Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства ~2022г.~

• 61 716
  • 1 443
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Clo, ако колата ви е с газова уредба, която не е узаконена, отивате до такъв пункт да я прегледат. Издават протокол, че всичко е наред, не помня колко пари беше, нещо от порядъка 50-80лв, лепват ви и стикер "газ". В КАТ отивате за смяна на талоните, но има вероятност да искат да минете канал отново, за да я прегледат (тук ще излъжа, но така мисля) и ще ви искат въпросния протокол..

# 196
Да, Clo, това е последователността. Моята имаше това удостоверение, когато ми отказаха прегледа и го пропуснах. Извинявай. 80 лв. ми струваше удоволствието за преглед на газовата бутилка през 2018 г.
Ето тук има списък с тези, които им е разрешено да правят такива прегледи
https://rta.government.bg/images/Image/registri/gasPermits.html

# 197
Minnie.Mouse, благодаря и за списъка, оказа се, че в квартала ни има три сервиза, плюс един, съвсем близо до КАТ. Може и с по-малко разтакаване да стане работата, особено и ако успея да запазя час по телефона.
Хубава събота на всички!

# 198
Благодаря на всички. Днес вече излишна влага няма, но то и температурите бяха високи.

Да разбирам ли, че последователността е първо заверка на бутилката, с документите от газаджията и след това КАТ, за смяна на талоните. По талон е бензин в момента. И накрая ГТП.

Трябва поне седмица да предвидя.

За талоните нищо не мога да кажа, тъй като предишния собственик ги беше сменил и си пишеше двата вида гориво. Но не беше заверил бутилката, и когато аз я смених ми издадоха въпросното удостоверение. И на ГТП-то в системата им излизаше, че е заверена. Дори не я гледаха.

# 199
  • София
Някой ходил ли е на ГТП само за еко стикера? 2023 ни е следващия преглед, ММ му е все тая дали ще имаме или ще нямаме, но има ли смисъл да се ходи?

# 200
  • Варна
После пак ми разправяйте, че глобите не излизали в сайта на НАП с ПИК...

# 201
Днес ме удариха отзад. Още не мога да го осмисля какво точно стана. Няма щети по мен и другия. Със скорост 5 км в час няма какво да стане. А и той не беше виновен. Какво стана?

9 и малко сутринта, околовръстното на София от кръговото за Перник към Младост. Случката е от кръговото до светофара на Суходол. Двулентово е, камиони, коли, ГТ се влачат с тръгни - спри в час пик. Лудост е да изпреварваш, то и не навсякъде има къде да отбиеш. Тротоар няма, предимно е земя или огради освен езерото. На камерата със ограничение 60 км понякога се случва да пълзиш с 5 - 10 км.

Днес пак така - къде бавно, къде малко по - бързо. Изведнъж чух удар отзад и колата се разклати. Погледнах назад. Зад мен бял нисък бус Фолксваген, стар и очукан. Шофьора - побелял дядо. Пазеше голяма дистанция в началото. При спиране - също. Докато осъзнавах какво става зад него бяло лъскаво Ауди с младеж зад волана мина зад него, влезе в насрещното и се скри в една от автокъщите от другото платно.

Какво се случи? По точно как?
Не мисля че дядото е виновен, но не мога да го осъзнаят. Няма как странично излизащото Ауди да помести буса. Или дядото несъзнателно е тръгнал напред?

# 202
Зуки, миналото лято една леля с mini Cooper ме надъни по същия начин. Задръстване и половин километър до светофара. Слизам с бойна стъпка и тя слизайки от колата, разбрах какво се е случило. Колата на скорост, пуска газта и ме надънва. Щеше да го направи отново докато слизаше да види какви ги е свършила. Бях колкото изплашена, толкова бясна. Оказа се, че по колите нищо няма, но трясъка беше много стряскащ.

# 203
Май всичките са ни надънвали така. Когато имах малко Фиатче - помня два случая. Единият път ме удари маршрутка на светофар на Цар Освободител. Другият път - едно такси. Пред мен изскочи типичният мутренски Мерцедес с четирима бабаити вътре, аз заковах, таксито отзад - не. След това се опита с номера кой ми е дал книжка, така не се спирало. Ми нямах никакво желание да тресна Мерцедеса.

# 204
  • Пловдив
Така ме удариха на един светофар, светва зелено, тамън тръгвам и този отзад ме блъсна, скоростта беше ниска, но пак имах поражения по капака и стопа. Не писахме протоколи, разбрахме се къде да закарам колата и човека си пое ремонта.

# 205
Бърз въпрос към по-запознатите:
Нормална ли е цената 1400лв за обръщане фарове на хюндай 2018г, десен волан?

# 206
  • Lost in a fairytale ...
Май всичките са ни надънвали така. Когато имах малко Фиатче - помня два случая. Единият път ме удари маршрутка на светофар на Цар Освободител. Другият път - едно такси. Пред мен изскочи типичният мутренски Мерцедес с четирима бабаити вътре, аз заковах, таксито отзад - не. След това се опита с номера кой ми е дал книжка, така не се спирало. Ми нямах никакво желание да тресна Мерцедеса.

Трябвало да го питаш той от къде има книжка, кара се с дистанция ... Simple Smile

# 207
Някой скоро да е бил в КАТ София - как е?
Трябва да сменявам "книжката", чух че имало големи опашки.

# 208
Винаги има опашки в КАТ. Аз бях лятото, трябваше да свърша 3 неща, накрая щях да колабирам. Но там си има ред, опашките си вървят. Лошото е, че ще премръзнеш, докато чакаш отвън. Избери си по-топъл ден.

# 209
  • 1st floor
Или ако всички мислят така, в студа днес няма да има опашки. Simple Smile
Аз да се оплача. След като двама доверени майстори казаха, че трябва нов катализатор, го сменихме. И колата остана със същия проблем - няма мощност при запалване, понякога трудно изкачва, но не винаги. Ще се гръмна.

Общи условия

Активация на акаунт