Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства ~2022г.~

• 61 572
  • 1 443
  •   1
Отговори
# 90
Редно е да бъдеш уведомен своевременно, че си извършил нарушение, за да можеш, ако е необходимо, да оспориш. Преди два месеца може да се запъна на коя дата къде съм шофирала, та какво остава за преди две години!
Anyyyone, вариант ли ти е да направиш пълномощно?

# 91
Тетка,не. Няма начин,мислили сме и сме питали много.

# 92
Никаква разлика няма за собственика. Пълномощното е за този, който ползва колата.

# 93
Здравейте и за много години!
Безаварийна и спокойна за всички, а на тези, които мечтаят за новичко - да им се сбъдне!

Това си е така, веси съди според собствената си представа и опит. Нямам средства за нова кола, пък и ще основно за градско. Оглеждам се още. Днес попаднах и на Дачия Сандеро 2011 дизел 1,5 и ми хареса, но се чудя... Какво мислите за тези коли? Карат се доста, но и цените им са високи, като че ли?

От Сандеро и като цяло от Дачия, само хубаво съм видяла! Единственото условие е да нямаш вътрешна съпротива срещу марката, и да не обръщаш внимание на подмятания от разни хора Wink
Самата аз шофирам от година и малко, но семейните ни коли от около 10 години насам са все Дачия - първо едно Сандеро, което през 2017 сменихме с Дъстер.
След като се поотпуснах да шофирам на една А-класа дизел (с която се образовах и по много авторемонтни въпроси), през април 2021 си взех пак Сандеро, но този път Stepway, лично за мен, а преди 3 седмици мъжа ми смени Дъстера с новия модел.
Като цяло зависи и от нивото на оборудване, но основните предимства са едни и същи:
1) Здрава ходова част и сравнително прост двигател (ние никога не сме ремонтирали нищо, всъщност)
2) Евтини части и консумативи и лесни за ремонт (ако се наложи) и обслужване (в сравнение с Мерцедеса)
3) Голям просвет, което си е необходимо за нашите пътища
4) Доста обемен багажник за размера на колата (побирали сме багаж за 10 дневна почивка за 3 членно семейство с дете на 3-4-5-6 години и куче)

Не знам как вървят сега като цени, но като цяло са здрави и надеждни. Гледай да не са ползвани за служебни само, че им взимат душичките и със сигурност не ти трябва дизел, ако ще я ползваш основно за градско Simple Smile
Да не се окаже, че сте купили кола от нас? Притеснява ли те да споменеш откъде е закупена. 😁

# 94
  • някъде там
За избора на кола мога да предложа Фиат Гранде Пунто, компактна, багажника е с добър капацитет, вътре купето е ок за 4 възрастни. От към поддръжка не е скъпа.

# 95
  • Mediterraneo
Аз се надявам никога повече животът да не ме среща с Фиат...

# 96
  • София
Да не се окаже, че сте купили кола от нас? Притеснява ли те да споменеш откъде е закупена. 😁

Ни най-малко Simple Smile
От "Ауто Франс 3000" са ни всичките 4 до момента (2 Сандеро и 2 Дъстер).

# 97
  • София
Да питам, един общ въпрос, ако някой е купувал кола от автокъща напоследък
Първо, търся малка градска кола автоматик и се оглеждам.. .ама не е спешно закупуването й... ако имате опит с марка, модел... някоя 10тина годишна колица, джудже,  само за града Thinking
И второ, от тези автокъщи преговаря ли се по цената ? било в София,  Дупница и т.н.близките локации Thinking

# 98
Преговаря се,да. Даже те са по-склонни да намалят цената,от колкото частни лица,но си е индивидуално. Късмет! Ще чакаме да се похвалиш. Много се радвам като се похвали някой. 😊

# 99

Ни най-малко Simple Smile
От "Ауто Франс 3000" са ни всичките 4 до момента (2 Сандеро и 2 Дъстер).

Какво съвпадение... Работих там. Сега съм в Омникар, затова питах.

# 100
Първо, търся малка градска кола автоматик и се оглеждам.. .
Гледай хюндайче, пеженце или тойотка, но най-вече ходи да гледаш, може и друго да има, току ти хареса някоя дачийка дъстерче да си гледаш от високо Hug

# 101
За много години на всички! Живи и здрави!

Някой ще ми каже ли как най-лесно се махат старите стикери от техн. прегледи, винетки и т.н.? Със спирт? Или ми трябва нещо по-специално?

# 102
За много години на всички! Живи и здрави!

Някой ще ми каже ли как най-лесно се махат старите стикери от техн. прегледи, винетки и т.н.? Със спирт? Или ми трябва нещо по-специално?

Изрязваш ги с макетен нож. После с мокра гъба наквасваш останалото лепило и го изтъркваш със стъргалка. Може и направо със стъргалката, ама е по-трудно и падат парченца по колата. Това с макетния нож го видях на ГТП - служителят за секунди изряза старата лепка. Всъщност остава толкова малко лепило, че като се накваси пада и само от грапавото на гъбата (гъбка за чинии).

И все пак, ако искаш:

https://praktiker.bg/bg/Drugi-avto-prinadlezhnosti/ST%C3%A0RGALK … -PRACTIC/p/436425

# 103
  • София
Аз винаги се оправям само с ножче за стикери. Бяха по 2-3лв. Чак гъби и тн...

# 104
  • Light of Zartha
Аз и ножче нямам. Подхващам с нокът и дърпам внимателно. Каквото остане по стъклото случайно открих, че се маха с дезинфектант за ръце. Пръскам, трия с гюдерия и е готово.

Общи условия

Активация на акаунт