КГБ = Клуб на Готините Баби - 207

• 54 816
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • Кубрат/ Пишурка
Фло, много е добре Анжелка - много съм доволна от нея. Ако беше останала тук не знам дали щеше да е толкова добре, но там няма лабаво. В края на всеки месец им раздават награди - най - добър по..... Февруари Анжела получи по химия, а март по география. Макар че е четвърти райд, или там каквото беше. Делят ги по "умност". Най - умните са в първи, а има до шести. Сега имаме гадже и то е в първи, а тя се старае да не го изложи. Полезна връзка, според мен Joy Обажда ми се почти всеки ден и разказва с подробности как е минал денят й. Та така.

# 631
  • София
Браво на Анжелка - все така да се старае. Гадежето българин ли е или туземец?
Фло, правилно си решила да не ме каниш.
Вчера Ани имаше работа и с Пл. бяхме сами с Мрънчовците  доста време.
А днес и той почна работа  и бързахме вчера да наготвим, да има и днес.
В момента  с Мрънч се забавляваме с Роби. Последния е прахосмукачката-робот от Лидл. Събрахме всички играчки от пода за да започне. А сега яде бисквитки и му пуска трохи - тества го. Много му  е интересен. Карам го да иска тати да купи за у тях. А умничкия Мрънч отговаря "Не, не тати, а баба да купи"....
Мрънла и мама са на лекар.

Последна редакция: вт, 05 апр 2022, 20:02 от Aisha

# 632
Привет,девойки,да се обадя и аз и да благодаря за пожеланията за РД на Люби!
                            Фло, състезанието в Солун е минало добре.По думите на ММ заслугата за третото място на младежкия отбор е на Ран.Той се е представил най-добре с най-много победи.При това си е взел и изпита за първи дан.Това е първата степен след кю-тата,а те са пет на брой.Да е жив и здрав и като му харесва да се занимава.Сега се очертава състезание в Румъния и...дано е спокойно защото с щерката сме решили и ние да се разходим до там.
                            При мен други новости няма.И аз чакам да изнеса цветята на вън ,че тогава да измия прозорците,защото са толкова много та ми пречат.При това трябва да измия и щорите.Та работа да искаш ,има колкото за целия китайски народ.
                            Сега да си продължа филмовия маратон.Вечерята е готова и лентяйствам от тук нататък.

# 633
Здравейте мили дружки!
Най-после и аз да се обадя ,да не ме забравите.
У нас тези дни си имаме празници. Миналият ден беше Наско рожденик , днес е Ивайла!
Все овнета , а като гледам и в темата има доста.
Да са честити всички овнета , Борянка , Елиа, Любо, зета на Янка, Наско , Ивайла , съпруга на Маринка , който днес е рожденик! Всички да са здрави , щастливи благословени!
Да ви почерпя за моите рожденици  и наздраве за всички овнета!

Благодаря на всички , които сте поздравили Наско ! Дай Боже да се сбъднат!

При нас нещата лека полека се оправят! Всичко много бавно се случва , но важното да е славно.
Ежедневие  , все едно и също , но хубавото е,че времето се оправя и ще започнем повече разходки , а и до село внучката каза ,че в събота ще ни закара.
Сега ще ви пожелая хубава и спокойна вечер , а ние тръгваме у внучката да отбележим празника.
Прегръщам ви всички!

# 634
Честито на Ивайла!
Голямо момиче стана, нека е успешна и следващата година, да е здрава, пък баба и дядо заслужават такова момиче.
Да вървят  и другите работи напред.

# 635
Фло, Диди, Янче, Луси, Маринка, честити да са ви рождениците!

Борянка, честита, здрава и много щастлива да си!

# 636
  • Кубрат/ Пишурка
Честита да е Ивайла! Да сбъдва мечтите си! Да е здрава и много щастлива!
Айша, гаджето си е чист туземец! Бял, рус, доста висок ( над 180 см) и много умно момче. Рийд! Иначе си има интернационална приятелска компания : Каспар - поляк, Едгард - португалец, Хана - унгарка, Дениса - румънка, Александър - руснак и Джордан - с майка българка. Джордан й е като братче - ходи подире му и го поучава. А когато директорът извика майка му я викат за преводач. Бе, оправя се!

Последна редакция: вт, 05 апр 2022, 23:52 от Янче-то

# 637
  • София
Добър ден и честит празник на здравните работници!
Да са здрави и все така отзивчиви да ни лекуват.
То май само Фло остана от бранша. Но ако има и други - поздравени са.
Луси, аз все си мислех, че Ивайла е 7 - 8 кл, а тя вече ще ви вози.
Да е жива и здрава, да успява във всичко! А сега ли ще е абитурентка или догодина?
Янке,  пак браво на Анжелка. Туземеца има вкус и добре се е ориентирал - хубаво момиче. Като ги знам техните колко са бозави, като измити чинии.
Вчера водихме мрънчоците в Музейко - на него много му хареса. То е срещу нас, на много удобно място. Тя изкара цялото време в количката, размрънка се - нали не може да лази и да се изправя.

# 638
  • София
Привет, красавици!
АЙША, благодаря за поздравлението. Този ден се празнува вече 74 години. Обявен е за международен ден на здравето през 1948 г. по идея на СЗО.
На празник, като на празник! Организирах колеги от поликлиниката, та се събрахме в пицария Кали на петте кьошета. Много весело изкарахме. Имаше още две компании здравни работници. Похапнахме, попийнахме, попяхме.
Днес съм в настроение, че онзи ден и вчера настроението го нямаше никакво. Виенската филхармония пипнаха Ковида. Първа беше Елиа, след нея Кати, след нея щерката и зетко. Племеникът и жена му също са с Ковид. Децата вече са съвсем добре, останалите вървят към подобрение. Толкова време издържаха, та накрая хванаха Ковида за опашката. Нека да няма последствия. Стискайте палци.
Отивам да си почина от веселбата.

# 639
  • София
Фло, няма страшно, ще им мине като на кученца. Короната вече отслабва чувствително.

# 640
  • София
Привет, красавици!
Да споделя, че внучките ми вече са съвсем добре. Малката даже тръгна на училище. Големите ми деца са без Т и се подобряват с всеки изминал ден. Ох, смъкна ми се голяма тревога от раменете. Благодаря ви за подкрепата!
Благодаря и за поздравленията по случай 7.април.
Днес отворих кепенците в 7.30, като едно време в поликлиниката. Ами има желаещи и за този час. Нека има.
Идва време за следобедната дрямка, а после ще се стягам, че довечера ще ни дойдат сина и внучетата на вечеря.
Гушкам ви!

# 641
И ние те гушкаме,  ядосах се като каза ,че накрая  се давят власите, тоест накрая  са хванали вируса твоите хора, те децата по-леко минават повече, но защо... Явно няма отърване от това чудо и пак ще се появява, не ни стига другото.
 А за празника, ти си го отпразнувала без да питаш тук, аз и  не се сетих докато не видях тук-там , та се мъчих да си спомня стихотворение от време оно за лекарите, не можах, то ново щях по лесно да напиша докато търсих.
 Сега имам един да изхвърля боклук на улицата ,треви ,но и от есента листа и те загнили, 50 лв поиска и ги дадох веднага, сега се ослушва ,че му се вижда много боклук и  се е минал, ама аз си знам, че е  много. Повече е от преди ,две каруци по 20 са 40, а пък всичко скъпва та ... само да не се откаже на средата. Рекох да спестя на сина поне това.
 Да му се не знае, аз питах  и ми го пратиха този, докато се прибера ме чакаше. А есента така и  не намерих кой, само листа бе, сега треви изкарах доста.. Това е положението. Ще го чакам да свърши и  към надвечер пак почвам треволяци.Сега напече.

# 642
Добър ден!
Едни се борят с вируси,други с треволяци, а и аз да не остана по-назад с проблемите. Дълго е,който иска да чете.
Скрит текст:
Наводни ни се сутререна.Три помещения станаха на малко блато. То не бе чудо! Изгребвах вода и изнасях с кофи, та ръцете ми се откъснаха. Синовете провериха с камера по тръбите  и нищо не откриха. От водното идваха с голям камион и маркучи да правят някакво прочистване на тръбите на  дворната чешма и на  тръбите на улицата. И те нищо не откриха. Но, водата  изчезна. Отдочи се. Явно все пак е имало някакво запушване. Снощи за  капак аз да направя  добро -  вместо тапа на отточната тръба, сложих друго подобно нещо и то пропадна в нея.  Хайде пак камера и голям зор да го  измъкнат! Навикаха ме, но заслужено. Днес пазарих едни роми да почистят разни дървении от заден двор, но аз пак да  спастря дъски и парчета греди, пак работа, за която може отново да ме навикат. Извадих ги, за да не ги взимат.  Нали знаете "може да потрябва" . И за чучул грабнах един трион и през мрежата рязах стъблата на една шипка  в празен съседски двор. Стопаните му  ги няма, ама тази шипка и празния  запустял двор, който се вижда през мрежата  направо ми боде в очите. Посадили сме туи, ама пак  се вижда. Между всички тези дейности, успях да изнеса и дам на роми  8 чувала с буркани, да подредя някои неща в сутерена, да  изчистя етажа на ергена, да изпера пътеките на стълбището и да го измия.  Някой  ще каже ли, че не съм работна?!  За "качеството" на работата няма да говоря. Добре, че внучката вече се гледа сама, та имах възможност да действам .  Сега съм си дала малко почивка и  после ще  дооправям   бъркотиите в сутерена.
 Та така ми мина ваканцията. Докато почивах, взех та поработих.  На вас хубав ден и до скоро!

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 19:52 от K.A.G.

# 643
  • тук, на мястото си
Здравейте и добър ви ден!
Фло, много хубаво  че са преборили короната! Нека да са добре и големи, и малки!
И на тебе честит празник с вчерашна дата!
Вече 10 дни у нас всичко болно. Аз и малката бебона последни. Тя с комбинация вирус + зъби + висока температура, аз с кашлица, сина и снахата само с температура, дядо и с гърло. Колко вируса караме - не знам, но не било коронавирус. Направо сякаш нямам сили за нищо.
Борянка, мойта градина до половината пооправена и я зарязах. Каквото - такова.
Имах намерение основно да чистя за Великден, да пера килими, ама няма.
Каг, ти хубаво си се ошетала, пази се!
Айша, на колко месеца е малката?
Такива работи. Хубав ден ви желая!

# 644
Този не ми хареса как работи, но няма страшно ,позачистих след него, пък почвам да изнасям пак треви, има празни места, дето кокошки са били и други, по крайчета, пътечки, никак не харесвам да се трупа в двора, даже се развиках на сина ,че някак не го прави като мен ,зачиства трева, после с грапата с пръст я струпва,  аз ровя да махна тревата и разкарам пръстта.
 гадна свекървища съм.
 Няма да се променя от сега нататък.
КАГ ,не си сама,  и аз ги правя редовно такива, ама не ми се кара сина, защото няма и да чуя, много съм добре ,нищо не знам, за нищо не се ядосвам,  само ми носи вечер кремчета ,тортички, хапвам и го усмихвам, явно ме е взел за бабе и половина вече. Няма лошо, другия вариант е да не остарявам, а  има още за остаряване си мисля ,рано им е още да вдигна бяло знаме. Мърдам, щом един идва за разсад салатки и  пита какво си правя тревите ,че няма, ами изнасям ги като ги окопая, та сега ги изкарват. Не личи да е тревливо ,но аз си знам къде да гледам.
 Вчера ме мързя и  се излежавах,(преваляваше) днес  се въртях, сега ще излизам, но пикирах набързо 20-30 кофички домати ,има още, ама се чудя дали да не оскубя и изхвърля? Може би още десетина и аут. То не може всичко да става, дребното да си ходи.
 Алфея ,  и половин двор е двор, такъв е плана, кой го знае  какъв е, аз по някое време минавам на такъв, плана е да стане тревливо. Като напече здраво, не ме търси навън..
Айша ,сега е интересно с деца, по нататък става общуване с пораснали човеци..
.Сега се чудих какво ме сърби и боли по ръката, като се огледах, лепихме найлона на голямата врата на оранжерията и се парнах , усетих нещо ,но сега се вижда.
Има още за лепене ,да срежем самата врата дупката, да лепнем встрани  и да закачим вратите, но за сега духа още, изчаквам ,но ще е скоро ,като прилегне момент. Миналата година избързах, то после застудя и първия завръз не завърза, опада цвета, та дано няма застудяване и духане.
 Леле ,колко съм подробна.
 И за капак, взех си от цветарски и за отрови, селскостопанска аптека имаме ,две върбинки, ама отвън, та ме овика магазинерката ,що не питам. Да ама вътре дето тя иска ,няма червено ,само синьо и бяло. Отказах се да пазарувам ,ще мина без върбинки, ама та ха, тя ще ми каже. Трябвало да питам, като казах ,че клиентът винаги има право. Сигурно да привлича погледи с червената ,ама пък аз искам нея.. Още не е поникнал пипера ,явно земята е студена още, че и краставиците ,обикновено за дни ,вече седмица мина и няма. В оранжерията има два ранни корена и още два от семка да никнат,  ит е не са.
А сега ,като спре да ме мързи ,излизам.

Общи условия

Активация на акаунт