обличате ли на децата си носени дрехи и обувки?

• 4 338
  • 108
  •   1
Отговори
# 45
кой каквото даде-взимам и не виждам нищо лошо.
За обувките-само ако са в добро състояние.

# 46
  • Mediterraneo
Обличам. И обувам.

Моя приятелка, с дъщеря по- голяма от моята с една година, ми дава всичко, което мине през тях  Grinning Има много дрехи, останали от сина ми. Купувам секънд хенд без никакви скрупули.
Обувки също ползваме- не смятам, че една обувка, носена 1 месец, може да се деформира така, че да пречи после на другото краче  Stop

# 47
Аз лично нямам нищо против употребявани дрешки. Стига да са запазени, а не парцаливи и ликьосани. Все пак трябва на момиченце да прилича детето  Wink Wink Wink Wink Wink Wink

# 48
Не, не обличам нищо носено на сина си, но ако имам второ сигурно ще носи дрехите му, които съм запазила.

# 49
  • Някъде на път....
Да, понякога обличам дрешки, които са ми дадени от приятелка, от детето и, което обичам като свое собствено - не мисля, че има нещо лошо в това!

# 50
Смесен ми е отговорът.За сега на дъщеря ми никой не е дал, няколко подаръка но на нови дрешки имам от близка приятелка извън страната.Всичко съм и купувала, та до ден днешен така и за бъдеще ще е така явно.За бъдещото бебе-да пазя доста неща, които пък дъщеря ми е обличала по веднъж точно, не виждам лошо, след като все още ми харесват да ги прехвърлим на бебето.Естествено ще бъдат прибавени и нови такива, защото много съм и раздавала на познати и не чак толкова познати...

# 51
  • област Софийска
От втора употреба дрешки за малката не съм купувала. Но от кумата ми съм вземала бая детски дрешки, нейната дъщеря е точно 11 месеца по-голяма от Ива и като бяха по-малки, умалее ли нещо на нейната, веднага идваше при нас. Е, сега вече не растат с такива светкавични темпове, а и кумата вече има втора дъщеря, та сега аз и давам, каквото е останало бебешко. Иначе май от друг не съм взимала.

# 52
Големия ми син се роди в трудно за нас време и изцяло отрасна до втората си година с дрешки втора ръка / от сестра ми и от две -три приятелки с по-големи деца/. Не ми е било неприятно хората ми бяха близки, дрешките бяха запазени и хубави. Нищо не му е липсвало на детето. Сега вече му купувам нови неща, старая се да купувам по-хубави дрешки и качествени - защото малкия също ще ги носи  Simple Smile. Така че, инвестицията си струва. А което отцелее след двете торнада се събира вече за племенника  Heart Eyes
Определено нямам предразсъдъци да обличам на децата носени дрехи, просто държа да знам на кого са били преди това / ако е близък човек, чист, спретнат / - защо не?
Виж от "втора употреба" не знам дали бих купила за тях - по-скоро не.
За обувките гледам да купувам нови, защото все пак влияят на походката и се деформират, но се е случвало малкия да носи боти от баткото / те на практика са носени по  2-3 месеца, и на следващата година вече не му стават/.

Последна редакция: ср, 08 ное 2006, 20:05 от Lennyh

# 53
Не всичко му купувам. Не страдам от излишни предразсъдъци по темата просто няма кой да ни дава и затова. Mr. Green А ако има бих взимала само дрехите , обувките не ... всеки крак и походка са индивидуални.  Peace

# 54
  • Димитровград
Oбличам,от племенницата някои дрехи.
Повечето са купени нови специално за дъщеря ми.

# 55
Почти не. Няма от кого да взимаме, иначе не виждам проблем.

# 56
обуваме, обличаме кой какво даде, стига да не е лекьосано и да ни е тамън.

# 57
  • Ямбол
Само запазени от роднини. Без обувки.

# 58
  • там от където съм
Не,а  за обувки абсурд!

# 59
Да, разбира се. Ели носи някои неща, които съм запазила от Калина. А Калина някой път носи неща, които са излишни на братовчедка й.
Това не ми пречи нито да им купувам нови дрехи и обувки, нито пък на 3 месеца да правя безпощадна чистка на всичко ненужно, и на своя страна и в зависмост от състоянието, или да хвърлям, или да предлагам на познати, или да давам на разни благотворителни организации.
Не страдам от морални, финансови и емоционални задръжки, просто не обичам разхищението, а и не робувам на маниакалната идея: "за моето дете-само най-супер-съвършено-хубавото".

Общи условия

Активация на акаунт