Лидл 159 - Януарско ново начало

• 139 853
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 2 190

Какво ще кажете за този пащърнак, за първи път взимам, сега го пека, не зн.какво ме чака - сладко или солено? С какво го ядете? Аз го посолих в тавата....по навик

ПП
Вкусно и леко пикантно, някакви леки подправки , може би инд.орехче или джинджифил усещам. Нито е сладко, нито солено, има вкус на картоф.

Последна редакция: сб, 29 яну 2022, 16:30 от *Камея

# 2 191
Сладък е - пише го даже Simple Smile С медена "глазура" и портокалов цвят.

# 2 192
Нил, да ти кажа, пържени гъби в масло никак не е лека храна. Но пък е много вкусна. 😊 Гъби със зеленчуци не знам дали може да се пълнят 🤔, аз не съм.

# 2 193
  • София
Може с всичко, аз правя. Но си е тежка храна.

# 2 194
  • Пловдив
Може ли най- вкусната рецепта за гъби портобело? Hug
Моята най-вкусна е парченце меко масло, смес от сирена, скилидка чесън през пресата, копър. Пропорциите са според количествата гъби и според вкуса Ви. Може да се увеличи чесъна или копъра. Всичко се смесва. Разпределя се върху обърнатите шапчици на гъбите и се пече до готовност, около 30-35 минути.

# 2 195
Сладък е - пише го даже Simple Smile С медена "глазура" и портокалов цвят.
Чета и си превеждам, но друго е да се опита и сподели. Допълних си поста - за мен е нито сладко, нито солено, напомня за пикантни картофи, дори и да е имало сладка панировка, тя не се усеща осезаемо, става за мезе към бяло вино или бира.

# 2 196
Да, това с дръжките на доматите го знам от градинските домати, когато ни носят с касети през лятото и ги преглеждам за надупчени.
А за листата от моркови - веднъж ги правих на песто и имам спомен за печени  заедно с морковите на фурна, обаче как съм ги яла после, не помня.
А листата от репичките режа когато салатата е зелена и са свежи. Става двойно по ароматно откъм репички. Крия се от мъжа ми, че не дава, щото е консерва.

# 2 197
Да питам да за бурканчетата с бамбук от азиатската седмица. Как ги готвите? С късчета месо примерно в уок или са кисели и са по- скоро за салати?

# 2 198
  • Бургас
Мари, аз ги правих в уок с други зеленчуци и пилешко. Станаха приятно хрупкави.

# 2 199
Благодаря. Утре ще купя.

# 2 200
Всеки път, когато съм питала тук за този бамбук, все ми се отговаря, че бил миризлив...😅 И все не посмявам да купя, а обичам бамбук...Та какъв е всъщност? 😃

# 2 201
  • Бургас
Миризлив е, да, бях готова да го хвърля след отваряне, но му дадох шанс. Сготвен не ми миришеше.

# 2 202
На гъбите Портобело им се маха с лъжичка това кафявото отдолу,  докато се стигне до чистата гъба.
Аз много обичам пълнени гъби и съм пробвала много рецепти, докато си избера една.
Първо ги посолявам и пека за кратко, докато пуснат вода, нея я събирам. Портобело почти не пуска вода.
Запържвам кромид лук, шунка на дребни кубчета, слагам тук водата от гъбите и накрая сирене крема, с рикота става още по-хубаво. Веднага дърпам от котлона, да не се разтича много кремата и пълня гъбите, отгоре настърган кашкавал, още по-добре чедър.
Сместа става много вкусна и все се каня и някакво друго приложение да й мисля, мъфини, тарталети, нещо подобно.

# 2 203
  • Sofia
Да питам да за бурканчетата с бамбук от азиатската седмица. Как ги готвите? С късчета месо примерно в уок или са кисели и са по- скоро за салати?
Не са кисели, но и да бяха - сладко-кисело е типично за китайско и региона. С месо и други зеленчуци (и едамамето) или само зеленчуци на уок + гъби...

# 2 204
  • София
Може ли най- вкусната рецепта за гъби портобело? Hug
ГЪБИ ПОРТОБЕЛО ПЪЛНЕНИ СЪС ЗЕЛЕНЧУК
Скрит текст:
ПЪЛНЕНИ ГЪБИ СЪС СУШЕНИ ДОМАТИ
Скрит текст:
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/

Общи условия

Активация на акаунт