Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства ~2022г.~

• 61 743
  • 1 443
  •   1
Отговори
# 255
  • Mediterraneo
В наше село има две успоредни улички, които се срещат на едно място и продължават в обща улица. И се започва едно стоене пред тези знаци, едно умуване, бибиткане. А е толкова просто кой да мине пръв. Вероятно им е необходимо тълкуване на знаците.

# 256
  • Fairbanks, Alaska
Не е необходимо тълкуване, ами явно правилникът не е четен както трябва. Аз съм го учил буква по буква, но бях и такава специалност, и имахме специална дисциплина за това-Безопасно движение по пътищата.

# 257
Колкото и да се учи правилникът, забравя се. Затова трябва да е логичен , да се помни лесно и ситуацията сама да ти подсказва, а не да те обърква.

# 258
  • Mediterraneo
Ама аз наистина не схващам кое е нелогично. Няма по- лесно от това- на Стоп се спира. Оттам логиката е елементарна. И ако забравиш, че се спира на Стоп, връщай си книжката и Господ да пази.

# 259
Ама аз наистина не схващам кое е нелогично. Няма по- лесно от това- на Стоп се спира. Оттам логиката е елементарна. И ако забравиш, че се спира на Стоп, връщай си книжката и Господ да пази.

Нелогичното е именно това - на СТОП се спира, но това СПОРЕД ЗАКОНА не дава право на онзи с триъгълник да мине, а трябва да изчака този на СТОП-а да спре, да се огледа и да мине пръв, понеже е дясно стоящ. Така пише в правилника. И за мен е идиотщина, но добре е, че такива казуси на практика май не възникват, освен в листовките.

# 260
  • София
Ще се включа и аз, защото съм водила такъв спор и го загубих. Аз също разсъждавах, че ''стоп'' е по-силен знак от ''пропусни''. Културно ми се обясни, че са абсолютно еднакви. Ако имаме кръстовище и аз съм на стоп,  а другия човек има знак ''пропусни'' и аз се падам отдясно му, минавам първа преди него.

# 261
А защо въобще се коментира ситуация със знак стоп? Има ли истинско такова кръстовище или просто си коментираме измислена ситуация, защото такова кръстовище никой не е създал по причините заради които възникна спора?
Има! Мога да ви пратя координати в Гугъл мапс.
Разбира се че стоп е по-силен знак от Пропусни.
Това къде го пише? Може и Испански закон и правилник да ми цитирате - не съм много сигурен но мисля, че още мога да се справя с испанския

# 262
И за мен е идиотщина, но добре е, че такива казуси на практика май не възникват, освен в листовките.
Ама листовката, която е показана е с триъгълния знак.

Стоп има смисъл при лоша видимост и да имаш време да прецениш ситуацията вместо да излетиш като джигит, щото може да има друг джигит.

# 263
Това как променя ситуацията да пропусна лявостоящ защото съм на Стоп?

# 264
  • Mediterraneo
Не смятам да цитирам никакви правилници. Плюя в пазвата всеки път като съм на пътя, заради тези насреща.
Ще опитам елементарно, както бих го обяснила на дете на 5 години ( някой назад го написа същото). Реално аз спирам на Стоп, този на Пропусни може да мине преди мен, просто защото аз съм задължен да спра, а той не е. И докато аз спирам, той си продължава, нищо, че съм дясностоящ. Просто защото аз спирам, буквално, а той вече е навлязъл в платното.

# 265
  • Fairbanks, Alaska
Ще се включа и аз, защото съм водила такъв спор и го загубих. Аз също разсъждавах, че ''стоп'' е по-силен знак от ''пропусни''. Културно ми се обясни, че са абсолютно еднакви. Ако имаме кръстовище и аз съм на стоп,  а другия човек има знак ''пропусни'' и аз се падам отдясно му, минавам първа преди него.
А защо тогава в правилника, срещу знак "СТОП" е записано: Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство, докато на обърнатия триъгълник пише: "Пропусни движещите се по пътя с предимство" ?

Един вид става така, че ние сами трябва да променяме тълкуванието на знаците. И ако примерно има Полиция и види, че не сме спрели на знак "СТОП" , как ще убедим полицаите, че не сме нарушили правилника?

Мен един път полицаите ме изгледаха на кръв, само защото отказах да направя ляв завой, тъй като маркировката беше непрекъсната, а за Ямбол трябва да завиеш наляво. Аз ги видях как са се сгушили под един мост и дебнат за нарушители. Затова завих надясно и след 4 км правя обратен завой. Когато минах покрай тях, така ме изгледаха, че можеха с поглед да ме убият, заради ненаправеното нарушение с непрекъсната маркировка.

Последна редакция: пт, 28 яну 2022, 23:15 от Natael-1485

# 266
  • Другата България
Не смятам да цитирам никакви правилници. Плюя в пазвата всеки път като съм на пътя, заради тези насреща.
Ще опитам елементарно, както бих го обяснила на дете на 5 години ( някой назад го написа същото). Реално аз спирам на Стоп, този на Пропусни може да мине преди мен, просто защото аз съм задължен да спра, а той не е. И докато аз спирам, той си продължава, нищо, че съм дясностоящ. Просто защото аз спирам, буквално, а той вече е навлязъл в платното.
Тарти, откажи се, дУшо, вече те цитират и в смешките, как ти се занимава се чудя.....и с елементарност няма да се получи, вЕрвай ми.

# 267
Реално аз спирам на Стоп, този на Пропусни може да мине преди мен, просто защото аз съм задължен да спра, а той не е.

Вие сте длъжна да спрете на стоп той не е! Но е длъжен по закон да пропусне тези които са от дясно независимо дали са спрели да си почешат врата или да си оправят грима.
И аз мога да мина без да спра на Стоп. 20 лв без непосредствена опасност за движението. Плюс неправилно изпреварване - за протокола 30 лв.

# 268
  • Mediterraneo
О, Мер, нали знаеш де ми дреме. Дреме ми единствено, че на пътя сме всички в кюпа. И тези, дето стоят пред знака и го тълкуват, и онези, които не го виждат, и всички.

# 269
  • Fairbanks, Alaska
Все едно, че чета Бг татко. Той си позволяваше да говори с такъв тон.

Общи условия

Активация на акаунт