троши всеки месец.  Вие сигурно имате опит, 100%повече от мен със сигурност Grinning аз хич не разбирам. Мъжа ми все ме "набутва" на голяма кола с ръчка... Тва няма да мога да го карам. Пък и не ми е нужно за квартала само. До офиса, училище, до магазина, до бабата...   3-5 км на ден Joy

# 109
Аз пък се колябая по моя си проблем за малка кола автоматик, само за града. Дали да е джудже тип Айго, Ситроен C1, или подобни... Или все пак една идея по голяма.. Ярис, C3, някоя А класа от малките, Микра? Нито мога марка да избера, нито модел. Все скъпи, пък малки, но искам да е автоматик и маневрена. Лесно да се паркира... 
Да не се троши всеки месец.  Вие сигурно имате опит, 100%повече от мен със сигурност Grinning аз хич не разбирам. Мъжа ми все ме "набутва" на голяма кола с ръчка... Тва няма да мога да го карам. Пък и не ми е нужно за квартала само. До офиса, училище, до магазина, до бабата...   3-5 км на ден Joy
От така изброените - Ярис/Микра. Няма да те питат дали си я сглобила от яйце "Киндер", а ще можеш да събираш и нещата на детето/децата - играчки, колелце, и т.н.

Автоматик..ако се развали скоростната кутия - може да струва колкото колата. На ръчка се свиква.
Но, личен избор.

# 110
  • Варна
Винаги голямата кола ми е била по-маневрена и по-лесна за паркиране от калинките. Това като коментар за лесното паркиране. Иначе наистина за изброените неща ти трябва малка, градска кола.

# 111
И аз първоначално търсех автоматик, но всички около мен ми говореха да си взема ръчка. В крайна сметка ми попадна едно Клио ръчка. Взех го със страх дали ще се справя, вече месец го карам и верно се свиква. Даже сама си го докарах от друг областен град.

Според мен се насочи към малко по- големите които си изброила, това Айго или С1 според мен са хептен малки, а е добре да имаш и малко място все пак.

# 112
  • София
Супер сте. Да, май трябва да е една идея по - голяма, Ярис, Микра, подобна... Thinking

# 113
  • София
Аз и ножче нямам. Подхващам с нокът и дърпам внимателно. Каквото остане по стъклото случайно открих, че се маха с дезинфектант за ръце. Пръскам, трия с гюдерия и е готово.

Чакаш ли след като пръскаш 2 минути ?

Аз ги свалям с такова ножче. Доста трябва да се внимава с него, защото аз съм се порязвал няколко пъти с него.

Чувал съм, че някои хора преди да залепят стикера мажат мястото с парафин за по-лесно отлепване.

Моята кола е хечбек и е дълга почти 4.50 метра. Като страшно голям недостатък ще спомена лошата видимост през задното стъкло. Понякога ми е адски трудно паркирането.

НеПоКоРнА, трябва да сте сигурни за катализатора. Евентуално да чуете още едно мнение. От газанализатора може да се разбере дали проблемът е катализатора или горивната смес не е добра(например от ламбда сонда или куп други причини). Също така няма как да обясня, но се усеща разликата в миризмата отзад от изгорелия бензин на кола с работещ катализатор и такава с много лош катализатор. Отделно има една добавка на Protec(немска фирма, която прави професионални добавки) за почистване на катализатори. Слага се в бензина преди да се зареди определено количество и се кара така доста километри. Може би 1000.

https://maslata.bg/shop/%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0% … tec-oxicat-375ml/

20 лв е. Може да се пробва. Ако и това не помогне по-добре да се махне според мене. Рано или късно ще започне да спъва колата. След като се махне катализатора , ако колата има втора ламбда сонда има голяма вероятност да излезе грешка и да светне лампата за неизправност. Без катализатор може да се оправи или с една платка , която да се свърже при втората ламбда сонда и да "лъже" сондата, или с една втулка , която "повдига" сондата и пак я "лъже". Втулката я слагат някъде, където правят ауспуси и струва 80-120лв грубо, ако не се лъжа. А има и по-евтини катализатори например на Walker, което си е марка, но още нямам информация  за съжаление за тях Sad

Ако махате катализатор търсете някъде , където да ви купят стария, иначе не е честно.

Последна редакция: сб, 08 яну 2022, 14:54 от javor1980

# 114
  • Пловдив
Прецени си какъв багажник ти трябва в микра се събира шасито на количка стоке и място за друго няма /нормален багажник, без да има навряна газова вътре/.
Иначе за нормално ползване се събира нормален багаж за почивка примерно.

# 115
  • София

Да си дам и аз моите 5 ст. - Търси нещо, на което не са му скъпи частите и ремонтите, и да можеш да качиш детето с раницата и някакви покупки Wink Една приятелка си взе Айго и каза, че в багажника се събират или дамската и чанта, или раницата на детето - едновременно не могат без тъпкане.
А, и да не е дизел!
Не се хвърляй на А-класа, въпреки, че доста бръмчат по улиците. Аз си я харесвах - удобна ми беше и за каране и за паркиране, но частите и самите ремонти са много скъпи, а и доста майстори отказват да ги правят, защото двигателя е разположен куцо. За дълъг път - не са стабилни в завои с по-висока скорост. Моделите вече поостаряха и повечето са скъсани от каране! Моята беше на 230000км.
Мога книга да напиша, но с едно изречение: Сладки са, но не ти трябва Wink

# 116
  • София
Знам си аз къде да попитам. Супер сте, значи все пак минимум Ярис, Микра. Евентуално Фиеста, Ситроен C3. Има оферти, ама автоматик трудно се намира и доста по - скъпо. Confused  ще дебна. Grinning Бях харесала в Дупница една малка A класа, ама, да, прави сте, скъпо ще ми излезе за поддръжка... Бензин, да, туй ще търся...

# 117
  • Варна
Не си причинявай А класата, скапани са. Приятелка има, какви суми налива за ремонти, не е истина...

# 118
  • 1st floor
javor, мерси за информацията!

# 119
Днес мина първия оглед /сестра ми и зет ми с негов колега ходиха да я видят/на така желаната Дачия Сандеро, ми тотал щета е била колата, пък цената 6900 лв. С една дума - ужас, та така, по дезориентирана не съм била.

Общи условия

Активация на акаунт