Лидл 159 - Януарско ново начало

• 139 864
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 2 175
  • София
Какво ви е мнението за "Макарони с шунка и сирене", пробвали ли сте ги? Изкушавам се, но се чудя дали ще става за ядене.....
....През идната седмица има същото, на на др. марка McKenedy - за  2лв повече

Американските със сирене не ми харесаха категорично. Не че ги изхвърлих, но не бих купил отново. Може и до вкус да е - самото сирене като тип ми идва странно в комбинация с макарони. Но пък ако човек е живял там може да е свикнал с тази комбинация.
Тези с шунка и сирене още не съм пробвал - също ще съм благодарен ако някой сподели мнение.

# 2 176
Може ли най- вкусната рецепта за гъби портобело? Hug

# 2 177
Те са същите като печурките, така че каквото работи за едните, това и за другите. Иначе с тая големина доста ще им върви да се запекат с някакъв пълнеж Wink

# 2 178
Понеже знам , че има старозагорки тук, някоя иска ли да вземе вместо мен една чаша от играта на Траяна от офис на Спиди Аязмото, като чашата остава подарък за него, разбира се Simple Smile

# 2 179
Скрит текст:
Пържени: в тиган се стапя 1/3 пакет масло, запържват се 1сл ситно нарязанлук с 2-3 скилидки чесън, докато лукът омекне съвсем, не трябва да е много силен котлонът, към 2мин. Добавят се нарязаните на тънки резени гъби, пържат се около 5мин, добавят се 3сл ситно нарязан магданоз, сол и черен пипер на вкус, по желание лимонов сок. Може да се поднесе с бял ориз, доматена салата и кюфтета, или да се яде като мезе, може да им се натроши отгоре бяло сирене и да се добаят към сварена паста разбъркана с масло, сол и черен пипер.

Пълнени на фурна: пънчетата се махат. Понеже гъбите пускат вода, предварително се запичат във фурната (с чашката надолу) за 5-7мин. През това време се забърква плънката, за 4 гъби отиват 1 чч меко сирене тип Филаделфия, 1 чч настъргана моцарела или кашкавал тип Витоша, черен пипер, по желание магданоз и ситно нарязан чесън. Като се сипе плънката в чашката на гъбата, в седата се прави кладенче и се слага по един пресен жълтък. Най-отгоре върху всичко се нстъргва малко пармезан или обикновен кашкавал, и се ръсва малко червен пипер. Пекат се около 5мин във вече загрята фурна, жълтъкът трябва да остане рохък. Сервират се върху картофено пюре.

# 2 180
Е, да... промоцията затруднява доставките...
Абсолютно е така...😅 Отделно и продажбите се увеличават...заради промоцията...Не е трудно да се предвиди, че при такъв % ще има повече желаещи за сметаната...
Онзи ден си купих 1 брой алабаш- намален на 99 ст. Гледах бележката след касата- стори ми се, че има нещо странно, но не разбрах какво точно. Бързах и основно гледах дали не съм платила повече...Чак днес като гледах бележката, забелязах, че алабашът не фигурира в нея. 😅 Много странно, видях и чух касиерът как казва "алабаш" и как натиска някакъв бутон, за да го маркира (мисля, че и звуков сигнал имаше)...🤔
Явно някои хора си мислят, че алабашът е на килограм- имаше половин касетка с откъснати стъбла с листа, взимали са само главите...Сигурно някои просто предпочитат стъблата и листата да не им заемат място при покупките, но не вярвам да са болшинството...

# 2 181
Промоцията включва договорени с производителя количества. 200 000 бр например.. Разпределят се между филиалите и толкоз. Няма такова безкрайно зареждане, щото ще има повече търсене..
Затова и навсякъде пишат "до изчерпване на количествата"..

# 2 182
Всъщност масово се прави, точно защото пречат. Същото се случва и с карфиол на бройка, а не на кг. И аз махнах листата на моя алабаш.

# 2 183
И да не предпжчиташ листата , така не се прави!
Нищо чудно и да стават за ядене. Вече съм яла листа от репички и морсови и ми харесаха.

# 2 184
Да, стават за ядене, но аз не ги искам. Отделих ги в друга найлонка, която отиде за боклук, а на касата маркираха само главата. Защо да не може?

# 2 185
  • София
Корените на доматите и дръжките на бананите махате ли? 😂😂😂

# 2 186
Не им знам доставките, но второ ден няма талиатели. Да им пиша ли мейл? В трите филиала ходих и вчера и днес. Няма

# 2 187
Аз си ги ям листата и стъблата на алабаша, на мен ми харесват. 😁 Когато са свежи и зелени. Пожълтелите не ми трябват, но не ги махам.
Соул, моите наблюдения са по-скоро обратните. Особено за карфиола- масово хора си мислят, че цената е на кг. То си пише, но явно не гледат...Някои даже са казвали доволно как листата и без това се хвърляли, за какво да ги плащат...😅
Ако махам нещо от някой зеленчук в магазина, то отива в коша. Не мисля, че е редно да се пълнят с листа (примерно) касетките, в които стоят другите плодове/зеленчуци.
Почти цяла седмица при нас нямаше и ананас на шайби- случайно беше на промоция...Само в първия ден се добрах до 1 кутийка...

# 2 188
Не знам кое са корените на доматите и къде се продават така, но дръжките на доматите ме просветлиха в друга тема, че ги махат, защото им продупчвали доматите, докато си ги приберат и тръгва загниване. Не бях обърнала внимание, но се оказа вярно, че могат да продупчват. Но ме мързи да ги чистя. Не ми пречи, ако другите го правят. А листата на карфиола ми пречат да вкарам голяма глава в тези ужасно тесни найлонки. Ако е на бройка. Ако е на кг, не ги махам, за да не ощетя магазина. 😂

# 2 189
Скрит текст:
Пържени: в тиган се стапя 1/3 пакет масло, запържват се 1сл ситно нарязанлук с 2-3 скилидки чесън, докато лукът омекне съвсем, не трябва да е много силен котлонът, към 2мин. Добавят се нарязаните на тънки резени гъби, пържат се около 5мин, добавят се 3сл ситно нарязан магданоз, сол и черен пипер на вкус, по желание лимонов сок. Може да се поднесе с бял ориз, доматена салата и кюфтета, или да се яде като мезе, може да им се натроши отгоре бяло сирене и да се добаят към сварена паста разбъркана с масло, сол и черен пипер.

Пълнени на фурна: пънчетата се махат. Понеже гъбите пускат вода, предварително се запичат във фурната (с чашката надолу) за 5-7мин. През това време се забърква плънката, за 4 гъби отиват 1 чч меко сирене тип Филаделфия, 1 чч настъргана моцарела или кашкавал тип Витоша, черен пипер, по желание магданоз и ситно нарязан чесън. Като се сипе плънката в чашката на гъбата, в седата се прави кладенче и се слага по един пресен жълтък. Най-отгоре върху всичко се нстъргва малко пармезан или обикновен кашкавал, и се ръсва малко червен пипер. Пекат се около 5мин във вече загрята фурна, жълтъкът трябва да остане рохък. Сервират се върху картофено пюре.
Благодаря  ти. Избирам вариант 1, понеже ще има свински пържоли и пюре, и салати и ме струва , че ще е по- леко, в сравнение с пълнени гъби

Общи условия

Активация на акаунт