Рак на белия дроб - тема 9

• 57 165
  • 769
  •   1
Отговори
# 240
Фани, голяма свежарка е! Дай Боже дълги години все така и вместо апартамент, къща на плажа да си купи, за да си пие кафето на терасата и да наглежда внуците! Heart

# 241
Фани майка ти изглежда страхотно! Все така да хубавее и да бъде с тази страхотна усмивка🍀❤

# 242
Believe's, моят баща мина четири ХТ+ИТ при проф. Щерев. При татко се наложи да му слагат инжекции (по-назад в темата съм писала и молила за съвет тук). ПКК се прави на 8-мия ден, като не броиш деня на вливката. Но не е фатално да се направи и след това, кръвната картина не се мени толкова бързо. Ако се наложат инжекции, действайте смело, защото татко така издържа на лечението. Неговите кръвни показатели паднаха още след първата вливка. Но не е задължително това да се случи при вас. Пиша го, за да сте спокойни, че има решение и то дава резултат. Проф. Щерев ще ви каже ако има нужда.
За страничните ефекти - при татко започват на 3-4 ден, иска се търпение, отшумяват, но с всяка вливка е по-бавно, има натрупване. Всеки път ми изглежда много зле, но след това започва да се подобрява.
Стискам палци на всички, Господ да е с нас и близките ни!

# 243
Здравейте! Имам нужда от малко помощ. От миналия петък след като му правиха контрастен скенер му е пресипнал гласа. Казаха, че е възможно да е от контраста, но не минава. Няма болка. Има ли някакви билки или лекарства, които да помогнат.
Благодаря 🍀

# 244
Лилибет, как е твоя татко? До къде стигнахте с лечението сега?
Иначе проф. Щерев като видя че е от провинцията, изписа да му дадат 2 инжекции Зарзио в него, и след като му пратя изследванията ще каже дали има нужда. Днес го изписаха и се чувства много добре, мислех че вчера ще му слагат нещо против гадене след като остана в болницата, а те не са му слагали нищо. Въпреки това, ще почне Зофран. Доктора изписа 2 по 1 от 4мг, но където и да търсех ми казаха, че вече няма от 4мг, а само от 8мг, които ще трябва да разделя по половин таблетка. В 4 аптеки питах и така ми казваха.
Чета в епикризата, че в деня на вливката са му слагали и дексаметазон, зарзио, зофран и алергозан.
Лъки, ще мине и на татко му беше пресипнал така. Тантум верде, хомеовокс( те са хомеопатични, но много добри), лукчета, което решите и ще се оправи.

Последна редакция: сб, 29 яну 2022, 18:47 от Believe's

# 245
Здравейте! Имам нужда от малко помощ. От миналия петък след като му правиха контрастен скенер му е пресипнал гласа. Казаха, че е възможно да е от контраста, но не минава. Няма болка. Има ли някакви билки или лекарства, които да помогнат.
Благодаря 🍀
Пробвай с Исла. Детето направо си беше изгубило гласа едва говореше за 1 ден с 3хапчета Исла се оправи. Незнам дали би помогнало при вас.

# 246
  • Пловдив
Believe's,
При баща ти най-вертоятно пресипването,дрезгав глас е било от кортикостероидите. С нищо не може да се ускори възстановяването,след известно време се оправя сам.

Lucky95,
Тезата ,че е от контраста ми се струва много недостоверна. От контраста ,ако получи алергична реакция няма да е само гласа (аз за първи път чувам за такава реакция) ,възможно е ако получи подуване на шията ,но ще има и на други на места . Алергични реакции се тушират с антихистамини,алергозан,дексаметазон . Възможно е да е и от напредването на заболяването.

# 247
whitefang и на мен ми се стори невероятно, затова реших да се допитам тук. Има моменти на нормализиране, пък и никъде не успях да намеря това да е причина. Все пак му взех от тези хомеопатичните ако може да му го вдигнат малко, защото се притеснява, че хората трудно разбират какво говори. Днес се чух с гръдния му хирург и той каза, почти същото, което и ти. Че понякога когато тумора е вляво притиска по някакъв начин гласните струни, но в някакъв момент ще отшуми!
Благодаря много за адекватните отговори Simple Smile

# 248
whitefang и на мен ми се стори невероятно, затова реших да се допитам тук. Има моменти на нормализиране, пък и никъде не успях да намеря това да е причина. Все пак му взех от тези хомеопатичните ако може да му го вдигнат малко, защото се притеснява, че хората трудно разбират какво говори. Днес се чух с гръдния му хирург и той каза, почти същото, което и ти. Че понякога когато тумора е вляво притиска по някакъв начин гласните струни, но в някакъв момент ще отшуми!
Благодаря много за адекватните отговори Simple Smile

Здравей! Моят вуйчо също е много млад, на 51 г. Диагнозата е дребноклетъчен рак на белия дроб 4-ти стадий. Мина 1 курс ХТ + ИТ (общо 6 вливки), а след това и контролен скенер. Засега е чист скенерът и продължава с ИТ.

# 249
Преслава, много се радвам да прочета такава хубава новина! Тук тези споделяния вдъхват много надежда! Моля те пиши, не стоим тук само да четем за лечение и влошаване и т.н . Хубавото развитие при нашите близки са голям стимул за всеки отчаян! Ако искаш разкажи по-подробно 🤍
Уайт, приемам забележката 🤗. Написах за тези неща, защото са безобидни и няма да навредят, а може и гласа да е пресипнал поради някаква съвсем обикновенна причина.

# 250
  • Пловдив
Не беше забележка. А това , че не се оправя от нищо важи , ако е от кортикостероиди.

# 251
Преслава, много се радвам да прочета такава хубава новина! Тук тези споделяния вдъхват много надежда! Моля те пиши, не стоим тук само да четем за лечение и влошаване и т.н . Хубавото развитие при нашите близки са голям стимул за всеки отчаян! Ако искаш разкажи по-подробно 🤍
Уайт, приемам забележката 🤗. Написах за тези неща, защото са безобидни и няма да навредят, а може и гласа да е пресипнал поради някаква съвсем обикновенна причина.

Питайте, каквото ви интересува всичко ще споделя.

# 252
Преслава, само хубави новини да носите тук, и не само Вие а всички останали. А разсейките към кой орган бяха?

# 253
  • Пловдив
При дребноклетъчен белодробен карцином е по-различно стадирането . Extensive Stage (ES) се вoди IV стадии ,a може и да няма далечни метастази извън двата бели дроба.

Последна редакция: пн, 31 яну 2022, 13:57 от whitefang

# 254
ММ чака някакво писмо от ТЕЛК и се ядосва, бавило се. Мина 1г., колко бързо мина само...даже е година и 3месеца като се замисля.
Аз хич не съм добре, с температура съм от снощи, много ми се вие свят и главата ме боли, а мислих,че съм се разминала. Положителен тест от днес, вчера ми свърши карантината, сега пак..на ново. Детето и ММ се оправиха, сега съм аз ееее ще връщам бустера не съм доволна, не работи 😉

Общи условия

Активация на акаунт