Рак на белия дроб - тема 9

• 57 197
  • 769
  •   1
Отговори
# 120
gloriana,
За Имунотерапия към ХТ-тиата попитахте ли?
По време на ХТ не е добре да се приемат антиоксиданти. Питайте
го Канарев ,какво може и какво не . Единствено добавки за хемоглобин,тромбоцити,бели кръвни клетки,ако са ниски,защото от ХТ падат, и ако не можете само с подходящо хранене да ги поддържате,за да не се налага да се отлагат терапии.

Whitefang, привет! Попитах за имунотерапия, в неговия случай е неприложима.
За Витамин C ми каза да го пие.
За другите неща ще ги пие преди химеотерапията, след това на 20.01 ще направи първата вливка и отново ще говоря с доктора след нея какво може или не може да пие.

Трябва да ги спре дни преди вливката ли?

Благодаря! Да си здрав!

Заради сърцето ли не предлагат имунотерапия? Според мен имунотерапията също е от съществено значение. На вуйчо му направиха 6 вливки ХТ + ИТ. Засега е добре и в момента е навтора вливка ИТ (Атезолизумаб). Въпреки че и аз малко съм стресирана вчера моят мъж е слушал разговорът на две жени докато са чакали пред онкото, че след първия курс ХТ скенерът е бил чист, а на последващия  е имало метастази. Та, с една с две думи и аз съм под напрежение и не знам какво ще се случи, но ще направим всичко, което необходимо.

Привет, Preslava88, не слушайте в чакалнята. Такива разговори винаги са стресиращи. Не е задължително и при вуйчо Ви да се случи същото. Продължавам да вярвам, че 80% от победата над болестта е в главата на човека. Най-важно е да вярваш, че ще се оправиш!
Относно въпросът Ви, не знам защо ми каза, че не може. Точните думи му бяха - В неговото положение е неприложима на този етап. Състоянието му е в много напреднал стадий и в момента най-важната цел е да освободим дроба, за да може да диша, а след това ще решим как да действаме по нататък. Ракът е навлязъл към аортата и сърцето и каза, че няма повече време за губене. Не изключва възможността после да се включат и други методи. Останах с впечатление, че в момента за прилагане на имунотерапия или скенер, ще необходимо още време, за допълнителни изследвания, време с което в състоянието на татко, не разполагаме. Татко в кабинета едвам си поемаше въздух и едвам дишаше. По телефона обясни на докторката, която записа час за химеотерапията, че няма време за губене и трябва възможно най-скоро да започне терапия.
Надявам се на отговор и от Токуда на база документите на татко дали при него е възможно прилагане на имунотерапия.
Иначе татко тази нощ е спал спокойно и днес цял ден се е чувствал добре. Дишал е по-спокойно. Дали е благодарение на черния кимион, бъза и витамин Ц-то, не знам, ще видим. Ще споделя, когато имам наблюдение, на база повече време и състояние.
Естествено ще споделя на доктора, какво взима допълнително и което е нужно ще спре да го пие по време на терапията, ако е противопоказно.

Желая здраве и добро развитие при всички!

# 121
Hope4C, за левофлоксацин в bg.mama има тема "Левофлоксацин ми съсипа живота". Тя е страшно дълга и все се попълня с нови коментари, какви странични ефекти той има и прочее... Някои са получавали депресия, от която не могат да излязат от месеци... Hope4C, това е Таваник (знаеш). Аз го пих няколко пъти от уринарни инфекции. Той е много ефикасен, нищо ми нямаше....нищо! Считам го за много ефикасен АБ. За ковид не знам, как действа.

# 122
И аз искам да попитам дали има нещо, което татко да взима преди терапията с цел да останат стабилни кръвните показатели? Бирена мая, билкова кръв, маоло? Иначе най-вероятно ще остава и другите пъти в болницата, защото няма да иска у нас заради детето, да не го гледа ако му се гади и е много отпаднал.
А ако вливката е наистина 7-8 часа, късно вечер да пътуват за провинцията също не ми се вижда ок. И ще го разбера.
Много ми се иска сега преди първата вливка и преглед да съм с него, но незнам как да го направя че да ме пуснат. Той нито пита, нито се задълбочава какво му говорят...по-спокойно ми е аз да чуя. Много ми е неудобно да го призная, но дори ми минава през ума да кажа, че Петрова ми е разрешила да изчакам докато го хоспитализират(което не е така, но тя ме предупреди че точно тогава няма да е там и ме запозна със Щерев към който да се обърнем точно на 27ми). Много тъпо да постъпя така, обаче пък съм много неспокойна от мисълта да се оправя сам като за първи път.

Последна редакция: нд, 16 яну 2022, 20:13 от Believe's

# 123
Believer's, татко се лекува при проф. Щерев, много човечен и добронамерен. Разбира се, че ще те пуснат, кажи че е за първи път и много неща не са ви ясни още.
Татко приема Маоло и го редува с Герисан. Също приема пробиотик. Ако имате въпроси, не се колебайте да питате Щерев. Успех на татковците😊

# 124
gloriana, пожелавам Ви успех! И в нашия случай също са засегнати кръвоносни съдове и аортата. Като знам преди терапията колко зле беше, че едва изкачваше 10 стъпала, а сега иска да вървим пеша. Наясно съм, че няма да го излекуваме, но да го задържим сред нас възможно най-дълго.

Последна редакция: пн, 17 яну 2022, 15:21 от Preslava88

# 125
Днес е 4 вливка на баща ми и има имен ден ина рождения му ден пак беше😀 надявам се че ще му назначат и скенер да видях какво е положението и дали може поне химиотерапията да отпадне  и да остане само на ИТ. Въпреки че няма 50кг.  Добре му понесе химиотерапията и няма странични ефекти така че никога не се знае как ще я пон се организма.Има надежда ще вярваме.

# 126
Адел честит празник на татко ти, още дълго време да празнувате с него! Стискам палци на скенера да има добри резултати и да остане само ИТ!
Преслава, все по-добре да се чувства баща ти!
Лилибет, благодаря ти, и аз останах с такова впечатление за него Simple Smile

# 127
Адел честит празник на татко ти, още дълго време да празнувате с него! Стискам палци на скенера да има добри резултати и да остане само ИТ!
Преслава, все по-добре да се чувства баща ти!
Лилибет, благодаря ти, и аз останах с такова впечатление за него Simple Smile

Благодаря! Дай Боже всички да се чувстват добре и да преборят това коварно заболяване! Вуйчо ми е с тази диагноза, не баща ми.

# 128
gloriana, пожелавам Ви успех! И в нашия случай също са засегнати кръвоносни съдове и аортата. Като знам преди терапията колко зле беше, че едва изкачваше 10 стъпала, а сега иска да вървим пеша. Наясно съм, че няма да го излекуваме, но да го задържим сред нас възможно най-дълго.

Благодаря, Prsslava88!
Ние оставаме само на химеотерапия за момента. Разгледали са документите на татко и в Токуда. Няма възможност за прилагане на ИТ.
В четвъртък започва с първа вливка, дано всичко е наред.
Вчера и днес много трудно диша. Наехме кислороден концентратор и се надявам, че ще му олекне малко.
Здраве на всички Ви! Heart

# 129
Преслава да, извини ме. По инерция съм написала баща ти!
Глориана, стискам палци и татко ти бързо да се повлияе от лечението! Надежда винаги ще има, и понякога напук на всичко неща се случват по най-чудния начин!

# 130
Believes, благодаря за подкрепата!
Аз лично продължавам да вярвам, че ще се подобри. Искам го, чувствам го и няма да загубя надежда до последната капка въздух, явно наистина съм си непоправим оптимист. Искам и той да е като мен! Виждам го, че колкото и да вика не искам това, не искам онова. За мен той се бори с душата си, без значение какво изговаря на глас. С майка последните дни му дадохме да пие и яде най-различни неща, за да се вдигне имунитета и той си мърмори, но изпълнява всичко, което му кажем. Само дето не се храни много добре, но и там полага усилия. 🙏🍀

# 131
  • София
Sadаз тези дни съм тъжна, че баща ми все повече и повече го боли - и около дроба отпред и отзад, както и долу кръста ниско. От един месец все по-зле става Sad До скоро можеше да кара кола, но сега едвам се придвижва до тоалетната с чужда помощ. Спи почти в седнало положение. Страхува се, ако му изпишат следваща стъпка в лечението да е ХТ или ЛТ, защото ще трябва да лежи особено с ХТ, а той не ляга, защото не може да стане. За сега само ИТ му се струва постижима да изтърпи, че е по-кратко. А пие обезболяващи - Паратрамол 3*2, или Нимезил 2*1,  понякога редува с Аналгин, Дексаметазон по 2 мг, сбд, но според него не му действали. Вече доста се е отчаял и често плаче Sad Утре ще ходя да видя след последния скенер КТ от миналата седмица какви стъпки ще предприемат онколозите. Но се чудя освен с тях да се консултирам ли с ревматолог? Или да не би Омикрон да кара и така да го е стегнало особено от 1 седмица все повече...Сега му изтичат 6те месеца и трябва бустерна ваксина да си сложи, но не може да стигне до там. Не знам какво да правим ... Последното му правиха КТ (която ще видя утре, надявам се), а ПЕТ е от април'21, сцинтиграфия не са му правили, на КТ са видели мета в 11 прешлен и последно са облъчвали там помежду ИТ. Не знам някаква реакция от нещо ли да е или просто болестта си прогресира...

gloriana, Believe's, adel 33, Lilybet, успех с предприетите лечения при вашите бащи, и на вуйчото на Prsslava88, и на борещите ковид в момента, които писаха, и на white - не не е нито пневмонит, нито прогресия на болестта! и на всички останали, които пропускам!

# 132
Благодаря, Galita! Пожелавам всичко при Вас да е наред и скоро да е отново стабилен и да се движи! Не се отчайвайте, вярвайте, че ще оправи! Дори и да трябва да му сменят лечението, сигурна съм, че ще е за негово добро. Както каза нашата роднина, всеки случай е различен и подхода е различен за всеки. При едни едно върши работа, при други друго.
Едни им прилагат сумати вливки химеотерапия и нямат странични ефекти, при други и от една вливка се чувстват много зле хората.
Пожелавам Ви скенера и всичко да е чисто и да е нещо леко преодолимо.

# 133
Галита много съжалявам че е такова състоянието на твоя татко сега. Ако трябва нека му изпишат по-силни обезболяващи. Няма никакъв смисъл и полза да търпи на болката. Дано да са временни странични реакции, и на скенера да са добре нещата!
Глориана така и трябва, да вярваш в баща си! Първия край на борбата настъпва тогава, когато човек спре да вярва.

# 134
Благодаря, Galita! Пожелавам всичко при Вас да е наред и скоро да е отново стабилен и да се движи! Не се отчайвайте, вярвайте, че ще оправи! Дори и да трябва да му сменят лечението, сигурна съм, че ще е за негово добро. Както каза нашата роднина, всеки случай е различен и подхода е различен за всеки. При едни едно върши работа, при други друго.
Едни им прилагат сумати вливки химеотерапия и нямат странични ефекти, при други и от една вливка се чувстват много зле хората.
Пожелавам Ви скенера и всичко да е чисто и да е нещо леко преодолимо.

Благодаря, Prsslava88!
Ние оставаме само на химеотерапия за момента. Разгледали са документите на татко и в Токуда. Няма възможност за прилагане на ИТ.
В четвъртък започва с първа вливка, дано всичко е наред.
Вчера и днес много трудно диша. Наехме кислороден концентратор и се надявам, че ще му олекне малко.
Здраве на всички Ви! Heart

Стискам палци и аз! Мислете в положителна посока доколкото е възможно. Минахме и ние през този период. Всички бяхме толкова объркани, аз постоянно плачех и честно да си кажа доста от нещата са ми като в просъница. Galita, стискам палци и на твоя татко! Борбата за всички ще е дълга, но вярвам, че ще си заслужава!

Общи условия

Активация на акаунт