Съпругът ми прекалява с хобитата си и мен не ме зачита за нищо

• 11 391
  • 265
  •   1
Отговори
# 255
  • USA
Какви съвети да дадем, първо се оплака, после каза, че не толкоз лош и избяга.като не ти харесва нещо казваш си директно, обсъждате го всемате мерки и продължавате напред.Ако не може да се разберете-аут! Иначе що за връзка е....за пред хората?!

# 256
Каква нежност да очакваш от маратонец или шахматист.
Аз по моя телевизор и по моя интернет най-обгрижваните жени съм ги виждал обикновенно в компании на футболисти, борци и боксьори.  И задължително с татуировки. Шахматист татуиран вижда ли ли сте... няма и да видите. То и секса им сигурно такъв - един ход и после пет минути мислене. Маратонците пък като хванат един ритъм - два часа и половина никаква промяна.
А при футболистите - в началото постепенна атака, една две засади тук там, включване от отзад,  шпагат, задна ножица... Боксьора може да ти вкара един от ляво, един от дясно и два отдолу...
Мислете преди да давате шанс на някого.

# 257
Нежност се чака от обичащ човек. Да си обичаш половинката не е домашно задължение, не става да навикаш някого да го свърши. Любов се печели и се губи. Всички сме учени от малки, че за да имаме приятели трябва да сме добри и внимателни и т.н. Който иска от съпруга си да е нежен и обичащ… ами да си го обича. На никой не му пука за перфектния дом и храна, дори автора писа, че мъжа й сам се оправя като трябва. И той е самотен колкото и нея, просто е изстинал и не търси нейната близост. Тя още се надява,  не защото го обича, а защото го приема за обект, даденост.Грижете се за отношенията с хората повече отколкто за вещите.

# 258
На тази тема ми се струва че заглавието трябва да е в обратен ред. Първо да пише че не я зачита за нищо и после че прекалява с хобитата си.
Вече как и защо се е стигнало до там да не му пука за нея, не се наемам да гадая.

# 259
  • София
Грижете се за отношенията с хората повече отколкто за вещите.

Тази мисъл много ми хареса.

# 260
Бианка писа за това как знае, че вината е и на двамата. Много е лесно така да се размива отговорността от индивидуалните постъпки.
Не става въпрос за вина, която ще се доказва в съда. Става въпрос, че ако с някого сте двойка, ама наистина, той усеща теб и твоите потребности, а ти - него. И всичко това се случва съвсем естествено. Ако си нямам представа за потребностите на този, когото наричам моя половина, означава, че никаква двойка не сме и аз живея в заблуда с широко затворени очи. И ето това е моята вина.

# 261
  • София
В повечето случаи партньорът така и никога не научава какви са потребностите на другия, а мисли, че знае какви са потребностите му. Дори самият човек не винаги знае какво иска, за да го каже на партньора си. В общи линии е на гадаене и фантазиране, пречупено през собственото отношение. А той може и да казва какви са потребностите му, но партньорът да не иска да ги чуе или дори да ги чува, не може или не иска да ги задоволи, дори може да не ги отразява като важни.

# 262
Потребностите на хората освен това не са константа. Променят се. Ако единият реши, че иска да си живее като свободен човек, след като 10 години не е давал такъв вид и е твърдял, че семейството е най-важно, какво може да направи другия? Нищо, освен да си преосмисли и препордреди и той живота. Или ако едийият реши да пътува често сам, а другия да се оправя с дома и децата? Каква гаранция има, че на някой от двамата няма да им дойде друг акъл. Очи, които не се виждат, се забравят.

Вина аз за себе си имам да речем, че съм си избрала даден мъж, след като съм имала избор. Оттам нататък ако не съм си предала по никакъв начин семейството си, не мога да изпитвам вина, че не споделям всички хобита и приумици на партньора си. А и ако те са му по-важни от мен, какво да се напъвам, няма смисъл.

# 263
- Кое ви накара да потърсите помощ?
- Искам идеално семейство.
- Как си представяте идеалното семейство?
- Не съм се замисляла….
Из практиката.

# 264
Идеално ли е ''идеалното'' семейство за всеки/всички?

# 265
В повечето случаи партньорът така и никога не научава какви са потребностите на другия, а мисли, че знае какви са потребностите му.
Ъм, не.

Общи условия

Активация на акаунт