Съпругът ми прекалява с хобитата си и мен не ме зачита за нищо

• 11 423
  • 265
  •   1
Отговори
# 90
  • волно калдъръмче
Абе остави го да си се забавлява и прави и ти същото. Ако не ти понася безпорядъкът вкъщи, не се юрвай да го оправяш сама - излез навън, убий времето, както прави той, прибери се и се наспи. Утре пак така. А да видим кой ще има нещо против твоето хоби.

# 91
  • София
Тогава ще стане интересно - кой ще оправи децата, ще осигури манджата и прочие ежедневни подробности? Иначе предложението е супер - колкото време той посвещава на хобитата си - толкова и тя. Останалото - както дойде, включително децата.

# 92
Ооо, ще има против и още как! Ако той си знае хобито всеки уикенд, докато тя гледа децата и прави хоби-торти, знаеш ли как бързичко ще стане проблем, ако хобито ù внезапно се смени на катерене или драг?

# 93
По първия й пост, Елора, където каза, че държи изкъсо всичко и тя най-добре прави всичко.
Това на никого не направи впечатление, но на мен ми избоде очите, аз познавам такива хора, ужасни са за съжителство.
Не говоря за другата крайност - мърлячите, която също е ужасна.

Но аз не бих живяла с някого на всяка цена, не бих имала връзка на всяка цена, не търпя лошо отношение, незачитане и безразличие и в тази ситуация отдавна да съм си тръгнала. Явно са различни хора, единия с ОКР, другия непукист, не знам защо се мъчат.

Прочетох пак, да може и по-този начин да се изтълкува.
Истината я знае само авторката.
Може наистина да е някаква супер контролираща.
Леля ми е маниак на тема чистота. Като се събра с чичо ми тя пое всичко по домакинството. Даже една маса му забрани да забърсва, защото останали трохи и по-добре тя. След време започна да се оплаква, че нищо не помагал.
Ми нали му забранила  Grinning

# 94
  • волно калдъръмче
Докато тя мъкне, той си кюта. Удобно извинение да не прави нищо е, че тя не харесва как го прави. Аз питам кое прави добре, нищото ли? Ми барем отношение да прояви, като не знае къде стои солницата.

Яко лечение трябва за подобна апатия. Не всяка нормална жена ще съумее да се съхрани.

# 95
Затуй умират по-рано и ги изненадва ВСС.
Ти на кое викаш адаптация?

Да са добре. Така да го кажа, не се оставят да страдат особено, търсят си комфорта. Малко фройдистко звучи, но ги устройва майчинското отношение и си го търсят "в мирни времена".
Това е компенсаторна реакция, не адаптация.

# 96
  • София
Чиста адаптация си е за тях. Идеята на адаптацията е организмът да е добре, усещането да е добре, да се минимизират негативите и да се максимизират позитивите по възможност. Но дори да няма кой знае колко позивити, поне негативите да се минимизират. Накратко казано - важно им е да са нахранени, напоени, на завет и още някои неща.
Да допълня - вярно, че и природно са малко по-кекави от момичетата, при тях винаги има повече рискови фактори, та явно инстинктите им се грижат да си търсят удобството.

Последна редакция: сб, 01 яну 2022, 22:09 от Andariel

# 97
Да не чистиш, защото жената ти е казала, че чистиш некачествено, е точно адаптация към ситуацията с най-малко негативи за теб. Иначе си е минавка - не стига, че ревизираш и подобряваш начина си на чистене, за да угодиш на старшинката, ами и старшинката ще те юрка да чистиш редовно.

# 98
  • волно калдъръмче
Да не чистиш, защото жената ти е казала, че чистиш некачествено, е точно адаптация към ситуацията с най-малко негативи за теб. Иначе си е минавка - не стига, че ревизираш и подобряваш начина си на чистене, за да угодиш на старшинката, ами и старшинката ще те юрка да чистиш редовно.
Намира си мърлячка като него и си грухтят любовно между партиите шах или прави доволна жената и се наслаждава на семейния уют. Жената си каза, че отношение стига. Колко да го чака? В един момент и на нея ще й писне.

# 99
Ти гледай цялостното функциониране. И не е важно как е за тях, като усещане, а какво е под върха на айсберга. Тва, че не щат да се развеждат, а си намират утеха е баш от адаптивност, ше знайш. Жена да обяснява на жена, че мъжете били по-адаптивни. Ужас!

# 100
Аз адаптирах една колежка да участва в чистенето на офиса. След три седмици почесване и избягване на зрителен контакт, докато бърша прах, пускам прахосмукачка и хвърлям боклука, един ден просто оставих чувалите край пътеката, ама така, че да е леко неудобно минаването. Хвърли ги и спря да се скатава.

# 101
  • София
Може да звучи зле, но реално полечето мъже винаги си търсят комфорта и в негово име са адаптивни. Единствено правят изключение, когато трябва да влязат в някакъв вид битка, включително физическа, а после се оттеглят на завет. Какво да има под повърхността на айсберга? Цялостно гледат да функционират за себе си основно. Жените се адаптират, но малко по неволя заради децата и често не в своя полза. Жените истерясват, невротизират се, но се държат в името на децата, че без тях накъде. Мъжете като тръгнат да им е некомфортно и се депресират и тръгват по нанадолнището, и  пак търсят някоя спасителка да ги измъкне от блатото. Депресирарат се на спокойствие, а не като жените да се депресират наполовина, защото трябва да сготвят на децата и ако се отпуснат да се депресират, децата ще останат гладни.

# 102
  • волно калдъръмче
Ти гледай цялостното функциониране. И не е важно как е за тях, като усещане, а какво е под върха на айсберга. Тва, че не щат да се развеждат, а си намират утеха е баш от адаптивност, ше знайш. Жена да обяснява на жена, че мъжете били по-адаптивни. Ужас!
Първо, на дневен ред е било неговото функциониране. Усещането му е, че има на кого да се опре, докато си мести пешките. Под върха на айсберга е уфатната съпруга, която сама си е виновна, че е такава. Тази само от идея за развод се плаши, щото тя се е събрала с него по други убеждения, а е и склонна да се преразгледа, ако нещата не вървят по план.

Какво толкова те ужасява, не разбирам. Има объркани и в същото време отговорни жени. Това си е убийствена комбинация, в която ако и мъжът ти налива, не знам.

# 103
Нито авторката е крива, нито мъжът й е сбъркан. Просто двамата имат различни очаквания от брака и от живота. И оттам идва напрежението.
Винаги е имало мъже, които имат някаква своя мисия, образно казано - те стават, заминават, следват си своя програма и за тях ролята на жената е майка и домакиня, която приема ситуацията.  Имат нужда от адреналин такива хора и си го осигуряват през заниманията. Доста често такива мъже си имат и други симпатии, извън вкъщи, но не се развеждат. Те обаче няма как да мелят с жена, която иска да държи контрол върху тях. А много често жените в началото си вярват, че той с тях ще се промени, ще стане такъв и такъв - илюзия е това.

Иначе много жени "кастрират" мъжете - с постоянни критики, забележки, вечно неудовлетворение, мрънкане. Причината за това поведение доста често е неосъзната и е лична, а може и семеен модел да е. Обаче кой би обичал такава жена, на която всичко й пречи и светът й е крив?

# 104
  • волно калдъръмче
Иначе много жени "кастрират" мъжете - с постоянни критики, забележки, вечно неудовлетворение, мрънкане. Причината за това поведение доста често е неосъзната и е лична, а може и семеен модел да е. Обаче кой би обичал такава жена, на която всичко й пречи и светът й е крив?
Айде пак - сами сме си виновни, че мъжо си гледа хобито, а на нас са се паднали битовизмите.

Общи условия

Активация на акаунт