Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства ~2022г.~

• 61 092
  • 1 443
  •   1
Отговори
# 1 305
Здравейте!Имам едни колкони,останали от бившия,и ми се ще да ги продам,но не знам какви пари вървят.Сигурно са старички като модел,но така или иначе няма какво да ги правя.Ще приложа снимка,горе долу да ме ориентирате на каква цена да ги пусна.

# 1 306
И толкова ли ти беше трудно да гугълнеш написаното отзад сама?
Втори резултат в Гугъл - https://www.amazon.com/Kenwood-KFC-1654S-6-5-Inch-Full-Range-Spe … ers/dp/B0070O5ZKY
Повече от 30-35 лева за чифта едва ли ще успееш да вземеш.

# 1 307
И толкова ли ти беше трудно да гугълнеш написаното отзад сама?
Втори резултат в Гугъл - https://www.amazon.com/Kenwood-KFC-1654S-6-5-Inch-Full-Range-Spe … ers/dp/B0070O5ZKY
Повече от 30-35 лева за чифта едва ли ще успееш да вземеш.
Търсих в Гугъл,но без да изписвам всичко,а и не разбирам особено от тези неща.Мислех,за това е форума,да си помагаме 🤔

# 1 308
А защо е въпроса за километрите?
Мине се не мине време и се започва тоя отчет...
Ако е във връзка с полицията, то километрите не са в права пропорционалност със срещите с нея.
Грешиш. Вероятността да се сблъскаш с пътни полиция експоненциално нараства с изминатите километри. Ставаше дума за "ужасното движение"
Колата ми е на година и два месеца и километража и показва малко над 38000

П.с. За да ти валидират документа който ти разрешава да пилотираш самолет без наблюдение са необходими 2500 часа. Grinning

# 1 309
До края на ноември аз:
"Your travel in 2022 so far
29% around the world
Total travel 11,477 km
Low-emission travel* 867 km"
За тези 11 месеца нито веднъж не съм се срещала с полицай по пътя. Освен малоумниците, които направиха забранен обратен завой пред тунела на Красно село и предизвикваха ПТП.

# 1 310
  • Пловдив
Карам ежедневно включително на места, където си има полиция. Последно миналата година ме спряха...документите ги погледнаха за 30 секунди и се започнаха майтапи за стикера ми на задното стъкло.
Та километрите хич не са гаранция за проверки.

# 1 311
  • here and now
Аз за себе си не греша. Имаше период, в който всеки работен ден минавах по 300 км, в продължение на повече от 6 месеца. Не са ме спряли нито веднъж.
Случвало се е два пъти за една седмица да ме спират, щото съм уцелила някаква акция, то и това ми е било шофирането за седмицата.
А самолетите какво общо имат с темата?
Не възнамерявам да пилотирам, предполагам останалите от темата също.

# 1 312
За последните 3 години са ме спирали веднъж. Но всеки ден виждам пътна полиция - понякога по два пъти на ден.

Общото е, че шофьор се става с изминатите километри.

# 1 313
  • Пловдив
А ако не те спрат да ти връчат фиш, отпада ли след време или?

# 1 314
  • Пловдив
Имаше някаква давност 3 или 5 години.
Иначе задължително го връчват при подмяна на лична карта, паспорт, шоф.книжка.

# 1 315
Ако ползваш намаление на годишен данък, трябва да провериш предварително дали имаш издадени и неплатени фишове.
На мен по пощата с обратна разписка ми изпратиха фиш. При плащане в срок от няколко дни, имаше намаление.

# 1 316
А защо не си плащате глобите по ЗДвП?

# 1 317
  • Пловдив
Няма как да платиш нещо, което не ти е връчено.

Включително си пазя платените неща, че често плащаш, а после в системата продължава да виси неплатено.

# 1 318
Grinning
Лично аз винаги знам дали и кога съм в издънка и като излезе в сайта на пътна полиция, при първа възможност намирам кой да ми връчи документа. Защото ще е крайно неприятно да ме хванат на хайка и вместо едно за 50 да ми връчат десет за 50.
Последният път просто се приближих до патрула и го помолих да ми връчи фиш за 50 лв.

# 1 319
  • Lost in a fairytale ...
Аз пък преди месец сменях книжка и имам два невръчени фиша от 2019. Връчиха ми новите неща, но тези не, дори служителката на гишето ми подчерта да платя само скорошните. Тези си останаха така.
Дори между другото се сещам, че 2020 ни бяха спрели с ММ и ни връчиха всичко до онзи момент и на двамата. Какво се случва с въпросните нямам идея, но няма да се бутам. Ще чакам да паднат по давност, може да имам късмет Laughing

Общи условия

Активация на акаунт