Съпругът ми прекалява с хобитата си и мен не ме зачита за нищо

• 11 426
  • 265
  •   1
Отговори
# 75
Ако жената е мързелива, пак тя ще е виновна, понеже част от “мяукането” сигурно е да се въртиш на пета около негово сиятелство, за да не се чувства кастриран.

# 76
Според мен авторката просто го е кастрирала, но опаква той да се държи като мъж!
Много пъти съм си задавала въпрос как се кастрира мъж от жена. Изначално той е по-силен, по-способен, по-адаптивен. Няма ли потребност да я поглези като по-слаба? Защо така лесно се е оставил жена да го доминира?

Любимото ми е "сама си си виновна'. Ми тя е сама дефакто, аз мъж тук не видях. Виждам интересни, който е видял в нея качества на съпруга и майка и я е впрегнал. Тя иска да е любима жена. Виновна ли е, че го иска от съпруга си?
И кой каза, че е по-силен, по-адаптивен и по-способен или това е по презумция?
Или това, че той трябва да я прегръща и целува пак е по презумция?
Авторката прави всичко, най-вероятно ако той го направи просто не й харесва. И после очаква от него да се чувства мъж... в кое точно?
Хората са различни и ако те не намират път към себе си, то вината не е само негова!

# 77
  • волно калдъръмче
За всичко е виновна жената, когато говорим за партньорство. Все тя не знае как да му вади душата с памук, все той е жертвата, все тя не се е напънала достатъчно. Айде холан, както казват холандците. Асан и той хора.

Аз съм на мнение, че за един мъж не е краят на света да угоди на жена си, а напълно естествена потребност.

По презумпция ли е да се събереш с някого и да се откажеш сам? Никой не иска това. Мъжът опора ли е, или потребител?

Последна редакция: сб, 01 яну 2022, 21:21 от Вяра

# 78
Мъжът не е изначално по-адаптивен. Както обича да повтаря мъжът ми - жените движат света.

# 79
Бабри, познавам. Ама не съм направила 2 деца с тях, първото преди над 5 години.
А ти не познаваш ли от онези личности, дето са все над нещата, все търсят интересното, провокиращото, творчески настроени, бохеми и прочее, на които винаги има кой да им свърши всичката неприятна, скучна, битова, елементарна, безинтересна работа? Аз и с такъв не бих живяла.
Ма на тез мъже все им се пада контрол фрийк, бе, завалиите. И все тоя контрол фрийк се прикрива умишлено, има интереси, общи теми, прави мусака и минети, заблуждава - и така до първото дете. После почва с изискванията и перфекционизма, тюх, да му се не види. Да ги съжали човек тия мъже.

# 80
  • волно калдъръмче
Мъжът не е изначално по-адаптивен. Както обича да повтаря мъжът ми - жените движат света.
Евала, усетил се е! Как да не му направиш с кеф сега една салата Grinning

# 81
  • София

Опрадвания и удобни позиции в полза на мъжете. Много са си адаптивни мъжете, даже!

# 82
Затуй умират по-рано и ги изненадва ВСС.
Ти на кое викаш адаптация?

# 83
  • волно калдъръмче
Умирачката е божа работа, не се набърквай там. Засега сме при живите още.

# 84
Да бе, вервай си. Па най обичам да чуя - здрав, прав, умрял. Друг път 😁
Ся, виждам, че ви избива лична неудовлетвореност, ма неща, в които не съм сигурна и не съм изследвала и проверила не разправям.
Виж, да кажеш, че жената подпомага или разрушава механизмите на адаптация - съвсем друго е.
Simple Smile

# 85
  • волно калдъръмче
Да се напне на младини, за да си подложи за старини. Мъж, дето не жали жена си, не жаля за него.

# 86
Характерите не зависят от пола. Има хора по-мекушави, отстъпчиви, такива които избягват конфликтите. Има напористи, контролиращи, които следят всичко изкъсо и ако нещо не е по техен вкус, ще го натякват до края на света.

Авторката ми звучи като да е от вторите. Според мен мъжа й просто се е уморил от нейните изизсквания и претенции и сега му е все тая.
Не познавате ли такива хора - дето всичко най-добре умеят и ходят след другите и оправят оправеното, гладят изгладеното, чистят изчистеното? Аз познавам. Не се живее с такива, трудно е дори за час да бъдеш край такъв човек.

Явно не си живяла с мърляч. Иначе друга песен ще пееш.
По какво преценихте, че авторката е такава? Че ходи да оправя оправеното.
По кой пост?

# 87
Щом две деца са направили едва ли не я е прегръщал. Ама все пак той трябва да има и някакви свои забавления, не става да му забраниш да се занимава с друго освен с тебе,  някакси темата звучи като че ли точно това се случва.

# 88
  • София

Да са добре. Така да го кажа, не се оставят да страдат особено, търсят си комфорта. Малко фройдистко звучи, но ги устройва майчинското отношение и си го търсят "в мирни времена".

# 89
По първия й пост, Елора, където каза, че държи изкъсо всичко и тя най-добре прави всичко.
Това на никого не направи впечатление, но на мен ми избоде очите, аз познавам такива хора, ужасни са за съжителство.
Не говоря за другата крайност - мърлячите, която също е ужасна.

Но аз не бих живяла с някого на всяка цена, не бих имала връзка на всяка цена, не търпя лошо отношение, незачитане и безразличие и в тази ситуация отдавна да съм си тръгнала. Явно са различни хора, единия с ОКР, другия непукист, не знам защо се мъчат.

Общи условия

Активация на акаунт