Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства ~2022г.~

• 61 077
  • 1 443
  •   1
Отговори
# 1 320
Следващия път като Ви спрат, отнемане на свидетелството до заплащане на дължимите суми

Или по-забавното - принудително събиране през съдия изпълнител

# 1 321
  • Lost in a fairytale ...
Следващия път като Ви спрат, отнемане на свидетелството до заплащане на дължимите суми

Или по-забавното - принудително събиране през съдия изпълнител

Ами не, спирали са  ме - нищо. Пак казвам - стане ли въпрос за тях ще ги платя, не е като да не са имали възможности да ми ги връчат. На гишето в КАТ казаха, че няма нужда Laughing

# 1 322
Ами не, спирали са  ме - нищо.
Не разбрах добре
Имаме връчен фиш/акт които не е платен и са Ви спирали без последствия?
Няма такова нещо и никога не е имало.
Неплатен фиш, става НП. НП се събират принудително от НАП. Майсторе...
Досието ми е дълго два принтерни листа, дали не знам как стоят нещата? Не е въпрос, а констатация

# 1 323
Невръчените не са дължими. Връчвали са ми по три наведнъж, спряха ме заради неработещ фар, провериха в с-мата и ги отпечатаха на място.
Във всяко районно в София може да поискате да ви ги връчат и да си ги платите веднага с карта на 70% - това за софиянци. Ако разбира се ви се налага - за разни административни дейности.

# 1 324
Ами не, спирали са  ме - нищо.
Не разбрах добре
Имаме връчен фиш/акт които не е платен и са Ви спирали без последствия?

Какво не разбра? Ясно е написано, че става въпрос за невръчени фишове. “ Аз пък преди месец сменях книжка и имам два невръчени фиша от 2019. Връчиха ми новите неща, но тези не,”

# 1 325
  • Пловдив
Grinning

Последният път просто се приближих до патрула и го помолих да ми връчи фиш за 50 лв.

Патрул може да ви ги връчи, ако имат апарат, в Пловдив поне не всички са оборудвани с такива Wink

Отделно, че е тяхна работа да ме намерят да ми връчат или изпратят глобите.
На работа никой не ме побутва да свърша нещо, което си знам, че аз трябва да го свърша.

# 1 326
  • София
Ползвали ли сте електрическа стъргалка за лед? Изкушавам се за Кархер, ама това чудо добре бръмчи. Със сигурност ще будя съседите.

# 1 327
  • Light of Zartha
Не, даже не знаех,че има. Ползвам си обикновена, като преди това пръскам спрей. Става много бързо.

# 1 328
  • Пловдив
И аз за първи път чувам за електрическа стъргалка Simple Smile

# 1 329
  • София
Става. Ако стържеш поне по 2-3 пъти на ден. Няма лошо,  но не знам струва ли си, ако ще ползваш 1-2 пъти в седмицата.

# 1 330
А ако не те спрат да ти връчат фиш, отпада ли след време или?
Ако не го платиш в срок (не си спомням точно колко месеца е), прехвърлят задължението към НАП. От един момент нататък тече лихва. И се трансформира в публично задължение.
Най-изгодно е да платиш веднага, защото има някаква % отстъпка от сумата на наказанието. ММ имаше за превишена скорост, на негов автомобил, но управляван от друго лице. Разбраха се, ако сумата е била 50 лв., веднага след връчването платиха, не помня точно колко, но беше приемливо. 30 или там някъде лева.

Преди мнооого години, в един пороен дъжд ме спряха и ми написаха фиш за не поставен колан. Патрулката беше в един много натоварени участък, но на сушина, естествено, в центъра на града, ако има въобще значение. Детето беше в столчето, добре фиксирано, аз бях слизала да наместя едната чистачка, мокра до кости, защото по незнайни причини на старата кола се откачаше, винаги в най-неподщадящ момент.
С фиша съм ходила и в КАТ, и в НАП, така и не излязоха тези 20 лв. за плащане. Навярно катаджията ме е съжил, защото ми тегли една лекция в стил "това дете има нужда от майка, която да го гледа, виж него как хубаво си му сложила колана в столчето". Та и те са човеци, и имат семейства, колкото и да се заяждат понякога някои индивиди. Нека не забравяме това.

Последна редакция: нд, 18 дек 2022, 15:30 от 🧡 Clo 🧡

# 1 331
  • Варна
На мен ми бяха излезли 2-3 фиша в сайта на НАП, платих ги директно през него, с карта. Нямаше лихви. А платих с поне месец-два закъснение. Откъде дойде това за лихвите?

# 1 332
  • София
Това за първи път го чувам за лихвите. Сменяйки си личните документи, имах фиш за превишена скорост от миналия януари. 11км над ограничението, беше 50лв и даже платих с процент отстъпка, защото го платих на момента.

# 1 333
Когато са вече изискуеми, тогава има лихва. Не съм се изразила правилно.

# 1 334
Глобите по наказателни постановления, независимо от кой орган в държавата са издадени и без значение, че се събират принудително от НАП, не са лихвоносни!
Справка - чл.175, ал.3 от ДОПК - лихви върху глоби не се дължат

Общи условия

Активация на акаунт